Skip to Content

5 Manieren Waarop Je Per Ongeluk Je Partner Onzeker Maakt

5 Manieren Waarop Je Per Ongeluk Je Partner Onzeker Maakt

We zijn allemaal mensen en we maken allemaal fouten. Hoewel we proberen de best mogelijke partners te zijn, zijn we ons soms niet bewust van de dingen die we doen die onze partner onzeker maakt.

Daarom is het hebben van een open geest en goede communicatie de eerste stap om dit probleem te overwinnen.

We willen allemaal iemand daten die ons een veilig, zelfverzekerd en goed gevoel over onszelf geeft. We vergeten echter vaak dat het voor de andere persoon hetzelfde zou moeten zijn.

Geef je je partner een goed gevoel, of verwacht je gewoon dat hij hoe dan ook zelfverzekerd is?

Soms vergeten we dat mannen, net als wij, gevoelens en onzekerheden hebben. Bepaalde dingen die we doen, hoewel ze meestal per ongeluk zijn, kunnen de gevoelens van onze partner kwetsen of ze een minderwaardig gevoel geven of ervoor zorgen dat het je partner onzeker maakt.

Het doet pijn om te denken dat de persoon van wie we houden zich daardoor soms zo voelt, maar het kan gebeuren.

Als je een gezonde relatie met je vriend hebt, dan zal hij zich veilig genoeg voelen om deze problemen met je te delen.

Helaas, hoe goed je communicatie ook is, is het voor mannen soms moeilijk om zich over dit soort dingen open te stellen.

Van hen wordt immers verwacht dat ze te allen tijde rotsen in de branding, zelfverzekerd en ongehinderd zijn.

Daarom is het goed om over de dingen die je doet of zegt na te denken wat je partner onzeker kan maken. Ik ben hier om je te helpen erachter te komen wat ze zouden kunnen zijn.

5 manieren waarop je per ongeluk je partner onzeker maakt

5 Manieren Waarop Je Per Ongeluk Je Partner Onzeker Maakt

1.   Je maakt je partner onzeker als je heel snel op alle kleine dingen wijst die hij ‘verkeerd’ doet

Luister, het is normaal dat je partner dat ene dingetje heeft dat je gewoon vervelend vindt. Het is normaal dat je het niet altijd eens bent of dingen niet op dezelfde manier doet.

Als je echter constant geïrriteerd bent door alles wat hij doet, dan zal hij aan zichzelf gaan twijfelen. Zelfs als hij niets verkeerd doet.

Je hebt geen controle over wie hij is, hoe hij praat of hoe hij denkt. Proberen hem op alle mogelijke manieren te veranderen, kan hem alleen het gevoel geven dat hij niet goed genoeg is.

Hij moet zich veilig voelen, dus probeer een omgeving te creëren waarin hij zichzelf kan zijn.

Hoewel je misschien probeert je opmerkingen met grappen te maskeren, kunnen ze nog steeds pijn doen. In plaats van geïrriteerd te zijn door alles wat hij doet, bedenk dan waarom dat specifieke ding je zo irriteert. Het komt vaak ook voort uit je eigen onzekerheid.

2.   Je hebt het altijd over je ervaringen

Een relatie aangaan met veel bagage van je vorige kan voor geen van jullie beiden een goede zaak zijn. Ik weet dat je het gevoel hebt dat je met iemand over je vorige relatie moet praten waardoor je je gekwetst voelde. Je je vriend is misschien niet de beste persoon daarvoor.

Als je constant over je ex praat, dan kan hij zich onzeker voelen. Hij zal altijd proberen om beter te worden.

En soms kan hij het gevoel hebben dat hij de strijd verliest met de man die hij niet eens kent. Ik weet dat je bang bent dat hij misschien hetzelfde doet, maar van je bagage afkomen voordat je een nieuwe relatie begint, is de juiste manier om deze angst te overwinnen.

3.   Je houdt je gevoelens voor jezelf als hij je van streek maakt

De meesten van ons zijn hier schuldig aan, en we moeten het op een gegeven moment toegeven. Wij geloven dat iemand doodzwijgen de juiste weg is. En we verwachten dat onze partners onze gedachten lezen en uitzoeken wat het is dat ze verkeerd hebben gedaan. Helaas kan dit meer schade aanrichten dan je denkt.

Als je ruzie hebt gehad met je partner of hij iets heeft gedaan dat je van streek maakt, vertel hem dan wat het is. Als je uit het niets zwijgt, dan zal hij elk klein dingetje dat hij verkeerd heeft gedaan in twijfel trekken. Emoties opkroppen is voor jullie beiden niet goed.

Het zal in de toekomst wanneer het opnieuw gebeurt niet alleen tot meer problemen leiden. Het zal ook tot onnodige conclusies leiden die veel schadelijker kunnen zijn dan het ding dat je eigenlijk van streek maakt.

Hij zal waarschijnlijk aan het ergste scenario denken. En het zal ertoe leiden dat hij zich onzeker voelt over alles wat hij doet.

Als je hem niet vertelt wat het is, dan zal hij alles in twijfel trekken. Hij zal zich niet veilig voelen en hij zal over elk klein ding dat hij doet nadenken.

Om dit te voorkomen, moet je gewoon over de dingen praten die je van streek maken. Hoe moeilijk het ook is om het uit je mond te krijgen.

4.   Je praat niet genoeg over je gevoelens

Zoals ik al eerder zei, vergeten we vaak dat mannen ook gevoelens en onzekerheden hebben. In feite heeft je partner misschien net zoveel geruststelling nodig als jij.

Je weet hoe goed het voelt als hij je vertelt dat hij van je houdt, vooral als je aan zijn gevoelens begint te twijfelen.

Waarom doe jij niet hetzelfde? Het maakt niet uit hoe graag we willen dat het waar is, onze partners kunnen onze gedachten niet lezen.

Ze weten niet hoe je je voelt totdat je ze dat zelf vertelt. Je zou kunnen denken dat je acties genoeg zeggen, maar soms is horen hoeveel je hem waardeert genoeg voor hem om zich veilig te voelen.

Wij meisjes krijgen de hele tijd complimenten. Van onze vriendjes, vrienden, familieleden – en we houden ervan. Mannen, krijgen ze aan de andere kant niet zo veel, maar ze hebben ze net zo hard nodig als wij.

Probeer je vriend te vertellen hoe knap hij is en kijk hoe zijn gezicht oplicht van vreugde. We zijn allemaal mensen en, vaker wel dan niet, is een vriendelijk woord is iets dat ons door de dag krijgt.

5.   Je klaagt altijd over hoe slecht je leven is

5 Manieren Waarop Je Per Ongeluk Je Partner Onzeker Maakt

Of we het nu wel of niet weten, onze partners voelen zich verantwoordelijk voor de manier waarop we ons dagelijks voelen.

Ze willen je gelukkig zien. En als ze zich realiseren dat je dat niet bent, zullen ze vaak het gevoel hebben dat ze hebben gefaald.

Als je constant je leven met anderen vergelijkt of over veel betere dingen praat die de jouwe zou kunnen zijn, dan zou je vriend kunnen denken dat hij niet goed genoeg voor je is.

Hij zal alle schuld op zich nemen dat je niet gelukkig bent met je leven. Probeer je in plaats daarvan op het goede te concentreren en vertel hem hoeveel je het waardeert om hem zelfs op je slechtste dagen te hebben.