Skip to Content

4 Geheimen Die Narcisten Hebben Waarvan Ze Niet Willen Dat Je Ze Weet

4 Geheimen Die Narcisten Hebben Waarvan Ze Niet Willen Dat Je Ze Weet

Narcisten hebben hun eigen geheimen waarvan ze niet willen dat iemand ze weet. Als ze konden, dan zouden ze deze kleine tekenen van kwetsbaarheid voor altijd verbergen. Maar soms zijn ze niet zo slim als ze graag willen geloven.

Een narcist kan je gemakkelijk voor de gek houden. Je wordt verliefd op hem, je geeft hem alles wat je bent en meer. Je hebt daarom het gevoel dat je niets meer dan een marionet voor hem bent.

Misschien voel je je op dit punt in je leven niet eens een slachtoffer. Je weet gewoon dat zijn aanraking niet zo vriendelijk is als dat je dacht. Je weet dat hij niet zo attent is als voorheen.

Maar de mensen om je heen kunnen duidelijk zien wat er aan de hand is. Ze zien je als slachtoffer van narcistische mishandeling, wat je eigenlijk bent. Ze zien het ware plaatje.

Zelfs als het uit is met je narcistische partner, geloof ik nog steeds dat dit artikel van veel nut voor je zal zijn. Geloof niet dat narcisten een zeldzaam ras zijn dat je in je leven niet tegen zult komen. Omdat je dat wel zult doen. Je zult ze te vaak tegenkomen (alsof één keer niet genoeg was).

Het is daarom zo belangrijk dat je de geheime manieren van hun geest begrijpt.

1. Ze zullen hun hoede laten zakken als je doet dat je dom bent

4 Geheimen Die Narcisten Hebben Waarvan Ze Niet Willen Dat Je Ze Weet

Als je vriend een narcist is, dan kun je beter een tijdje dom spelen. Wat bedoel ik daarmee? Als je dat niet doet, dan zal hij je alleen maar meer manipuleren en je laten geloven dat jij degene bent die gek wordt.

Als je echter doet alsof je je niet bewust bent van zijn manipulatieve gedrag, dan zal hij je onbewust een glimp van de echte versie van hem laten zien. Na een tijdje zal hij zijn ware zelf meer en meer door laten schemeren.

Als hij vermoedt dat je slim genoeg bent om dwars door hem heen te kijken, dan zal hij meer moeite doen om het te verbergen. Dus wat je moet doen is een tijdje dom spelen. Doe alsof je niet weet wat hij met je doet.

Op deze manier kun je jezelf mentaal voorbereiden om te vertrekken, terwijl je ook alles verzamelt wat je nodig hebt om hem te confronteren.

Het is een van de geheimen die narcisten hebben en waarvan ze niet willen dat je het weet. Het maakt hun plannetjes ondoeltreffend, wat betekent dat ze je niet volledig aan hun behoeften kunnen laten voldoen.

Dit is eng voor hen, omdat ze veel moeite doen om iemand hen aardig te laten vinden. Ze zullen daarom in de buurt van iemand die schijnbaar al in hun spelletje vastzit, wat losser beginner te worden.

2. Ze zijn niet in staat om liefde te ontvangen

4 Geheimen Die Narcisten Hebben Waarvan Ze Niet Willen Dat Je Ze Weet

Je narcistische partner kan geen liefde ontvangen en hij kan ook niet van jou houden. Niet in de zin van hoe mensen liefde ervaren, tenminste.

Je bent voor hem gewoon een object dat zijn huidige behoeften vervuld. Deze behoeften omvatten zaken als waardering, bevestiging, aandacht en ze zijn meestal onverzadigbaar.

Het maakt niet uit hoeveel je van jezelf aan hem geeft, hij vindt je nog steeds niet genoeg. Het breekt je in stukken, dus je begint te denken dat jij hier de schuldige bent. Maar dat ben je niet.

Je bent slechts een bron voor zijn narcistische voorraad. Als je nog nooit hebt gehoord van wat dat is, dan is het de behoefte van een narcist aan buitensporige aandacht en bewondering. Het is meestal op verbale bevestigingen gefixeerd.

Dus als je dacht dat de narcist in je leven in staat was om van je te houden of je liefde te ontvangen, dan is dat waarschijnlijk niet waar. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel, maar de kans dat hij een van hen is, is klein.

3. Het breekt ze om niet het laatste woord te hebben

4 Geheimen Die Narcisten Hebben Waarvan Ze Niet Willen Dat Je Ze Weet

Een ander geheim dat narcisten verbergen, is het feit dat ze het verachten dat ze niet het laatste woord krijgen.

Dit is vrij duidelijk wanneer je besluit om het met hem uit te maken en hij gewoon naar je terugkomt rennen. Het kan je narcistische partner niet schelen dat je hem hebt verteld hoe uitgeput je bent of hoe erg hij je heeft gebroken.

Het kan hem niet schelen dat jij degene bent die bij hem wegloopt. Zelfs als het betekent dat hij op zijn eigen ego moet trappen om je terug te krijgen, dan zal hij het doen.

Dat komt alleen maar, omdat hij jou of de mensen om je heen niet wil laten geloven dat jij degene bent die deze strijd heeft gewonnen. Hij moet degene zijn die het laatste woord heeft.

Hij zal tot het uiterste gaan om je te overtuigen om hem nog een kans te geven, zodat hij degene kan zijn die jouw hart breekt.

4. Hun grootste angst is om verantwoordelijk te worden gehouden

4 Geheimen Die Narcisten Hebben Waarvan Ze Niet Willen Dat Je Ze Weet

Een narcist begrijpt niet dat hij niet perfect is. Hij geeft veel om zijn publieke imago en reputatie.

Je zult een narcist daarom nooit zijn ware zelf zien zijn als hij in de buurt van andere mensen is. Hij wil dat ze geloven dat hij Gods geschenk aan de wereld is.

Maar narcistische mishandeling kan tot het uiterste worden doorgevoerd. Je moet daarom altijd bewijs van zijn gewelddadig gedrag bewaren of dat nu screenshots zijn van gesprekken die je hebt gehad of foto’s van wanneer hij met dingen begint te gooien.

Het beste bewijs van zijn gedrag zijn natuurlijk video’s die je aan de politie kunt laten zien.

Hij zal doodsbang zijn als hij erachter komt dat je hem verantwoordelijk voor zijn gedrag kunt houden.

Dit is niet echt een geheim voor andere mensen – we zijn als we ooit iets slechts doen allemaal bang om gepakt te worden. Maar voor narcisten is het een enorm probleem, omdat ze niet met iemand om kunnen gaan die hen haat of die hen tegenwerkt.

PinFlight Image