Skip to Content

6 Grootste Onzekerheden Die Narcisten Hebben En Waarom Ze Er Niet Over Praten

6 Grootste Onzekerheden Die Narcisten Hebben En Waarom Ze Er Niet Over Praten

Heb je je ooit afgevraagd hoe iemand een narcist wordt? Hoe begint een persoon een aantal narcistische eigenschappen te vertonen? Zijn er überhaupt onzekerheden die narcisten hebben? Gebeurt het allemaal van de ene op de andere dag of wordt het door een grote gebeurtenis veroorzaakt?

Sommige mensen hebben niet zoveel geluk en bleven narcisten niet alleen in hun gedachten. Degenen die hen hebben ontmoet of een soort relatie met hen hebben gehad, weten waar ik het over heb.

We huiveren bij de gedachte een narcist tegen te komen. We willen niet in de buurt van dit soort mensen komen.

Ze beïnvloeden je op elke manier negatief en gebruiken een aantal van hun beruchte tactieken om misbruik van je te maken. Deze mensen zijn koelbloedig en geven alleen om zichzelf.

Je zou kunnen denken dat alle narcisten Leeuw zijn, omdat ze zo verliefd op zichzelf zijn. Dit is echter niet altijd waar. Narcisten zijn vaak onzekerder dan we denken.

Als je bijvoorbeeld met iemand uitgaat, dan zul je het eerst niet noodzakelijkerwijs kunnen zien. Maar als je nadenkt over de dingen die je narcistische partner zegt en doet, dan zul je veel vreemde dingen opmerken.

DIt zijn de onzekerheden die narcisten hebben en waar ze nooit over zullen praten.

1. Jeugd

6 Grootste Onzekerheden Die Narcisten Hebben En Waarom Ze Er Niet Over Praten

De jeugd van een narcist is meestal een moeilijk onderwerp om te onthullen. Ze zullen er waarschijnlijk nooit zelf over beginnen, tenzij jij het initieert.

Het gesprek zal waarschijnlijk niet de meest aangename zijn, omdat ze geen leuke herinneringen hebben om te delen.

Narcisten zijn vaak de kinderen van narcistische ouders. Het is meestal een soort kindertrauma, zoals narcistische mishandeling, dat ze moesten ondergaan om narcist te worden.

Het klinkt triest, maar deze mensen willen niet dat we medelijden met ze hebben. Je hebt misschien medelijden met je narcistische ex-partner, maar dit betekent niet dat je hem moet vergeven en naar hem terug moet gaan.

2. Niet goed genoeg zijn

Als je een narcist ontmoet, dan zul je merken dat ze alleen maar over zichzelf en hun prestaties praten. Op het eerste gezicht lijken ze misschien een succesvol persoon vol ambitie te zijn.

Je kunt ze als iemand zien die zijn doelen heeft gesteld en vastbesloten is om ze te bereiken. Dit komt meestal omdat ze denken dat ze niet goed genoeg zijn.

Het is ook een van de onzekerheden die narcisten hebben en mogelijk een die sinds de kindertijd diep geworteld is. Misschien bleven hun ouders hen vertellen dat ze meer moesten doen en dat ze niet goed genoeg waren.

Dit kan gebeuren wanneer ouders willen dat hun kind aan hun wensen voldoet. Een ouder zal een kind bijvoorbeeld pianolessen laten nemen, omdat ze van piano houden, maar zelf nooit de kans hebben gehad om het te spelen.

Als het kind het niet leuk vindt, dan is het logisch dat ze er niet zo goed in zijn. Dit zal echter alleen tot een uitbrander van een ouder resulteren en in harde kritiek zoals “Je bent niet goed genoeg. Je kunt niets goed doen.”

Narcisten willen niet over deze onzekerheden praten. Het doet ze te veel pijn om zich zulke dingen te herinneren.

