Skip to Content

Het Maakt Vrouwen Gek Als Een Man Niet Terug Appt – En Dit Is Waarom

Het Maakt Vrouwen Gek Als Een Man Niet Terug Appt – En Dit Is Waarom

Soms zou ik willen dat we terug konden gaan naar de tijd dat de enige manier waarop we met iemand konden praten was door face to face te zijn. Ik ben er vrij zeker van dat zelfs wachten tot hij me een brief stuurt, gemakkelijker zou zijn dan wachten tot hij me terug appt.

Ik zit daar op mijn bed, naar mijn telefoon te staren en te wachten op een app die duidelijk niet komt. En ik beschouw mezelf als een onafhankelijke vrouw die er geen probleem mee heeft om alleen te zijn. Daarom begrijp ik niet waarom ik hier gek van word!

Als dit jou ook overkomt, weet dan dat je niet alleen bent. Vrijwel elk meisje kent dit gevoel. Het overdenken, je maag die in de knoop zit, scenario’s en redenen verzinnen die erger en erger worden naarmate de tijd verstrijkt zonder dat het bekende “getingel” uit de luidsprekers van je telefoon komt…

Het is op zijn zachtst gezegd een achtbaan van emoties. Je bent niet alleen gefrustreerd omdat hij het niet serieus neemt, maar je bent ook in de war omdat je niet begrijpt waarom het zo’n impact op je heeft, waardoor je nog gekker wordt! Het is een vicieuze cirkel…

Helaas heb ik veel te vaak in jouw positie gezeten. De goede kant ervan is dat ik ook genoeg tijd heb gehad om na te denken over de redenen waarom dit gedoe met appen ons gek maakt. En ik ben hier om mijn conclusies met je te delen.

Waarom vrouwen gek worden als een man niet terug appt

Het Maakt Vrouwen Gek Als Een Man Niet Terug Appt - En Dit Is Waarom

1. Het is verwarrend als een man niet terug appt

Hoe moeilijk kan het zijn om iemand terug te appen, serieus? Het duurt een minuut om een berichtje te openen en erop te reageren. Je denkt aan de keren dat je hem terug hebt geappt.

Je handen waren bedekt met afwasmiddel, je zat midden in de klas, je keek naar je favoriete film en het meest opwindende deel was net op tv… Wat er ook gebeurt, je hebt altijd een manier gevonden om een moment te nemen en hem terug te appen. Maakt dat een clown van je, of laat het zien dat het hem niet zoveel kan schelen?

Vrouwen zijn behoorlijk vloeiend. Ze zijn goed in multitasken en verliezen niet snel de focus. Mannen richten zich aan de andere kant op één ding en de wereld om hen heen verdwijnt. Het is voor ons moeilijk om dit te begrijpen. We verwachten dat ze zich op dezelfde manier gedragen als wij. En het kan behoorlijk frustrerend zijn als ze dat niet doen.

2. We beginnen te denken dat hij ons niet leuk vindt

Laat het aan je hersenen over om in elke mogelijke situatie het worst-case scenario te bedenken. Als de man die je leuk vindt je niet terug appt, dan duurt het niet lang voordat je begint te denken dat hij je niet leuk vindt. Ik bedoel, wat kan de reden zijn dat hij je niet appt? Hij heeft het toch niet druk?

Er is één ding dat we moeten accepteren. Het maakt niet uit hoe graag we willen dat mannen hun dagen doorbrengen door met ons te praten over alles wat er met hen gebeurt, ze zijn gewoon niet zo. Je hebt waarschijnlijk een man in je leven gehad die een droge apper is, maar die zijn mond niet kan houden als je samen bent.

Voor de meeste mannen is chatten gewoon een manier om plannen te maken of te praten over iets dat op dat moment belangrijk is. Ze hebben niet dezelfde behoefte om te kletsen als wij.

Hoe eerder we ons dat realiseren, hoe eerder we er vrede mee zullen sluiten dat ze niet terug appen zonder onnodige conclusies te trekken die alleen onze gevoelens kwetsen. Geloof me, als je eenmaal samen bent, zul je wensen dat hij een paar minuten terug zou gaan naar zijn rustige zelf…

3. Het is een echte trigger voor overdenken, wat tot angst leidt

Als je vaak te maken hebt met angst, dan weet je waarschijnlijk hoe overdenken je hele dag kan verpesten. Wanneer een man je niet terug appt, dan denk je meteen aan redenen waarom het gebeurt.

Meestal zijn deze redenen natuurlijk verre van redelijk. Is hij je aan het ghosten? Is hij bij iemand anders? Verveelt hij zich bij je? Irriteer je hem? Ga je te snel? Heb je de tekens verkeerd gelezen en vindt hij je niet eens leuk?

Het denken gaat maar door. Je kunt je niet op iets anders concentreren en het maakt je helemaal gek. Totdat je een app terugkrijgt en alles ineens stopt. We zijn echt onze eigen grootste vijanden…

4. Je hebt het gevoel dat hij je tijd niet respecteert

Het Maakt Vrouwen Gek Als Een Man Niet Terug Appt - En Dit Is Waarom

Dit is wanneer je mooie vrouwelijke ego het overneemt en je boos begint te worden. Dit kan je soms losmaken van overdenken en zorgen maken, of het kan ertoe leiden dat je je nog slechter voelt. Je weet nooit wat je krijgt…

Je denkt aan de tijd die je hebt besteed aan hem appen en dan aan het wachten tot hij je terug appt. Op zijn berichtje reageren is altijd je prioriteit, wat je ook doet. Is het niet respectloos dat hij niet hetzelfde doet?

Hij is niet de enige die een leven heeft! Je hebt zoveel van je vrije tijd besteed om het gesprek gaande te houden, en nu krijg je niet eens een app terug? Je zou kunnen gaan denken dat hij je tijd niet respecteert, wat je nog bozer kan maken.

Als hij zijn tijd kan besteden aan alles behalve jou terug appen – dan kan jij dat ook! Gebruik dit gevoel om weer op de been te komen en je dag te beginnen. Wanneer hij je terug appt, wacht dan tot je wat vrije tijd hebt om erop te reageren en maak het niet je topprioriteit. Respecteer je tijd en het leven dat je buiten je relatie leeft.

5. Het komt allemaal op één ding neer: angst

Je bent niet gek, bestie. Je bent bang. Wat je ook denkt en voelt, angst is waarschijnlijk de basis van dit alles.

Je bent bang dat hij je niet leuk vindt, dat je niet interessant genoeg bent, of dat hij heeft besloten om gewoon uit je leven te verdwijnen. Je bent bang dat hij je gewoon aan het lijntje houdt of je gebruikt om iets te krijgen.

Een vrouw zijn is verre van gemakkelijk. Al deze dingen gebeuren veel te vaak. De volgende keer dat je het gevoel hebt dat je overdrijft omdat je geen app terug krijgt, weet dan dat je dat niet doet. Het is een angst die je draagt van vele verschrikkelijke ervaringen die je hebt gehad, dus wees niet te hard voor jezelf.