Skip to Content

9 Tekenen Dat Je Partner Je Expres Jaloers Wil Maken Om Je Onder Controle Te Houden

9 Tekenen Dat Je Partner Je Expres Jaloers Wil Maken Om Je Onder Controle Te Houden

Heb je gemerkt dat je partner zich de laatste tijd vreemd gedraagt? Alsof hij expres dingen doet omdat hij je jaloers wil maken?

Het is alsof hij de laatste tijd zoveel out-of-line dingen met je heeft gedaan en geduldig op je reactie heeft gewacht.

Proberen een jaloerse reactie van een partner uit te lokken is een verhaal zo oud als de tijd. En van veel mensen een favoriete manipulatieve tactiek. En je partner is misschien gewoon een van hen.

Als je je afvraagt waarom hij je ooit expres jaloers wil maken, laat me je dan meteen vertellen dat het helemaal niet door jou komt.

Denk niet dat zijn vreemde (en op een bepaalde manier giftige) gedrag überhaupt aan jouw tekortkomingen en gebreken te wijten is.

Je partner probeert je uit zijn eigen onzekerheden jaloers te maken. Voor hem is de enige manier om zich in een relatie veilig en geliefd te voelen, als hij een woedende reactie krijgt van de persoon met wie hij is.

En deze kleine stiekeme tactiek is ook een perfecte manier voor hem om je emoties onder controle te houden, wat hem veel kracht in de relatie geeft.

Als je niet zeker weet of je je met dit alles kunt identificeren, dan zijn hier 9 tekenen die je kunnen helpen bepalen of je partner je expres jaloers wil maken.

9 tekenen dat je partner je jaloers wil maken

9 Tekenen Dat Je Partner Je Expres Jaloers Wil Maken Om Je Onder Controle Te Houden

1. Plotseling begon hij steeds meer over andere meisjes te praten

Stel je dit voor: jij en je partner chillen in de woonkamer voor een tv. Kijken voor de zoveelste keer naar Friends. En plotseling, zonder enige reden, begint hij over zijn vrouwelijke collega (‘s) te praten.

Het zou zoiets kunnen zijn als, “Oh, Jessica haat Friends!” of, “Jessica doet me aan Rachel denken – ze is zo mooi.” Kortom, alles om een reactie van je te krijgen.

Als je man de neiging heeft om willekeurige vrouwen uit zijn leven te noemen, dan kun je er zeker van zijn dat hij het doet om te zien of het je jaloers maakt.

2. Hij wil je jaloers maken als hij voor je neus met andere meisjes flirt

Als je het mij vraagt, zal elke fatsoenlijke en volwassen man alleen met zijn partner flirten. En met niemand anders!

Natuurlijk kan hij aardig zijn tegen andere vrouwen als dat nodig is, maar flirten? Uitgesloten!

Dus als je merkt dat je partner voor je neus met andere meisjes flirt, dan probeert hij zeker een reactie uit te lokken.

Zijn doel is niet om vreemd te gaan (want als dat zo was, dan zal hij nooit voor je neus flirten), maar hij wil je jaloers maken, zodat hij zich veiliger in de relatie zou kunnen voelen. Zielig als je het mij vraagt.

3. Hij noemt altijd zijn exen

Ben je het zat om, “Mijn ex dit…” en, “Mijn ex dat…” te horen? Wil je niet dat hij gewoon stopt en over iets praat dat ook echt relevant voor je is?

Ik ben ervan overtuigd dat het goed is om dat vreselijke gesprek over elkaars exen te hebben. En ik denk dat het zelfs goed is als ze af en toe genoemd worden.

Maar als je het gevoel hebt dat je partner constant over zijn ex praat, dan is zijn doel zeker om je te provoceren.

4. Hij maakt af en toe plannen met andere vrouwen

“Oh, ik ga met Jessica naar de sportschool. Ja, ze heeft dringend een sportschoolmaatje nodig.”

“Jessica en ik werken samen voor een pubquiz. Ik heb er zo’n zin in!”

De plannen die je man maakt, zijn misschien niet eens echt. Dat maakt niet heel veel uit. Het enige dat voor hem belangrijk is, is dat je er meer over te weten komt – en er dienovereenkomstig op reageert.

5. Hij zit altijd lachend aan zijn telefoon

Oh, als hij om zijn telefoon lacht en ervoor zorgt dat je weet dat het niet om een andere meme of een clip van The Office gaat, maar om een heel speciale vriendin van hem die iets hilarisch heeft geappt, dan probeert hij zeker een jaloerse reactie van je uit te lokken.

6. Hij wil je jaloers maken als hij van tijd tot tijd triggerende vragen stelt

“Hoe zou je je voelen als ik je voor een andere vrouw zou verlaten?”

“Wat zou je zeggen als ik zou zeggen dat ik en mijn ex weer bij elkaar komen?”

“Wat als we uit elkaar gaan en ik met Jessica ga daten?”

Deze hypothetische vragen hebben maar één doel – om een jaloerse reactie van je op te wekken. Als je partner de neiging heeft om deze “Wat als…” vragen te stellen, dan probeert hij je zeker te triggeren en je je onzeker te laten voelen.

7. Hij gaat regelmatig zonder jou met zijn vrienden uit

Gaat je partner meer met zijn vrienden om dan hij bij jou is? En elke keer als je klaagt dat dat niet erg aardig is, zie je een grijns op zijn gezicht?

Yep! Hij probeert je breekpunt te bereiken waar je eindelijk een jaloerse uitbarsting zult hebben. En hem naar zijn doen en laten zult vragen.

Voor hem is je jaloers maken de enige manier waarop je kunt laten zien dat je om hem geeft.

8. Plotseling heeft hij het “super druk”

9 Tekenen Dat Je Partner Je Expres Jaloers Wil Maken Om Je Onder Controle Te Houden

Een manier om je jaloers te maken, hoeft geen andere vrouwen te omvatten. Je partner kan onvermurwbaar zijn om je te provoceren door plotseling afstandelijk en overdreven druk te zijn.

Als hij je wil beheersen door jaloezie uit te lokken, dan zal hij er alles aan doen om mysterieus over te komen en alsof hij iets verbergt.

Door het druk te hebben en geen tijd te hebben om met je te praten, zal hij je uiteindelijk breken en je honderden vragen over zijn leven laten stellen.

9. Hij schept voortdurend op over zijn succes

Als je partner over zijn vele prestaties opschept en je jaloers wil maken omdat hij “veel succesvoller is dan jij”, dan zijn zijn bedoelingen met jou niet oprecht en puur.

Zijn doel is om je zelfrespect te verminderen en je onzeker te maken, zodat hij de controle over je kan houden.