3. Onvermogen om te vertrouwen

6 Grootste Onzekerheden Die Narcisten Hebben En Waarom Ze Er Niet Over Praten

Je ziet niet dat een narcist iemand zo gemakkelijk vertrouwt. Het is alleen omdat ze in het verleden meerdere keren bespeeld zijn. Dit is waarschijnlijk ook een van de gevolgen van een traumatische jeugd.

Vaak hebben deze vertrouwenskwesties ook hun wortels in hun kinderjaren. Ze zijn niet in staat om zich voor iemand open te stellen, omdat ze bang zijn gekwetst te worden. Ze zijn gewend dat hun vertrouwen wordt uitgebuit, omdat dat het enige is wat ze kennen.

Daarom zal een narcist je voor lief nemen en je vertrouwen achter je rug beschamen. Ze zullen echter nooit over vertrouwen praten, omdat het een van hun grootste onzekerheden is. Diep van binnen weten ze dat ze anderen niet kunnen vertrouwen, maar ze weigeren het toe te geven.

4. Emotionele onbeschikbaarheid

Als iemand emotioneel niet beschikbaar is, verwacht je niet dat hij liefde en genegenheid voor je toont, toch? Nou, het is waar.

Maar waarom vertelt een narcist je dan hoeveel hij van je houdt en hoeveel je voor hem betekent? Helaas is dit allemaal een grap.

Een narcist zal doen alsof hij om je geeft om je vertrouwen te winnen en je te bespelen. Hij heeft geen gevoelens voor je, het is voor hem maar een spelletje.

Ook al geeft dit hem een gevoel van macht, het doet hem geen goed. Een narcist zal vanwege zijn verleden onzeker en emotioneel onbeschikbaar zijn.

Hij zal het moeilijk hebben om iemand binnen te laten. Dit kan ook terug te voeren zijn op zijn jeugd waar zijn vertrouwen meerdere malen werd misbruikt met ernstige gevolgen.

5. Zware afhankelijkheid van anderen

6 Grootste Onzekerheden Die Narcisten Hebben En Waarom Ze Er Niet Over Praten

Als je een narcist tegenkomt, zie je dit niet meteen. Je ziet een persoon vol enthousiasme en iemand die klaar is om het tegen de wereld op te nemen.

Wat je niet weet is dat hij verre van die persoon is. Een narcist is waarschijnlijk door ouders met dezelfde stoornis opgevoed. Daarom hebben ze waarschijnlijk geprobeerd om alles om zichzelf te laten draaien.

Dit zorgde ervoor dat hij al deze onzekerheden ontwikkelde, maar hij heeft geen manier om zichzelf uit te drukken. Ze stonden altijd in het middelpunt van de belangstelling en het heeft hem nooit in de schijnwerpers gezet.

Deze ouders lieten alles om zichzelf draaien en duwden de behoeften en wensen van hun kind opzij. Dit zorgde ervoor dat hij op zijn ouders vertrouwde en om hun mening, gedachten en affirmaties vroeg.

Een narcist ziet er misschien niet uit als iemand die op anderen vertrouwt, maar dat doet hij wel. Het is gewoon zo, dat degenen waar narcisten op vertrouwen uiteindelijk gekwetst worden.

6. Kritiek en oordeel

Narcisten hebben een opgeblazen gevoel van zelf. Zij zullen proberen zichzelf superieur te maken aan anderen en ze zullen daar vaak in slagen.

Ze worden echter gedreven door iets dat ze constant op hun hoede houdt. Ze worden al naar bij de gedachte eraan.

Het zijn twee eenvoudige woorden die niet veel voor ons betekenen, maar die een narcist gek kunnen maken van angst: kritiek en oordeel. Deze twee zijn grote en gemeenschappelijke onzekerheden die alle narcisten hebben.

Ze vrezen dat ze bekritiseerd worden, omdat hun ouders dat elke keer deden als ze iets verkeerds deden. Hierdoor voelden ze zich een complete mislukking en nooit goed genoeg.

Dit is waarom narcisten het graag op veilig spelen. Ze zijn bang voor een oordeel en alles wat hun grote ego kan aantasten.

PinFlight Image