Skip to Content

Een Gebroken Man Daten: 10 Dingen Die Je Niet Wist

Een Gebroken Man Daten: 10 Dingen Die Je Niet Wist

Dit is hoe de verhaallijn om van een gebroken man te houden in mijn geval afliep…

Ik ontmoette een man waar ik hals over kop verliefd op werd! Hij was zorgzaam, liefdevol en ondersteunend. Hij was alles wat ik in een man zocht. Hij was de man van mijn dromen!

Helaas kwam ik er na een paar maanden achter dat hij niet zo perfect was. Ik realiseerde me dat hij problemen had, en die problemen maakten een levende hel van onze relatie. Voor alle duidelijkheid, het was geen gewelddadige relatie, maar het was ook verre van een gezonde relatie.

Helaas hield ik van een gebroken man. Ik werd een deel van het leven van de gebroken man. Ik had nooit gedacht dat ik iemand zou ontmoeten die emotioneel onbeschikbaar en gebroken was.

Ik had nooit gedacht dat ik in de wereld van emotioneel onbeschikbare mannen zou struikelen.

Ik dacht dat er eindelijk iets leuks met me zou gebeuren, omdat ik het verdiende. Ik begrijp nog steeds niet waarom God hem naar mij heeft gestuurd. Misschien was dat Zijn manier om me een lesje te leren. Misschien moest ik mijn man redden.

Van zijn donkerste geheimen, van het leven in pijn en depressie, van koudheid. Misschien was deze les het geschenk dat Jezus me gaf.

Misschien.

Wat betekent een gebroken man precies?

Als je man emotioneel niet beschikbaar, beschadigd, koud en afstandelijk is, als je niet tot hem doordringt en hij zich niet voor je openstelt… Het spijt me, maar dan moet ik je zeggen dat je met een emotioneel beschadigde te maken hebt en misschien zelfs met een gebroken man.

Het vreselijke feit is echter dat je het in het begin eigenlijk niet ziet als iemand gebroken is. Gebroken mensen gedragen zich net als iedereen.

Ze vertellen grappen, lachen, kijken tv-programma’s, spelen videospelletjes, doen dingen met hun dierbaren, en leven in principe hun leven zoals wij dat allemaal doen. Maar hun echte worstelingen ontstaan als ze alleen zijn.

Op die momenten hoeven ze niet te doen alsof ze iemand anders zijn. Die momenten zijn er om ze te laten zien waar ze in zijn veranderd.

En niemand ziet wat er gebeurt behalve de vier muren van hun kamers. In dit geval zag ik hoe het voelt om gebroken te zijn.

15 dingen die je moet weten om van een gebroken man te houden

Als het om mijn persoonlijke ervaring gaat, dan zag ik veel tekenen van een emotioneel gebroken man, en ik kon ze niet negeren. Vandaag wil ik ze met iedereen delen die worstelt om van een beschadigde man te houden.

Dus, luister naar me, want dit zijn de dingen die je niet wist en dat zal je zeker helpen bij het onderhouden van je relatie met een emotioneel beschadigde man.

1. Hij heeft een trauma uit zijn verleden

Een Gebroken Man Daten 10 Dingen Die Je Niet Wist

De gebroken man zal nooit veel over zijn vorige leven praten. Het punt is… Die mensen hebben moeite om vreemden te vertrouwen.

Dus je zult zijn vertrouwen en respect moeten verdienen om hem zijn hart voor je te laten openen.

De reden dat je man gebroken is, is omdat hij een trauma uit zijn verleden heeft. Het kan om kindermishandeling gaan, misschien heeft hij zijn ouders verloren of heeft hij moeite om over bedrog heen te komen.

Al die dingen hebben littekens op zijn hart gemaakt, en hij worstelt om er overheen te komen.

Zolang hij weigert om zijn verleden onder ogen te zien, zal hij gebroken en ongelukkig blijven. Het is een vicieuze cirkel die niet zo gemakkelijk verbroken kan worden.

2. Hij vergelijkt zichzelf met anderen

Om de een of andere reden denkt je man dat hij niet goed genoeg voor je is. Hij zal zichzelf met anderen vergelijken.

Hij zal je zelfs willen laten gaan om een betere man dan hem te vinden. Dit is een teken van een zwaar beschadigde man!

Hij denkt niet dat zijn leven waardevol is, en hij heeft geen zelfvertrouwen. Als je hem wilt houden, leer hem dan lief te hebben.

Zeg hem dat je hem nodig hebt en dat zijn vorige leven niet zo betekenisvol is als hij denkt. Met een geliefde is het makkelijker om met levensproblemen om te gaan.

3. Hij laat je niet in de buurt komen

Het meest voor de hand liggende teken van een gebroken man is dat hij je nooit in de buurt zal laten komen. Hij heeft problemen met het toelaten van nieuwe mensen in zijn leven.

Er waren er zoveel die hem pijn hebben gedaan, en zijn vertrouwen winnen kan een onmogelijke missie zijn.

Het is aan jou als je bij een man als deze wilt blijven. Maar wat je ook beslist, onthoud dat hij in staat is om lief te hebben – hij doet het gewoon anders.

Als je je best doet om hem voor je te winnen, dan maakt hij je misschien de gelukkigste vrouw op aarde.

