Skip to Content

Is Flirten Vreemdgaan? Onschadelijk Of Destructief?

Is Flirten Vreemdgaan? Onschadelijk Of Destructief?

Is flirten vreemdgaan? Nou, dat is een moeilijke vraag, en het antwoord daarop is niet zo zwart-wit.

Stel dat je een relatie hebt, dan besluit jij of je partner om met iemand anders te flirten. Wat zou er daarna gebeuren? Het is niet alsof iemand echt vreemd is gegaan, maar het is ook niet “niets”. Kan flirten als een emotionele aangelegenheid en als vreemdgaan worden gezien?

Verschillende mensen zullen je verschillende antwoorden geven. Sommigen zouden kunnen zeggen dat het als ontrouw telt, terwijl anderen zullen zeggen dat het volledig onschuldig plezier is.

De enigen die het echte antwoord weten, zijn jij en je partner. Hier zijn vijf vragen die je kunnen helpen beslissen of flirten wel of niet riskant is en als vreemdgaan kan worden gezien.

1. Wat zijn jullie relatieregels?

Is Flirten Vreemdgaan Onschadelijk of destructief

Laten we met jullie relatie regels beginnen. Hebben jij en je partner hierover gesproken? Misschien hebben jullie besproken of er iets niet in orde is? Elk stel moet een aantal basisregels opstellen zodra ze beseffen dat hun relatie serieus wordt.

Het is belangrijk om te weten wat ieder van jullie als vreemdgaan beschouwt. Sommige mensen zeggen dat alleen fysiek bedrog echt is, terwijl anderen beweren dat een emotionele affaire meer kwetsend is. Er zijn veel koppels die denken dat beide soorten geen respect voor je partner tonen.

Praat openlijk over wat je dwarszit en wat goed is om te doen. Je kunt een beetje plezier aan je relatie toevoegen door samen een lijst te maken. Het kan twee kolommen bevatten, een die laat zien wat goed is voor jullie beiden, en de andere met gedrag dat verboden is.

Zodra je de regels hebt ingesteld, kun je gemakkelijker beslissen of iets wel of niet acceptabel is. Het kan je ook helpen om vertrouwen tussen jullie op te bouwen.

2. Wat is de bedoeling erachter?

Is Flirten Vreemdgaan Onschadelijk of destructief

Is iemand de laatste tijd een beetje aan het flirten, maar wat is de bedoeling erachter?

Je moet eerst een paar dingen overwegen. Iedereen kent zijn of haar partner het beste, dus het zou niet zo moeilijk moeten zijn om erachter te komen of iets wel of niet in de haak is. Dus, hier zijn twee mogelijke situaties om je te helpen het belang van intentie te begrijpen.

Scenario 1: het gebeurt gewoon omdat de “flirter” een zeer extravert persoon is en vriendelijk met anderen omgaat. Dit soort mensen hebben meestal geen verlangen naar iemand anders dan hun significante ander. Het is gewoon dat ze van het delen van positieve vibes genieten.

Of, scenario 2: De “flirter” probeert de aandacht van iemand anders te trekken, misschien proberen ze zelfs om erachter te komen met hoeveel ze weg kunnen komen.

Deze twee scenario’s zullen je helpen beslissen of de persoon die flirt al dan niet slechte bedoelingen heeft. In eerste instantie is de partner waarschijnlijk onschuldig. Dit laatste kan echter problematisch zijn om op te lossen.

Dat gezegd hebbende, geef nooit een oordeel zonder eerst de situatie te bespreken. Vraag je partner om je vragen eerlijk te beantwoorden en te vertellen wat je dwarszit. Zelfs als je last hebt van de vriendelijkheid van je partner, kun je met je partner praten en uitleggen hoe zijn acties je gevoelens kwetsen.

3. Zou je het in het bijzijn van je partner doen?

Is Flirten Vreemdgaan Onschadelijk of destructief

Een gouden regel in relaties is als je in het bijzijn van je partner niet met iemand flirt, doe het dan ook nooit als ze er niet zijn. De tweede nuttige regel is dat als je niet wilt dat je geliefde met andere mensen flirt, jij het ook niet moet doen.

Het maakt niet uit of het tot fysiek bedrog leidt, het is nog steeds zeer belangrijk om grenzen te houden en respect voor je partner te hebben.

Dus onthoud de regels en denk altijd na voordat je handelt. Probeer te begrijpen hoe je acties van invloed kunnen zijn op zowel je partner als de persoon met wie je flirt. Als er iets is dat je niet comfortabel zou vinden om te doen of te zeggen als je partner er was, dan betekent dit dat je je helemaal niet zo moet gedragen.

Sommigen kunnen zelfs besluiten om te flirten om hun partner jaloers te maken. Dit is gevaarlijk en kan op een gegeven moment averechts werken. Het is zeker geen gezonde manier om aandacht te krijgen.

Je kunt je partner altijd vertellen als je het gevoel hebt dat er iets mis is, maar jaloezie in je relatie introduceren is nooit een goede zet.

4. Hoe zit het met gevoelens en vertrouwen?

Is Flirten Vreemdgaan Onschadelijk of destructief

Flirten is iets dat je partner zeker pijn kan doen. Waarom? Het is eenvoudig – je toont interesse in iemand anders in plaats van je partner. Het is ook riskant, omdat je het misschien moeilijk vindt om te stoppen als het verder gaat dan flirten.

De meeste mensen voelen zich kwetsbaar als hun partner met iemand anders flirt. Niemand is gelukkig in een relatie waarbij je voelt dat je in de ogen van je partner niet op de eerste plaats komt.

Is flirten wel of niet schadelijk

Hier zijn enkele tips die je zullen helpen om erachter te komen of flirten schadelijk is voor je relatie:

Je partner zegt dat het hem stoort.

Jij en je partner hebben al over de kwestie geruzied.

Degene met wie je flirt, stuurt dezelfde signalen.

Je voelt je aangetrokken tot de persoon met wie je flirt.

Als je meer aan de ander dan aan je partner denkt.

– Je gaat vaak met die persoon om.

Is Flirten Vreemdgaan Onschadelijk of destructief

Aan de andere kant, flirten met andere mensen als je een relatie hebt, gaat niet alleen over je partner. Het kan ook invloed hebben op de andere persoon – degene met wie je flirt. Het is mogelijk dat ze het verkeerd opvatten en denken dat je echt in hen geïnteresseerd bent.

Ze kunnen hoop krijgen of het verkeerde idee krijgen dat als je met ze flirt, je relatie voorbij is of je op het punt staat om uit elkaar te gaan.

Bovendien kan alles wat je pijn kan doen, ook je vertrouwen schaden. En een relatie die niet op vertrouwen gebaseerd is zal naarmate de tijd vordert ernstige problemen ontwikkelen. Zorg er dus altijd voor dat je acties je partner niet negatief beïnvloeden.

Wees je ervan bewust dat elke relatie anders is. En het antwoord op “Is flirten vreemdgaan?” kan van paar tot paar verschillen. Het hangt af van wat jij en je partner hebben besproken, waarover jullie het eens zijn geworden, en ook hoe jullie je erover voelen.

Als jullie allebei denken dat flirten gezond, leuk en iets dat niemand pijn doet kan zijn, dan is dat prima Aan de andere kant, als je gevoeliger bent als het om dit onderwerp gaat, dan moet je het uitpraten en samen wat regels maken.

Blijf nooit zwijgen als iets je stoort, alleen omdat iemand flirten niet als een vorm van vreemdgaan beschouwt. Zeg het en probeer het probleem op te lossen!

PinFlight Image