Skip to Content

5 Tekenen Dat Hij Over Je Heen Loopt (En Hoe Je Hem Kunt Laten Stoppen)

5 Tekenen Dat Hij Over Je Heen Loopt (En Hoe Je Hem Kunt Laten Stoppen)

Heb je het gevoel dat als het om liefde en relaties gaat je altijd aan het kortste eind trekt? Als dat zo is, dan wordt het hoog tijd dat je de zaken omdraait.

‘Liefde is blind’ letterlijk en daarom laten de meesten van ons het te ver gaan. We laten onze significante anderen ons als deurmatten behandelen, alsof we er voor hun gemak zijn.

Omdat onze gevoelens zo sterk zijn, laten we mensen van wie we houden onze goede aard uitbuiten en soms zijn we ons niet eens bewust van wat er gebeurt.

1. Je zegt ‘Ja’, zelfs als je dat niet echt wilt

5 Tekenen Dat Hij Over Je Heen Loopt (En Hoe Je Hem Kunt Laten Stoppen)

Hoe je je ook voelt, als je de hele week hebt gewerkt en in het weekend wilt chillen, als je hoofdpijn hebt of gewoon geen zin hebt om iets te doen of ergens heen te gaan, dan zal je dat toch doen, omdat hij je dat heeft gevraagd.

Diep van binnen heb je het gevoel dat je hem gaat verliezen als je niet doet wat hij wil. Je bent te meegaand.

Hoe hem te laten stoppen:

#Het eerste waar je mee moet stoppen, is te meegaand zijn.

Je hoeft niet tegen alles wat je partner zegt ‘ja’ te zeggen. Het plaatst je gewoon in een ondergeschikte positie, terwijl je in feite in elk aspect van je relatie gelijk zou moeten zijn.

#Stop met dingen te doen die je niet leuk vindt, alleen om hem te plezieren.

Een compromis is oké, maar het moet van twee kanten komen. Als hij nooit moeite doet om dingen te doen die jou interesseren, dan is het hoog tijd om te leren ‘NEE’ te zeggen.

#Stop met doen alsof je geen leven hebt

Het stuurt de boodschap dat je niets beters te doen hebt dan op hem te wachten. Dus de volgende keer dat hij je om 22.00 uur uit het niets belt en vraagt of je iets kunt gaan drinken, zeg je, “Sorry, ik heb het druk. Je had eerder moeten bellen.” Respecteer je tijd. En zorg ervoor dat hij het ook respecteert.

2. Hij neemt je voor vanzelfsprekend aan

5 Tekenen Dat Hij Over Je Heen Loopt (En Hoe Je Hem Kunt Laten Stoppen)

Hij annuleert plannen meer dan dat hij op komt dagen. Hij doet er uren of dagen over om je terug te appen of contact op te nemen.

Hij heeft de gewoonte onbeleefd te zijn. Hij heeft altijd gelijk en jij bent altijd de schuldige. Hij kleineert je. En je laat hem dat doen. Wat er ook gebeurt, je zult er zijn en er worden geen vragen gesteld.

#Wees niet bang om hem te verliezen; maak hem bang om jou te verliezen

Hij kan je angst zien en het geeft hem macht over je. Hij denkt dat hij alles kan doen wat hij wil en jij blijft daar.

Als je hem laat zien dat je meer dan in staat bent om zonder hem te leven en niet bang bent om hem te verliezen, dan is de kans groot dat hij zich in gaat spannen, zijn best gaat doen en blijft.

Als hij dat niet doet, dan ben je zonder hem beter af en twijfel er geen moment aan.

3. Je geeft hem de voordelen van een vriendje, zelfs als hij niet je vriendje is

5 Tekenen Dat Hij Over Je Heen Loopt (En Hoe Je Hem Kunt Laten Stoppen)

Je hebt ‘het gesprek’ nog steeds niet gehad, dus je hebt geen idee of jullie wel of niet exclusief zijn. Maar je bent voor hem klaar voor alles en nog wat. Hij geeft je kruimels terwijl jij er helemaal voor gaat.

Hij zegt dat labels er niet toe doen en dat je het zo moet laten. Maar de kans is groot dat hij je gewoon aan het lijntje houdt.

Hoe hem te laten stoppen:

#Er verandert niets als je je manieren niet verandert

Het is tijd om voor jezelf op te komen en niet langer een deurmat in je relaties te zijn. Je moet ook niet egoïstisch zijn, maar je moet verwachten dat de goedheid, liefde en respect die je geeft beantwoord worden.

Je moet het respect eisen dat je verdient. Je moet van jezelf houden om liefde terug te krijgen.

Related: 9 Veelbetekenende Signalen Dat Hij Nog Steeds Niet Over Je Heen Is

4. Je spreekt je niet uit

5 Tekenen Dat Hij Over Je Heen Loopt (En Hoe Je Hem Kunt Laten Stoppen)

Als je dingen voorbij laat gaan om te voorkomen dat je ruzie krijgt, dan maak je het alleen maar erger. Je geeft zoveel om hem en je wilt geen conflicten.

Hij kleineert je, scheld je uit, doet niet wat hij heeft gezegd dat hij zou doen of iets anders waardoor je je slecht voelt, en je zwijgt omdat je denkt dat het een eenmalig iets is. Je denkt dat het over gaat, maar dat is niet zo.

Het herhaalt zich alleen maar en het wordt erger.

Hoe hem te laten stoppen:

#Wees niet bang voor confrontatie

Soms moet je gewoon voor jezelf opkomen. Ruzie is een normaal onderdeel van elke relatie, en het is goed om hem je standpunt te laten zien en dingen te veranderen die jullie beiden dwars zitten.

#Wees open over je gevoelens

Krop ze niet op. Het doet je zowel fysiek als mentaal pijn. Zeg wat je denkt, hij kan je gedachten niet lezen. Je zal dat bevrijdende gevoel krijgen als je alles in de openbaarheid brengt.

5. Je staat het gebrek aan respect toe

Je staat het gebrek aan respect toe

Als je alles zonder jouw begeleiding laat gebeuren, dan zal hij profiteren. Zelfs als hij het niet wil, zit het diep in de menselijke natuur verankerd, en meestal overheerst het.

Hij heeft geen respect voor je en het hoeft niet altijd met woorden te zijn. In de meeste gevallen gebeurt het met acties. Hij zegt dat hij niet met je uit kan, maar je ziet dat hij in plaats daarvan met zijn vrienden uit is gegaan.

Hij zegt dat hij zal bellen, maar dat doet hij niet. Hij vergeet je verjaardag, enz.

Hoe hem te laten stoppen:

#Neem het heft in eigen handen

Doe je ding, concentreer je op je doelen en leun achterover en observeer hoe hij plotseling zijn tijd in zal delen om in je schema te passen. Hoe hij compromissen sluit en manieren vindt om jou gelukkig te maken.

De manier waarop hij je zal behandelen, is de manier waarop je hem leert je te behandelen.

Onthoud: als gevoelens, inspanningen en investeringen in een relatie niet worden beantwoord, dan zit je in de verkeerde relatie.

PinFlight Image