Skip to Content

Alle Slappe Smoesjes Die Mijn Vriendin Voor Haar Giftige Relatie Gebruikte

Alle Slappe Smoesjes Die Mijn Vriendin Voor Haar Giftige Relatie Gebruikte

Hoe vaak heb je met je ogen gerold toen je vriendin je over weer iets vertelde dat haar vriend in haar giftige relatie had gedaan? Je houdt van dat meisje, en je wilt dat ze de wereld heeft omdat ze het echt verdient, maar je bent uiteindelijk verbijsterd en geïrriteerd dat ze voor de broodkruimels van haar man-kind blijft kiezen.

Je staat constant op het punt om haar bij de schouders te pakken, haar hard door elkaar te schudden en te zeggen, “Jij domme meid, waarom zie je niet dat je meer verdient!!” om haar wat verstand bij te brengen.

We hebben hier allemaal minstens één of twee keer in ons leven mee geworsteld. Ik weet het, bij verschillende gelegenheden.

Dus besloot ik alle slappe smoesjes te combineren die mijn vriendinnen over hun giftige relaties hebben gedeeld. Ik ga ze vandaag met je delen in de hoop dat je zult zien dat je niet alleen bent en dat er nog steeds een kans voor je is om uit elkaar te gaan en met iemand anders gelukkig te zijn.

8 slappe smoesjes die mijn vriendin voor haar giftige relatie heeft gebruikt

Alle Slappe Smoesjes Die Mijn Vriendin Voor Haar Giftige Relatie Gebruikte

1. “Hij verandert wel. Hij heeft het beloofd. Dit is gewoon een fase.”

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik dit al heb gehoord. Een van mijn vrienden had een relatie met een man die drie jaar jonger was, en ze had altijd zijn giftige gedrag in haar relatie verdedigd door te zeggen: “Oh weet je, hij is jonger dan ik en nog steeds onvolwassen. Hij wordt nog wel volwassen. Hij heeft beloofd dat hij zou veranderen.”

Maar in werkelijkheid had het niets met zijn leeftijd te maken. Hij was gewoon giftig en mishandelde haar geestelijk, en zelfs als het slechts een fase voor hem was, dan ben ik blij dat mijn vriendin haar koffers heeft gepakt en op tijd vertrok.

2. “Kom op. Alle mannen zijn hetzelfde. Je moet gewoon degene vinden die je bereid bent te verdragen.”

Dit is naar mijn mening de zwakste van allemaal. Als je op mijn vriendin lijkt, en je gelooft echt dat alle mannen hetzelfde zijn, dan meid, haat ik het om het je te vertellen, maar je moet er vaker op uit gaan. En met een ander soort mensen.

Het is heel verkeerd om aan te nemen dat mannen over het algemeen giftig zijn. Er zijn veel aardige en vriendelijke mannen die bereid zijn om hun partner te behandelen zoals een vrouw behandeld moet worden. Je hoeft alleen maar te stoppen met de emotioneel onbeschikbare achterna te zitten.

Natuurlijk, niemand is perfect, en we moeten allemaal de kunst van het compromis leren, maar het verdragen van iemands giftige gedrag is een grote nee.

3. “Hij is niet zo slecht. Sommige vrouwen worden fysiek mishandeld. Ik heb eigenlijk heel veel geluk gehad!”

Oh, we hebben dit allemaal wel een keer meegemaakt, toch? We hebben allemaal iemands giftige gedrag doorstaan met de uitdrukking “het kan altijd erger” als levensmotto. En hoewel dat misschien waar is, mag het nooit een excuus zijn om enige vorm van mishandeling te verdragen.

Een paar jaar geleden stuitte ik op commentaar op YouTube dat me echt bij is gebleven. Het ging ongeveer als volgt: “Vergelijk nooit je gebroken arm met iemands hele lichaam die in het gips zit.”

En het is echt een krachtige gedachte als je erover nadenkt. Natuurlijk, iemand kan het erger hebben en iemand kan veel meer pijn hebben, maar jouw situatie doet ook pijn. Je hoeft het niet te ondermijnen.

4. “We hebben het in de slaapkamer goedgemaakt.”

