Skip to Content

4 Dingen Die Ik Wou Dat Ik Eerder Wist Over Daten Toen Ik In De 30 Was

4 Dingen Die Ik Wou Dat Ik Eerder Wist Over Daten Toen Ik In De 30 Was

Toen ik in de 20 was, was daten een complete ramp. En ik kon niet gelukkiger zijn dat die jaren achter me lagen. Ze waren gevuld met slechte beslissingen, liefdesverdriet, rommelige relatiebreuken en onzekerheden. Toen ik in de 30 was, was het als een frisse wind.

Opeens had ik een heel nieuw perspectief op daten. Ik zag mezelf en mijn leven anders en het had ook een enorme impact op mijn liefdesleven. Hoewel de jaren dat ik in de 20 was ongelooflijk rommelige jaren waren, hebben ze me veel geleerd. Het belangrijkste is dat ze me hebben geleerd om mijn tijd en energie te waarderen en te prioriteren.

Ik heb inmiddels veel over mezelf geleerd. Toen ik in de 20 was, was ik niet meer dan een vreemde die ik nog moest ontmoeten. Nu weet ik wat ik leuk vind, wat ik niet leuk vind, wat me leegzuigt en wat me vervult. Ik weet hoe ik mijn vrije tijd moet besteden, en ik ben beter in het herkennen van mensen die geen misbruik van mij en mijn energie maken.

Het bewustzijn, respect en zelfliefde dat ik nu heb, heeft mijn kijk op dating volledig veranderd. Nu heb ik vrede met mislukte dates, korte relaties en zelfs alleen zijn. Hoewel ik al die slechte ervaringen moest hebben om te weten wat ik nu weet, zijn hier enkele dingen waarvan ik wou dat ik ze eerder wist.

4 dingen die ik wou dat ik over daten wist toen ik in de 30 was

1. Nee, ik kan hem niet veranderen – en ik wil het ook niet meer

Ik wou dat ik terug in de tijd kon gaan en mezelf dit kon vertellen: zie mensen voor wie ze nu zijn, niet voor wie je hoopt dat ze zullen worden. Zoveel van mijn relaties zijn mislukt omdat ik weigerde mijn partner te zien voor wie hij echt was.

Als er dingen waren die ik niet leuk vond aan de manier waarop hij zijn leven leidde, dan had ik de hoop dat ze in de loop van de tijd zouden veranderen. Als een man me vertelde dat hij niet op zoek was naar iets serieus, geloofde ik altijd dat ik hem kon veranderen. Nou, nu niet meer.

Als een man me iets over zichzelf vertelt, dan neem ik het zoals het is. Ik zie het niet als iets dat ik zou kunnen veranderen, maar als iets dat ik wel of niet leuk aan hem vind. Als het niet overeenkomt met mijn waarden, dan zie ik het als een teken dat we niet voor elkaar bestemd zijn.

Mensen hebben geen behoefte aan iemand anders die hen helpt te veranderen. Als een man iets aan zichzelf wilde veranderen, dan zou hij dat gewoon doen. Je zou het in zijn daden zien en in de manier waarop hij zich gedraagt. Woorden betekenen niets als er geen daden zijn die hen ondersteunen.

2. Ik moet altijd naar mijn gevoel luisteren

Vrouwelijke instincten zijn magisch. En ik ben zo blij dat ik heb geleerd hoe belangrijk het is om deze gave die we allemaal hebben niet te negeren. In het begin had ik het moeilijk om mijn onderbuikgevoel van angst te onderscheiden, dus negeerde ik het volledig. Nu ik mezelf beter ken, weet ik wat mijn innerlijke stem me probeert te vertellen.

Dat onderbuikgevoel dat je plotseling krijgt, is er niet alleen om je een ongemakkelijk gevoel te geven. Geef je geest niet de schuld dat hij zo denkt, simpelweg omdat hij naar je lichaam luistert. Je innerlijke stem is er met een reden en je moet altijd letten op wat je onderbuikgevoel te zeggen heeft.

Beslissen om naar mijn lichaam te luisteren was de beste beslissing die ik voor mijn datingleven heb genomen. En ik weet dat veel van mijn ervaringen anders zouden zijn geweest als ik het eerder had gedaan. Als ik nu dat rare gevoel in mijn maag krijg dat er iets vreemds is aan een man die ik zie, dan neem ik geen risico’s.

Het is mijn manier om mezelf en mijn oordeel te vertrouwen. Je onderbuikgevoel is niets meer dan je geest en lichaam die je iets vertellen dat je weigert om iets te zien.

3. Er is geen tijdlijn die ik moet volgen

Je denkt als je in de 20 bent dat daten alles te maken heeft met het vinden van iemand met wie je je leven kunt doorbrengen. Als je in de 30 bent dan worden die verwachtingen om je te settelen echter nog erger. Wat er vaak toe leidt dat je met de verkeerde mensen uitgaat, gewoon om iemand te hebben.

Je ziet al je vrienden trouwen en kinderen krijgen, je familie begint vragen te stellen en je hebt het gevoel dat er een klok achter je tikt die je eraan herinnert dat je er niet jonger op wordt.

Beslissingen nemen simpelweg omdat je deze denkbeeldige tijdlijn probeert te volgen, is een recept voor een ramp. Hoewel het me behoorlijk veel tijd en moed heeft gekost, heb ik de maatschappelijke verwachtingen losgelaten dat ik moest trouwen als ik in de 30 was. En het maakte een groot verschil.

Ik ben niet te laat en jij ook niet. Er is geen handleiding die we moeten volgen en ieders pad in het leven is anders. Laat alle verwachtingen los. En je zult een veel gelukkiger leven leiden, sta open voor nieuwe kansen, hoe oud je ook bent.

4. Weten wat je wilt, helpt je om weg te blijven van rode vlaggen

Ik dacht dat zitten en het maken van een lijst van dingen die ik in een man zoek dom was. Totdat ik besloot om het te doen. Ik heb genoeg van mislukte dates en het niet zien van rode vlaggen die voor iedereen duidelijk waren, behalve voor mij. Dus nam ik de beslissing om erachter te komen wat ik zocht, en het was een game-changer.

Ik heb een lijst van alle dingen gemaakt die ik wou dat mijn toekomstige partner had. Hoe klein ze ook zijn. Ik had het over hobby’s, ambities, interesses, plannen voor de toekomst, alles. Dat hielp me niet alleen te begrijpen wat ik zocht, maar het hielp me ook om meer over mezelf te leren.

Weten naar wat voor soort jongens ik op zoek ben, heeft me gered om mijn tijd en energie aan relaties te verspillen die duidelijk niet lang zullen duren. Het is nu gemakkelijker voor me om rode vlaggen te herkennen en sommige dingen die nu dealbreakers voor me zijn.

Ik weet welke vragen ik moet stellen en welke antwoorden ik moet zoeken. Hoewel het misschien moeilijk is om de juiste man te vinden, weet ik nu ik in de 30 ben tenminste dat ik gewoon om iemand aan mijn zijde te hebben geen genoegen moet nemen met minder dan ik verdien.