Skip to Content

Dit Is Wat Er Gebeurt Als Je Een Manipulatieve Narcist Eindelijk Aan De Kant Zet

Dit Is Wat Er Gebeurt Als Je Een Manipulatieve Narcist Eindelijk Aan De Kant Zet

Het verlaten van een narcistische relatie en een manipulatieve narcist is extreem moeilijk. De leugenachtige rotzak vernietigt je zelfrespect en je zelfvertrouwen.

Nadat je klaar bent met hem, heb je niet de kracht om verder te gaan. Mensen vertrouwen is het laatste wat je zult doen.

Pas nadat je het lange en pijnlijke genezingsproces hebt overleefd en nadat je je realiseert dat het niet jouw schuld was dat dingen niet werkten en dat hij je in dingen liet geloven die niet waar zijn, kun je vanuit een ander perspectief naar het leven kijken.

Relaties met een manipulatieve narcist

Dit Is Wat Er Gebeurt Als Je Een Manipulatieve Narcist Eindelijk Aan De Kant Zet

Narcistische relaties zijn verslavend

Je went aan hun mishandeling en het wordt je leven. Hij wordt als een fix die je elke dag moet nemen, anders zit je in een crisis. Zijn beledigingen en manipulaties worden de lucht die je inademt en je wilt niet stikken. Daarom blijf je.

Narcistische relaties zijn een uitdaging

Sommige vrouwen blijven in die relatie, hoewel ze ongelukkig zijn, omdat ze blijven hopen dat de dingen zullen veranderen.

Ze klampen zich vast aan het idee dat ze hem zullen veranderen en hem een beter persoon zullen maken. En eigenlijk zijn narcisten zulke goede acteurs die precies het juiste moment weten om te doen alsof ze veranderd zijn.

Het moment waarop de vrouw er genoeg van heeft en ze haar opnieuw manipuleren om te blijven.

Narcistische relaties zijn vernederend

Deze mensen nemen alles wat positief aan je is weg. Ze nemen je wil voor het leven weg. Ze duwen je en zetten je in een hoek zonder hoop om eruit te komen. Je blijft gewoon in cirkels ronddraaien in de hoop dat je de weg naar buiten zult vinden, maar het gebeurt nooit.

Hij verandert je in een schaduw van de vrouw die je ooit was. Hij neemt alles weg wat je had. En hij creëert een vrouw naar zijn smaak – degene die hij kan beheersen en uiteindelijk kan vernietigen.

Weggaan bij een manipulative narcist

Maar een persoon kan maar zoveel mishandeling aan. Alle vrouwen roepen dit gedrag uiteindelijk een halt toe. Narcisten brengen ze tot het punt dat het hen niet echt kan schelen wat er met hen gaat gebeuren.

Ze zijn niet meer bang en hun bewustzijn begint te werken. Dat kleine beetje kracht dat in hen is achtergebleven, schreeuwt zich een weg naar buiten. En ze zetten de manipulatieve narcist eindelijk aan de kant.

Maar daar eindigt de strijd niet. Dat is nog maar het begin van de reis. Dat was nog maar de eerste stap die ze durfden te zetten.

Nu komt het moeilijke deel. Alle vrouwen die de kracht hadden om uit een narcistische relatie te breken, worden met het herontdekken van een liefde voor zichzelf geconfronteerd.

Ze staan voor de uitdaging om hun zelfrespect te vinden. En zichzelf te vergeven dat ze tot nu in alle narcistische leugens en manipulaties geloofde.

Vrouwen hebben te maken met genezing en vechten tegen zijn pogingen om ze terug te krijgen. Zie je, narcisten kunnen niet zonder hun slachtoffers. Ze moeten iemand hebben om van te teren.

Ze moeten iemand hebben die hun boksbal zal zijn. Iemand die hen een beter gevoel zal geven en iemand om naar uit te halen. En ze zullen met alles wat ze hebben proberen om je terug te krijgen.

Dit is wat er gebeurt als je een manipulatieve narcist aan de kant zet

Dit Is Wat Er Gebeurt Als Je Een Manipulatieve Narcist Eindelijk Aan De Kant Zet

Dit is wat je kunt verwachten als je een manipulatieve narcist eindelijk aan de kant zet.