4. Hij is angstig

Alle mannen en vrouwen die emotioneel beschadigd of gebroken zijn, hebben ofwel met angst of een depressie te maken. Dat is iets dat hen zou kunnen volgen tot ze sterven.

Hij zal altijd die dosis voorzichtigheid hebben, omdat hij in zijn leven zoveel ellende heeft meegemaakt. Hij is gekwetst, en hij zal dat niet vergeten.

Hij wil nu gewoon voorkomen dat hij weer gekwetst wordt. Daarom zal hij zo angstig zijn als hij nieuwe mensen ontmoet.

Het punt is, hij moet gewoon dat geloof in het leven en de mensen terugkrijgen, en anderen zijn leven rijker laten maken.

5. Hij is depressief

Een Gebroken Man Daten 10 Dingen Die Je Niet Wist

Natuurlijk zal hij depressief zijn – iemand heeft hem pijn gedaan, en nu moet hij daarvan herstellen. Hij moet een manier vinden om zijn gebroken hart te genezen.

Hij moet zich weer levend voelen.

Hij moet mensen vertrouwen en ze in de buurt laten komen. Anders heeft zijn leven geen zin.

We zijn allemaal sociale mensen, en het feit is dat we niet zonder mensen in ons leven kunnen functioneren. Als je man deze tekenen heeft, wees er dan voor hem.

Neem het stap voor stap om hem te laten zien dat het leven toch mooi kan zijn. Je moet gewoon wat dingen loslaten.

6. Hij voelt zich beter af alleen

Een teken van een emotioneel beschadigde man is dat hij liever alleen is dan in een menigte van mensen.

Hij heeft dat scenario in zijn hoofd over mensen die hem pijn hebben gedaan, en het is erg moeilijk om weer op het goede spoor te komen.

Van zo’n man houden kan moeilijk zijn. Maar als je gevoelens oprecht zijn, dan is er niets dat je ervan kan weerhouden om het beste uit hem te halen.

Je hoeft alleen maar geduldig te zijn, en dingen zullen in je voordeel werken – en in het zijne, natuurlijk.

7. Hij drinkt alcohol

Alcohol drinken is een goede manier om de stress weg te werken. Dit is iets wat de gebroken man heel goed weet.

Hij bracht zoveel slapeloze nachten door met een fles Jack in zijn handen, denkend aan de mensen die hem pijn hebben gedaan. Hij dacht aan de vrouw die hem verliet.

Wat je in zo’n situatie kunt doen, is met hem praten. Zeg hem dat als hij alcohol drinkt, zijn problemen niet zullen verdwijnen.

Ze zullen nog groter zijn als hij de volgende ochtend wakker wordt met de kater. Zeg hem dat het goed is om vanaf nul te beginnen, want dat is iets wat we allemaal doen.

En het belangrijkste, vertel hem dat je er zal zijn, wat er ook gebeurt.

Je geeft hem een hand van redding en om zijn steun te zijn in alle moeilijke dagen die komen gaan.

8. Hij heeft zijn vrienden verloren

Als een man gebroken is, dan heeft hij geen zin om met zijn vrienden om te gaan. Dit is een van de belangrijkste symptomen van een gebroken hart.

Door dit te doen, stuurt hij een boodschap naar de wereld. Hij wil dat we weten dat hij zich beter voelt als hij alleen is en dat hij wat tijd nodig heeft om dingen in zijn hoofd te regelen.

En wat je in deze situatie moet doen is hem laten gaan. Geef hem de tijd om volledig te genezen. Laat hem zien dat je genoeg om hem geeft om op hem te wachten.

Ik zeg niet dat het makkelijk zal zijn, maar je weet tenminste dat je een man hebt gered die op je rekende. Je hebt hem van de demonen in zichzelf gered.

9. Hij zal geen stap extra voor je doen

Een Gebroken Man Daten 10 Dingen Die Je Niet Wist

Laten we eerlijk zijn – hij heeft je net ontmoet, en hij denkt dat je hetzelfde bent als de anderen. Je kunt het vergeten dat hij een stapje extra zal doen om je gelukkig te maken.

Hij is gekwetst, en de enige persoon die hij gelukkig wil zien is zichzelf. Dat hij een stapje extra voor je zal zetten, is iets dat verdiend moet worden.

Als je genoeg om hem geeft, laat hem dan zien dat het leven niet vreselijk is. Laat hem zien dat je niet dezelfde bent als die slechte mensen die zijn leven ruïneerden.

Laat hem zien dat je er zult zijn, hoe vaak hij je ook weigert. Laat hem zien dat je geen opgever bent. Geloof me, dit zal veel voor hem betekenen.

10. Je hebt MAAR één kans

De gebroken man geeft je niet meer dan één kans. Zelfs dit is te veel voor hem.

Dus, doe geen domme dingen, en verkloot het niet. Wees jezelf en leer hem hoe je functioneert.

Misschien hebben jullie twee veel gemeen, maar jullie moeten het gewoon uitzoeken. Wees niet hard tegen hem, omdat hij zich zo voelt.

Hij zou anders willen zijn, maar dat kan hij niet. Hij is nog steeds aan het leren om van de nieuwe hem te houden. En hij zou het heel erg op prijs stellen als jij de grootste steun zou kunnen zijn in zijn levensreis.

PinFlight Image