Skip to Content

4 Dingen Die Je Moet Doen Als Hij Zegt Dat Hij Ruimte Nodig Heeft

4 Dingen Die Je Moet Doen Als Hij Zegt Dat Hij Ruimte Nodig Heeft

Het maakt niet uit hoeveel je van elkaar houdt, er zal een tijd komen dat een van jullie wat ruimte nodig heeft – en dat is helemaal oké.

Als dit gebeurt, vat het dan niet persoonlijk op. Hoewel je elk moment van je dag met je vriendje wilt doorbrengen, is het logisch dat hij ook wat tijd voor zichzelf nodig heeft.

Inzicht in het feit dat jullie beiden individuen zijn met verschillende levens, hobby’s en interesses is cruciaal voor een gezonde en langdurige relatie.

Codependentie is nooit goed en hoe eerder je het belang begrijpt hoe belangrijk het is om elkaar wat ruimte te geven, hoe beter je relatie zal worden.

Hoewel dit misschien lijkt alsof je uit elkaar groeit, is het wat je dichter bij elkaar zal brengen en je band sterker zal maken.

Als je een gelukkige relatie wilt waarin je je op je gemak voelt met elkaar, dan moet geen van jullie beiden bang zijn om wat tijd uit elkaar te vragen.

Veel relaties eindigen door een gebrek aan begrip voor wat ik-tijd.

Het is normaal om je overweldigd te voelen in een relatie, ongeacht hoeveel je van je partner houdt. Wanneer je elk moment van je dag samen doorbrengt, dan wen je aan elkaar en kun je de vonk verliezen die je had toen je voor het eerst begon te daten. Geef hem een kans om je te missen en je zult je relatie zien floreren.

4 dingen die je moet doen als hij wat ruimte nodig heeft

Maak je geen zorgen. Het is normaal om bang te zijn en je angstig te voelen als hij aangeeft dat hij wat ruimte nodig heeft. Je begint aan jezelf te twijfelen en begint je af te vragen of hij zijn gevoel voor je verliest.

Ik ben hier om je te vertellen dat het volkomen normaal en gezond is. Als je niet weet wat je moet doen als dit gebeurt, dan zijn hier enkele dingen die kunnen helpen.

1. Probeer hem te begrijpen

Je vriend die aangeeft dat hij wat ruimte nodig heeft, kan je angstig maken over jullie toekomst samen. En je begint elk klein dingetje dat je misschien verkeerd hebt gedaan te overdenken. Hier is wat advies: maak dit niet over jezelf.

Probeer je partner als een individu dat hij is te begrijpen. Met zijn eigen behoeften en gevoelens die je moet respecteren.

Denk aan de momenten dat jij wat tijd voor jezelf nodig had. Ik weet zeker dat er situaties waren waarin je het gevoel had dat je liever alleen thuis bleef om een boek te lezen of met je vriendinnen uit te gaan in plaats van met je vriendje rond te hangen.

Dat betekende nooit dat je niet meer van hem hield. Je had gewoon wat tijd nodig om je weer met jezelf te verbinden.

Dat is normaal! Hij had voordat hij met jou was een leven. En hij zou niet alles hoeven te laten gaan, simpelweg omdat hij nu een relatie heeft. Door zijn behoeften te negeren omdat je bang bent, maak je deze situatie alleen maar erger.

Zeg hem dat het goed is, dat je het begrijpt. En laat hem zich niet slecht voelen omdat hij wat tijd voor zichzelf nodig heeft. Op die manier zal hij leren dat hij je met zijn gevoelens kan vertrouwen, en hij zal je waarschijnlijk nog meer waarderen.

2. Maak jezelf beschikbaar wanneer hij je nodig heeft

Hem om wat ruimte vragen betekent niet dat je hem volledig moet negeren. Je zou de behoefte kunnen voelen om passief-agressief te zijn. En jezelf volledig los te maken van zijn leven omdat ‘dat is waar hij om vroeg’. Hij heeft nooit gevraagd om je te verliezen, maar gewoon voor wat tijd om zich op zichzelf te concentreren.

Wat hij nu nodig heeft, is jouw steun. In plaats van boos op hem te worden en hem spijt te laten krijgen dat hij je ooit om wat ruimte heeft gevraagd, zeg hem dat je er voor hem bent.

Er is een kans dat hij iets doormaakt waar hij nog niet comfortabel over is om te delen. Maak jezelf dus beschikbaar om met hem te praten als hij er klaar voor is.

Vragen om wat ruimte betekent niet dat je uit elkaar gaat. Je kunt nog steeds een ondersteunende partner zijn die er door dik en dun voor hem zal zijn.

Relaties hebben ups en downs. Hij is een mens en het is normaal dat er moeilijke tijden zullen zijn die hij alleen moet verwerken.

Forceer geen gesprek en wees niet opdringerig om hem te helpen. Laat hem gewoon weten dat je maar één telefoontje van hem verwijderd bent als hij iemand nodig heeft met wie hij kan praten.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat mannen net als wij emoties en onzekerheden hebben. Dus zorg ervoor dat je vriend zich gezien, gehoord en geliefd voelt. Hij zal het waarderen.

3. Focus op jezelf

In plaats van je verstand te verliezen door na te denken over de situatie waarin je je bevindt, gebruik deze tijd om je op jezelf te concentreren.

De waarheid is dat je je waarschijnlijk ook realiseert dat je wat ruimte nodig had, maar je was gewoon te bang om het aan jezelf en je partner toe te geven.

Dit is een geweldige kans voor je om wat tijd in jezelf te investeren die je anders in je relatie zou investeren.

Hij gebruikt deze tijd om aan zichzelf te werken, en dat zou jij ook moeten doen. Uiteindelijk zullen jullie je allebei beter voelen en zul je merken hoezeer je relatie het nodig had.

Concentreer je op je hobby’s, ontmoet je vrienden, train, verbind je met de natuur. En kom in contact met de vrouwelijke kant die je de laatste tijd misschien hebt genegeerd.

Dit zal je niet alleen een beter gevoel over jezelf geven, maar het zal ook de relatie die je met je partner hebt verbeteren.

4. Geef hem de tijd en laat hem zijn weg terug naar jou vinden

Als je gewend bent om het grootste deel van je dagen met je vriend door te brengen, dan zul je waarschijnlijk de drang voelen om hem de hele dag te appen en te bellen.

Probeer het te weerstaan. Wat hij nu nodig heeft, is tijd en vrede. Zonder dat je hem constant vraagt of hij klaar is om je te zien.

Laat hem naar jou toe komen als hij er klaar voor is. Dwing hem niet om te snel terug te komen, hoe graag je dat ook wilt.

Door wat tijd in jezelf te investeren, kun je je gedachten bij hem vandaan houden. Het is prima om hem van tijd tot tijd te appen en te vragen hoe het met hem gaat, maar stel niet te veel vragen.

Dit kan hem het gevoel geven dat je te aanhankelijk bent of dat je hem niet genoeg vertrouwt. Dit zal hem alleen maar wegduwen.

Probeer begripvol te zijn, en hij zal je waarderen dat je zijn tijd en zijn behoefte aan enige tijd alleen respecteert.