Hij zal je stalken en lastigvallen

Elk normaal persoon zou begrijpen, zo niet meteen, dan na enige tijd, dat je een relatie moest verlaten die je meer leed dan geluk bezorgde.

Maar in tegenstelling tot normale mensen, zal een narcist je vertrek zien alsof je hem slaat en hij kan geen nederlaag toegeven.

Hij kan niet begrijpen dat je bang was voor je veiligheid en hij zal het zien als dat je hem in de steek laat, maar niemand laat een narcist in de steek, omdat hij in zijn eigen ogen perfect is. Hij ziet jullie relatie als een wedstrijd en jij hebt gewonnen.

Aangezien hij het feit dat jij hem eerst aan de kant hebt gezet niet kan accepteren, zal hij je maanden en misschien zelfs jaren nadat jullie uit elkaar zijn gegaan stalken en lastigvallen.

Hij zal je op social media stalken, bij je huis langsgaan, je appen, je bellen of zelfs iemand anders gebruiken om je te manipuleren om bij hem terug te komen.

Een manipulatieve narcist is er klaar voor om letterlijk alles te doen, van het hacken van je computer tot het knoeien met je hoofd en je bedreigen.

Een manipulatieve narcist zal jou overal de schuld van geven

In het begin deed hij alsof hij geluk had dat hij je had en dat je zo’n zegen bent. Hij zal doen alsof hij supergelukkig is om iemand te scoren die zo goed is als jij.

Maar naarmate de relatie op zijn beloop raakt en hij zijn echte gezicht begint te laten zien, verslechteren de dingen. Daarvoor zal hij jou de schuld geven.

Hij zal een stom excuus verzinnen om de schuld van jullie verbroken relatie op jou af te schuiven.

De reden is volledig irrelevant – wat belangrijk is, is dat alles jouw schuld is.

Dat is zo schokkend en kwetsend en narcisten doen het alleen omdat ze zien dat jullie nooit meer samen zullen komen, dus zorgen ze ervoor dat ze hun naam zuiveren en ze houden zichzelf voor de gek door te denken dat ze niets verkeerd hebben gedaan.

Triangulatie na de breuk

Hij zal proberen om opzettelijk een liefdesdriehoek te creëren om je naar beneden te halen en je gedachten terug te brengen naar de tijd dat je bij hem was.

In deze situaties moet je voorzichtig zijn op social media, het vermijden en proberen niet naar de plaatsen te gaan waar je hem zou kunnen ontmoeten.

Dit is echt belangrijk, omdat je nog steeds in het genezingsproces zit en elke aanblik van hem of zelfs een mislukte poging om je jaloers te maken, je twijfel en gebrek aan respect kan terugbrengen.

Je moet ervoor zorgen dat je helemaal geen contact met je manipulatieve narcist hebt, zodat je hem de kans ontneemt om je terug in de hel te zuigen waarin je hebt geleefd.

Hij zal je een schuldgevoel geven om te zorgen dat je blijft

Nadat je eindelijk een narcist aan de kant hebt gezet, zal hij proberen je een schuldgevoel te geven om bij hem terug te komen.

Hij zal je aan alle prachtige dingen herinneren die hij voor je heeft gedaan toen jullie samen waren, en er waren er veel, maar helaas had elk van die acties een bijbedoeling.

Elke keer als hij iets aardigs voor je deed, wilde hij er iets voor terug.

Hij zal deze dingen in je gezicht gooien, in de hoop dat je alleen de goede dingen zult onthouden en hem nog een kans zult geven.

Een manipulatieve narcist zal je er slecht uit laten zien

Je kunt deze kogel niet ontwijken. Je kunt niet verbergen dat jullie uit elkaar zijn gegaan, omdat de manipulatieve narcist ervoor wil zorgen dat iedereen weet dat jullie uit elkaar zijn gegaan en nu is het tijd voor die mensen om partij te kiezen.

Een narcist wil dat je totale verlatenheid van je vrienden ervaart.

Hij zal op social media slecht over je spreken en over je roddelen wanneer hij de kans krijgt.

De manipulatieve narcist zal proberen mensen ervan te overtuigen dat jij alles hebt gedaan wat hij jou heeft aangedaan. Hij wil zoveel mogelijk sympathie verzamelen en van jou de slechterik maken.