Je kunt mijn ogen horen rollen, toch? Ik heb deze altijd gehaat.

Mijn vriendin vertelde me over alle ruzies die ze met haar partner in haar giftige relatie had (die vreselijk en eng waren, om eerlijk te zijn) en ze beëindigde haar bekentenis door te zeggen: “Maar we hebben het in de slaapkamer goedgemaakt.”

Sorry, wat? Natuurlijk is passie belangrijk, maar het mag nooit het enige zijn dat ertoe doet. Als je partner je niet respecteert, dan kunnen je intieme momenten nooit het ding zijn dat je relatie redt. Het is gedoemd te mislukken.

5. “Het is beter om met hem samen te zijn dan alleen te eindigen.”

Alle Slappe Smoesjes Die Mijn Vriendin Voor Haar Giftige Relatie Gebruikte

Ken je die scène uit Pride and Prejudice waarin Charlotte Elizabeth komt vertellen dat ze verloofd is met meneer Collins? En nadat Elizabeth met haar probeert te redeneren, zegt Charlotte, “Ik ben zevenentwintig jaar oud, ik heb geen geld en geen vooruitzichten. Ik ben nu al een last voor mijn ouders en ik ben bang.”

Yep. Dat is dezelfde vibe. Veel vrouwen zijn bang om alleen te eindigen, dus nemen ze genoegen met minder dan ze verdienen. Natuurlijk heeft dit veel te maken met de beruchte biologische klok, maar het mag nooit de enige reden zijn om in een giftige relatie te blijven zitten.

Ik heb tegen mijn vriendin gezegd dat ze niet meer bang moet zijn om in haar eigen gezelschap te zijn. Het moment waarop we onszelf en al onze gebreken en deugden accepteren, is het moment waarop we onszelf echt van de verwachtingen van onze omgeving bevrijden.

Geen enkele vrouw kan met zekerheid beweren dat ze de rest van haar leven alleen zal blijven. Misschien wel, misschien niet. En zelfs als ze dat doet, is dat dan echt zo verschrikkelijk? Als je het mij vraagt, is het veel erger om met een man samen te zijn die slecht voor je is, dan om alleen te zijn.

En er zijn tenslotte katten – wat heb je nog meer nodig?

6. “Oh, maar we zijn al verloofd. Er is geen weg meer terug.”

Ah ja! De wereldse banden die je ervan weerhouden om echt gelukkig te zijn. Geloof me, het is nooit te laat om je giftige relatie te verlaten. Zelfs niet als je kinderen hebt met je giftige partner.

Door voor jezelf op te komen en weg te gaan, kun je je kinderen leren om hetzelfde te doen als ze groot zijn.

Maar natuurlijk is het veel gemakkelijker om te vertrekken als je alleen met iemand uitgaat. Houd dus je ogen open voor rode vlaggen en vertrek zodra je merkt dat je giftige partner niet zal veranderen.

7. “Het is waar, hij heeft dit en dat gedaan, maar hij is ook een goede man en erg aardig voor me.”

Ja, ja. Ik zal het toegeven. Dit was eigenlijk mijn excuus, en niet dat van mijn vriendin in haar giftige relatie. Ik verdedigde het giftige gedrag van mijn ex door te zeggen dat hij aardig en vriendelijk is, een man van God, hardwerkend en hij kon echt goed voor me zijn (als hij, je weet wel, niet naar zijn woedeproblemen handelde, natuurlijk).

Natuurlijk was hij goed geweest, maar hij was ook heel gemeen tegen me geweest. En toen ik het allemaal op mijn denkbeeldige weegschaal zette, overheerste het giftige gedrag. En ben ik dus weggegaan.

8. “Oh, maar ik hou zoveel van hem.”

En tot slot, de meest gebruikte door vrouwen over de hele wereld. Het is buitengewoon moeilijk om iemand te verlaten, hoe giftig ook, als je met heel je hart van hem houdt. Want door weg te gaan, kwets je niet alleen hem, maar ook jezelf.

Het is een harde pil om te slikken, maar het is waar – soms is liefde gewoon niet genoeg.