Skip to Content

5 Schokkende Redenen Waarom Je Een Man Nooit Zou Moeten Dwingen Om Zich Te Binden

5 Schokkende Redenen Waarom Je Een Man Nooit Zou Moeten Dwingen Om Zich Te Binden

Met iemand daten die een fobie heeft om zich te binden is verschrikkelijk. Het is pijnlijk, stressvol en op de lange termijn emotioneel verwoestend.

Wat echter nog erger is, is als je de realiteit niet accepteert en weigert om in te zien dat je man zich niet aan je relatie wil binden.

Het is een man dwingen om zich te binden en te proberen om de man te worden die hij duidelijk niet is.

1. Liefde kan niet worden afgedwongen

5 Schokkende Redenen Waarom Je Een Man Nooit Zou Moeten Dwingen Om Zich Te Binden

Laat me je de bittere waarheid vertellen waar je voor weg probeert te lopen: je kunt iemand niet van je laten houden.

Liefde en relaties kunnen niet worden afgedwongen, hoe hard je ook probeert om ze te laten gebeuren.

Je kunt de beste vriendin ooit zijn, de meest gepassioneerde minnares en de meest zorgzame vriendin die deze man ooit heeft gehad, maar als hij denkt dat jij niet degene voor hem bent en als hij die speciale band met jou niet voelt, helaas, dan is alles tevergeefs.

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat deze man je niet mag. Hij geeft waarschijnlijk zelfs heel veel om je.

Hij vindt je echter duidelijk niet waardig genoeg om zijn vrijheid te verliezen, zijn gedrag en zijn levensstijl volledig veranderen

Nee, dit heeft niets met je waarde als vrouw te maken en het hoeft niet te betekenen dat elke man hetzelfde voor je zal voelen.

Er is gewoon een mogelijkheid dat deze bepaalde man niet genoeg van je houdt om zich aan je te binden.

En jij zou niet degene moeten zijn die hem van gedachten probeert te veranderen, want het brengt je nergens.

2. Het kan alleen maar contraproductief zijn

5 Schokkende Redenen Waarom Je Een Man Nooit Zou Moeten Dwingen Om Zich Te Binden

De psychologie van de mens is een lastig iets: meestal geldt dat hoe meer iemand ons achternazit, hoe meer we proberen om te ontsnappen.

Dat is precies wat er met een man gebeurt die je probeert te dwingen om zich te binden: hoe meer je probeert om hem zich te laten binden, hoe meer verstikt hij zich zal voelen en hoe meer hij zich zal willen bevrijden van wat hij als emotionele ketenen ziet.

Dus een van de belangrijkste redenen om een man nooit te dwingen om zich aan je te binden, is het feit dat je acties waarschijnlijk alleen maar een averechts effect zullen hebben.

Op deze manier krijg je waarschijnlijk niet eens de toewijdingsniveaus die deze man je uit zichzelf wilde geven.

In plaats daarvan zal hij al zijn energie steken om het op een lopen te zetten en proberen om zichzelf van elke verplichting te bevrijden.

In plaats van om van zijn tijd met jou te genieten, zal hij opgelucht zijn om zijn persoonlijke ruimte ver weg van jou te hebben.

3. Hij is er duidelijk nog niet klaar voor

5 Schokkende Redenen Waarom Je Een Man Nooit Zou Moeten Dwingen Om Zich Te Binden

Wanneer een man weigert om zich te binden, dan betekent dit dat hij er niet klaar voor is en dat is iets dat je moet respecteren.

Dit zijn zijn persoonlijke grenzen en het is niet acceptabel dat je hem over de rand probeert te duwen.

Vat dit niet verkeerd op, dit betekent niet dat je een eeuwigheid moet wachten tot hij bij zinnen komt en jou kiest, maar je kunt geen goede resultaten verwachten van een man die emotioneel niet klaar is om de man te worden die je wil dat hij is.

Je kunt de situatie dus accepteren of op tijd vertrekken.

4. Je wilt geen man die jou niet wil

5 Schokkende Redenen Waarom Je Een Man Nooit Zou Moeten Dwingen Om Zich Te Binden

De meest cruciale reden waarom je iemand nooit zou moeten dwingen om zich aan je te binden, is omdat het – laten we eerlijk zijn – wanhopig en behoeftig is.

Ik haat het om het je te vertellen, maar deze man wil je duidelijk niet zo graag als dat jij hem wil.

Als je hem moet dwingen om deze stap te zetten, dan is het duidelijk dat jullie twee verschillende percepties hebben van jullie relatie – dat het veel meer voor jou betekent dan voor hem en dat jij degene bent die meer van hem houdt.

Wil je echt de enige zijn die het probeert?

De enige die probeert om een relatie op te bouwen en deze naar een hoger niveau te tillen, zonder enige inspanning van zijn kant.

Zou je echt gelukkig zijn naast een man, wetende dat je hem hebt gedwongen om zich aan je te binden en wetende dat dit iets is dat hij waarschijnlijk nooit uit zichzelf zou hebben gedaan?

Dat je je doelen hebt bereikt door emotionele chantage of manipulatie te gebruiken?

5. Er zijn andere vissen in de zee

5 Schokkende Redenen Waarom Je Een Man Nooit Zou Moeten Dwingen Om Zich Te Binden

Een andere reden waarom je nooit iemand zou moeten dwingen om zich te binden, is het feit dat er genoeg andere mannen om je heen zijn die je waarschijnlijk precies zouden geven wat je nodig hebt.

Je ziet het gewoon niet, omdat je verblind bent door het verlangen om deze ene helemaal van jou te maken.

Ik raad je niet aan om van de ene relatie naar de andere te springen, maar als deze man die je momenteel ziet niet aan je emotionele behoeften kan voldoen of als hij andere dingen wil, ga dan naar iemand anders met wie je compatibel zult zijn.

Waarom zoveel energie verspillen aan het proberen om iemand te veranderen als je iets verderop de man kunt vinden die je zoekt?

PinFlight Image