Skip to Content

5 Dingen Die Ik Over Relaties Heb Geleerd Toen Ik Single Was

5 Dingen Die Ik Over Relaties Heb Geleerd Toen Ik Single Was

Mensen gaan ervan uit dat we alleen iets over relaties kunnen leren als we met iemand uitgaan. Sommige mensen leren echter veel meer als ze single zijn. En gelukkig voor jou, ben ik een van hen en heb ik wat leuk advies voor je.

Sommige mensen haten het om single te zijn, anderen zeggen dat ze er dol op zijn. Beide kanten van de medaille zijn helemaal prima, want het hangt echt van de persoon af. En beide situaties helpen je om iets nieuws te leren. Maar velen negeren de kennis die we op kunnen doen terwijl we met niemand uitgaan.

En ik wil je bewijzen dat er zoveel meer is aan single zijn dan je alleen maar wild en vrij voelen.

Single zijn is een geweldige periode in je leven. Natuurlijk, is gelukkig zijn en met iemand daten ook geweldig. Maar er is iets speciaals aan het vrijgezellenleven waardoor we het nog leuker vinden.

En nee, het gaat er niet alleen om de kans te krijgen om te flirten, tonnen met nieuwe jongens te ontmoeten, of je te kleden zoals jij dat wilt. Een ding dat nog waardevoller is dan die vrijheid is kennis. Als je single bent, dan leer vanuit een ander perspectief iets over relaties.

Geloof me, je kunt bepaalde dingen uitzoeken die nooit in je opkwamen toen je een relatie had. Ik ben hier om je iets te vertellen wat ik heb geleerd toen ik single was. Ik hoop dat je klaar bent om wat levensveranderend advies te horen. Daar gaan we!

5 dingen die ik heb geleerd tijdens het vrijgezellenleven

1) Je moet van jezelf houden

5 Dingen Die Ik Over Relaties Heb Geleerd Toen Ik Single Was

Als je de juiste partner wilt vinden, dan moet je leren om van jezelf te houden. En er is geen beter moment om dat te doen dan als je single bent. Dan heb je alle tijd van de wereld om je op jezelf te concentreren en je waarde te realiseren.

Leer hoe je gelukkig kunt zijn zonder dat “goedemorgen” bericht te ontvangen. Sta op, maak een gezond drankje voor jezelf en kijk in de spiegel om een mooi persoon te zien staan. Identificeer aspecten die je leuk vindt aan jezelf. Gebruik ze als je motivatie om verder te gaan in het leven.

En als je je echt gelukkig begint te voelen in je eigen huid, dan zal een speciaal iemand je benaderen.

2) Persoonlijke ruimte is erg belangrijk

Als we met iemand uitgaan, dan beseffen we vaak niet eens hoe belangrijk onze persoonlijke ruimte is. We proberen ons zoveel op onze partner te richten dat we vergeten wat wij leuk vinden. Hetzelfde geldt zelfs voor het doen van dingen die we helemaal niet leuk vinden omwille van onze geliefde.

We hebben allemaal wat tijd voor onszelf nodig. Als we een relatie hebben, dan vinden we het verkeerd om wat privacy of een dag voor onszelf te vragen. Als we vrijgezel zijn, dan leren we hoe belangrijk het eigenlijk is en hoeveel beter we ons voelen na het herwinnen van onze persoonlijke ruimte.

3) Het is beter om single te zijn dan om met de verkeerde persoon te zijn

Soms willen we echt zo graag met iemand samenzijn, dat we genoegen nemen met de verkeerde persoon. Dat kan alleen maar negatieve dingen in ons leven brengen – liefdesverdriet, verlies van zelfrespect, ongelukkig zijn en meer gevoelens die we nooit hadden hoeven te ontmoeten.

Als je single bent, dan realiseer je je dat het beter voor je is om zo lang te wachten als nodig is om de juiste partner te vinden, dan om dingen overhaast te doen en met iemand te eindigen die je niet zal waarderen en die niet van je zal houden zoals je verdient.

Een verkeerd persoon zal ons nooit echt gelukkig maken, en we verdienen het allemaal om ware liefde te ervaren. Dus blijf single tot je prins op het witte paard arriveert.

4) Familie en vrienden zijn erg belangrijk

Hebben je familieleden of vrienden ooit geklaagd dat ze niet zoveel van je zien en horen als voorheen? De meeste mensen die al een tijdje met iemand uitgaan, zullen ja antwoorden. Dat komt omdat wanneer we een relatie beginnen, we op de een of andere manier onze focus naar die persoon verleggen.

Het is oké om je relatie je prioriteit te geven. Maar wat niet oké is, is om je vrienden en familie aan de zijlijn zetten. De meeste mensen zijn zich er niet eens van bewust dat ze dat doen. Het kan je relatie met andere mensen die veel van je houden, echter kapot maken.

Pas als je weer single bent, besef je hoe gelukkig die mensen je maken en hoeveel je ze gemist hebt. Dus door single te zijn heb ik geleerd om ze dicht bij me te houden, wat er ook gebeurt in het leven.

5) We moeten het verleden loslaten

5 Dingen Die Ik Over Relaties Heb Geleerd Toen Ik Single Was

En tenslotte, de laatste grote les die ik over relaties heb geleerd toen ik single was, is dat we het verleden los moeten laten als we van onze toekomst willen genieten. Als je gelukkig wilt zijn in je nieuwe relatie, kun je jezelf niet in slaap huilen als je aan de eerdere relaties denkt die faalden.

Je hoeft je verleden niet met het heden te vergelijken. Je hoeft je oude en nieuwe partner niet te vergelijken. En je hoeft zeker niet het leven dat je had met het leven dat je nu hebt te vergelijken. Tijden veranderen, mensen veranderen, en jij verandert ook in de loop van de tijd.

Dus het recept voor echt geluk is zeker het verleden loslaten en in het nu leven!

Conclusie

Ik hoop dat je je realiseert dat het vrijgezellenleven je veel dingen over het leven kan leren waar je nooit veel aandacht aan hebt besteed. Of je nu het type persoon bent dat liever een partner heeft of als je graag alleen bent, je moet weten dat er aan beide voor- en nadelen zitten.

De meeste mensen gaan ervan uit dat single zijn betekent dat je verdrietig bent en niet in liefde gelooft, of dat je niet openstaat om iemand anders te ontmoeten. Maar dat is niet waar. Sommige mensen blijven single, omdat ze van de gelegenheid gebruik willen maken om meer over de dingen te leren die ze pas na het begin van hun vrijgezellenleven begonnen op te merken.

Ik hoop van harte dat je de adviezen ter harte neemt die deze gelukkige vrijgezel voor je heeft gekozen.

5 Dingen Die Ik Over Relaties Heb Geleerd Toen Ik Single Was