Skip to Content

6 Tekenen Dat Je Met Een Emotionele Psychopaat Aan Het Daten Bent

6 Tekenen Dat Je Met Een Emotionele Psychopaat Aan Het Daten Bent

We hebben allemaal wel slechte datingervaringen gehad die we graag zouden willen vergeten. Met een emotionele psychopaat daten is echter een heel ander verhaal. Het laat diepe littekens achter die je lange tijd met je mee zal dragen, en het kan daarna moeilijk zijn om weer lief te hebben en te vertrouwen.

Wanneer je met een emotionele psychopaat uitgaat, stopt zijn mentale en emotionele mishandeling nooit. Het gebeurt dag na dag totdat het een vast onderdeel van je leven wordt. Het doorbreken van deze cyclus kan ongelooflijk moeilijk zijn, maar als je dat eenmaal doet, dan is het het meest bevrijdende gevoel ooit.

Als er een aantal verdachte dingen zijn aan de manier waarop je vriend je behandelt, dan is het goed dat je hebt besloten om er meer over te weten te komen. Met een emotionele psychopaat daten kan absoluut je zelfvertrouwen, eigenwaarde, en de manier waarop je jezelf ziet ruïneren.

Hoe eerder je beseft dat hij niet de man is die je dacht dat hij was, hoe beter. De tekenen zien dat hij een emotionele psychopaat kan zijn, is cruciaal, daarom ben ik hier om je te helpen het uit te zoeken. Als een van deze dingen te bekend klinkt, dan is het misschien tijd om te gaan voordat het te laat is.

6 tekenen dat je met een emotionele psychopaat aan het daten bent

6 Tekenen Dat Je Met Een Emotionele Psychopaat Aan Het Daten Bent

1. Hij toont geen empathie

Elke vorm van echte emotie van een psychopaat krijgen, is onmogelijk. Na verloop van tijd zal zijn masker af beginnen te glijden en zul je zijn volledige gebrek aan empathie beginnen op te merken. Hij lijkt misschien een robot, die het moeilijk heeft om enige vorm van emotie uit te drukken.

Wanneer je met iemand van wie je houdt uitgaat, dan hoef je niet te verwachten dat ze je elke keer dat je samen bent met liefde en genegenheid overladen. Toch zou je verwachten dat ze van tijd tot tijd laten zien dat ze om je geven, wat voor een emotionele psychopaat extreem moeilijk is.

Hij heeft gewoon geen behoefte om je iets te laten zien, dus zal hij dat niet doen. Vanwege zijn gebrek aan empathie zal hij zich niet slecht voelen dat zijn vriendin zich niet geliefd voelt. Het kan hem gewoon niet schelen, omdat hij niet begrijpt wat pijn is.

2. Hij maakt van elke gelegenheid gebruik om je weg te houden van je familie en vrienden

Een veelvoorkomend ding voor emotionele psychopaten is dat ze hun partner helemaal voor zichzelf willen hebben. Niet noodzakelijk omdat ze van hen houden, maar gewoon omdat ze volledige controle over hun leven en 24/7 aandacht willen.

Als je hebt gemerkt dat je vriend alles heeft gedaan wat hij kan om je van je familie en vrienden weg te houden, dan is het een enorme rode vlag die je niet moet negeren.

Emotionele psychopaten hunkeren naar constante aandacht van hun partners. Het voedt hun ego, zodat ze er afhankelijk van worden. Daarom weigeren ze je met iemand anders te ‘delen’ en doen ze er alles aan om je te isoleren.

Als je vriend elke keer dat je van plan bent het huis te verlaten plotseling plannen maakt voor een romantisch diner, laat je er dan niet door misleiden. Ja, het kan de eerste paar keer romantisch zijn, maar na een tijdje zul je merken dat je je familie in maanden niet hebt gezien.

Als dit het geval is: zet het dan maar op een lopen. Je bent er niet om hem te dienen. Je mag met je familie en vrienden samenzijn en je leven buiten je relatie leiden. Laat hem je niet iets anders laten geloven.

3. Hij heeft nooit ongelijk

Je vriendje is geen engel, maar een duivel in vermomming. Emotionele psychopaten houden ervan om spelletjes met schuld schuiven te spelen en ze zullen altijd een manier vinden om je in vrijwel elke situatie de slechterik te maken.

Denk niet dat je vriend zich niet realiseert wanneer hij het mis heeft. Hij weet dat heel goed, maar hij verliest je liever dan toe te geven dat hij ongelijk heeft. Als de koning van manipulatie die hij is, zal hij jou de schuld geven van zijn fouten.

Je constant schuldig voelen over alles wat er in je relatie gebeurt, is niet alleen vermoeiend, maar het kan er ook toe leiden dat je elk beetje zelfrespect verliest dat je hebt. Als dit iets is dat de laatste tijd in je relatie gebeurt, dan is het tijd om op te stappen.

4. Hij is een pathologische leugenaar

6 Tekenen Dat Je Met Een Emotionele Psychopaat Aan Het Daten Bent

Als er één ding is waar emotionele psychopaten goed in zijn, dan is het liegen en manipuleren. Als je het gevoel hebt dat je vriend voortdurend tegen je liegt en je altijd het gevoel hebt dat je zijn verhalen niet kunt bijhouden, dan wil je misschien alles wat hij tegen je zegt extra controleren.

Zelfs als het niet nodig is dat hij tegen je liegt, zal hij het doen omdat hij het kan. Emotionele psychopaten zijn pathologische leugenaars die een ego boost krijgen als je voor hun verzonnen verhalen valt. Als je dit eerder hebt meegemaakt, dan weet je hoe vermoeiend het is. En hoe moeilijk het kan zijn om mensen weer te vertrouwen.

5. Gaslighting is zijn ding

Met een emotionele psychopaat daten, betekent dat je te maken krijgt met veel gaslighting. Wat je zodra je eindelijk je relatie verlaat met ernstige problemen kan opzadelen. Niet alleen zal hij je een slecht gevoel geven over alles wat je doet, maar zijn zieke spelletjes zullen je ook aan je geestelijke gezondheid laten twijfelen.

Na een tijdje begin je aan je geheugen, je emoties en de wereld om je heen te twijfelen. Hij zal dit natuurlijk in zijn voordeel gebruiken. Als je aan zijn bedoelingen twijfelt, dan zal je geest je laten denken dat je gek en irrationeel bent.

Hierdoor kan uit de relatie stappen extreem moeilijk zijn. Je zult je niet gelukkig voelen dat je weg bent gegaan, maar je zult jezelf de schuld geven, omdat je niet in staat was om het te laten werken. Als dit is waardoor je bij hem blijft, dan ben ik hier om je te vertellen dat het verlaten van die relatie het meest logische is wat je kunt doen.

6. Hij zal altijd een manier vinden om je belachelijk te maken

Een van de ergste dingen aan het daten met een emotionele psychopaat is hun neiging om je verbaal te mishandelen. Als je partner zo is, dan gebruikt hij elke kans die hij krijgt om je belachelijk te maken. Hoewel je er misschien om lacht, weet je diep van binnen hoeveel pijn zijn woorden doen.

Helaas, hem vertellen dat zijn grappen je een ongemakkelijk gevoel geven, zal niet veel doen. Hij zal je waarschijnlijk de schuld geven dat je gevoelig bent en hetzelfde blijven doen. Als dit het geval is, dan is het een duidelijk teken dat hij geen respect, empathie of begrip heeft en dat je zonder hem beter af bent.