Skip to Content

5 Dingen Die Je Nooit Tegen Je Partner Moet Zeggen Als Je Hem Wilt Houden

5 Dingen Die Je Nooit Tegen Je Partner Moet Zeggen Als Je Hem Wilt Houden

Wanneer je voor het eerst met iemand uitgaat, let je altijd op wat je zegt en hoe je je gedraagt, om een goede indruk achter te laten en om iemands gevoelens niet onbedoeld te kwetsen.

Maar als je al een tijdje bij je man bent, dan zijn dingen waar je in het begin niet van zou dromen om te zeggen nu dingen die je zonder twee keer na te denken zult zeggen. En tot op zekere hoogte geeft dat niet.

Het is normaal om je zo op je gemak te voelen bij je partner dat je niet op elk woord hoeft te letten. En weet dat ze het hoe dan ook zullen begrijpen.

Maar soms ga je een grens over. Soms worden gevoelens gekwetst en met een goede reden.

Als je het gevoel hebt dat je partner elke belediging kan verdragen die je hem voor de grap toewerpt, zonder jezelf uit te leggen, dan heb je het eigenlijk mis.

Er zijn dingen die je moet vermijden om regelmatig te zeggen als je hem wilt houden. En hier zijn enkele zinnen waar je je van moet onthouden, als je wilt dat je relatie standhoudt.

5 dingen die je nooit tegen je partner moet zeggen als je hem wilt houden

5 Dingen Die Je Nooit Tegen Je Partner Moet Zeggen Als Je Hem Wilt Houden

1. “Ik zei het toch!’’

Deze verklaring is de belichaming van onvolwassenheid en in alle eerlijkheid alleen kleine kinderen zouden het moeten zeggen.

Het toont je gebrek aan mededogen en respect voor je partner en laat hem er stom uitzien en zich stom voelen. En dat mag nooit je bedoeling zijn!

Zeg dit niet, want hier kan nooit iets positiefs uit voortkomen, maar wrok kan in plaats daarvan al snel het einde van je relatie betekenen.

Empathie en mededogen is de juiste weg.

2. “Dat kun je niet doen!”

Een romantische partner moet nooit het woord ‘mag niet’ gebruiken als hij met zijn geliefde praat.

Er zullen momenten zijn waarop je wilt dat je partner iets niet zou hebben gedaan, zoals te veel geld uitgeven aan een paar schoenen of uitgaan tot in de vroege uurtjes van de ochtend.

Maar door hem te vertellen dat hij iets ‘niet mag’, zie je er controlerend uit. En lijk je een beetje op zijn ouder en dat wil je niet.

Hoe graag je hem dat ook wilt vertellen, doe het niet, want je moet hem echt niet vertellen wat hij wel of niet kan doen. Hij is volwassen en hij zou zelf moeten weten hoe hij goede, slimme beslissingen moet nemen.

3. Als je hem wilt houden zeg dan nooit “Kalmeer,” of, “Relax.”

Dit tegen je partner zeggen is letterlijk alleen acceptabel als je wilt dat hij tien keer zo overstuur raakt als hij al is. Dit doet meestal het tegenovergestelde van wat het zou moeten doen.

Probeer zijn gevoel te allen tijde te valideren. Als je niet begrijpt waar hij vandaan komt, vraag het dan!

Maar laat hem niet irrationeel lijken omdat hij gevoelens heeft en ze openlijk uit. Gedraag je als een volwassen volwassene en praat zonder zijn gevoelens te beoordelen of naar beneden te halen.

4. “Je doet altijd dit/dat.”

Wanneer je hiermee een ruzie begint, dan beschuldig je hem meteen ergens van. Wat impliceert dat hij altijd iets verkeerds doet.

Dat is niet de manier om een gezond gesprek te voeren en het zal hem alleen maar voor de defensieve route laten kiezen.

In plaats van grove beschuldigingen te uiten, moet je je op het punt in kwestie en het heden concentreren. Als hij zich de hele tijd moet verdedigen, dan zal hij het gewoon niet zo lang meer verduren.

5. “Als je van me hield, dan zou je dit voor me doen.”

5 Dingen Die Je Nooit Tegen Je Partner Moet Zeggen Als Je Hem Wilt Houden

Als je hem zijn liefde voor jou blijft laten bewijzen door bepaalde dingen te doen, dan is dat geen liefde. Het is een disfunctioneel partnerschap.

Niemand waardeert het om gechanteerd te worden om iets te doen. Hij houdt duidelijk van je.

Maar laat hem niet iets doen om dat te bewijzen. Dat is kinderachtig om te doen en je partner zal het niet accepteren.

Jij zou het ook niet leuk vinden om je liefde voor hem te moeten bewijzen door dit en dat te doen, dus laat hem niet hetzelfde meemaken; het is zo simpel als dat.