Skip to Content

Wat Elk Myers-Briggs Persoonlijkheidstype In Een Relatie Nodig Heeft Om Gelukkig Te Zijn

Wat Elk Myers-Briggs Persoonlijkheidstype In Een Relatie Nodig Heeft Om Gelukkig Te Zijn

Iedereen heeft in een relatie bepaalde dingen nodig die hen gelukkig zal maken. We zoeken troost, liefde en vertrouwen.

Mensen moeten zich naast hun partners ook veilig voelen. Wat gebeurt er als verschillende persoonlijkheidstypen elkaar ontmoeten?

We zijn allemaal verschillend, dus het is niet meer dan normaal om duidelijke behoeften en wensen van ieder van ons te verwachten. Wat voor sommigen werkt, werkt misschien niet voor anderen en omgekeerd.

Als je onlangs iemand hebt ontmoet, dan heb je vast alles over hun persoonlijkheidstype onderzocht.

Je wilt er zeker van zijn dat je geen fouten maakt als het om je crush gaat. Je moet ook weten wat hen gelukkig maakt om daar ook goed op te letten.

Het zit in onze natuur om anderen te behagen en ze zich op hun gemak te laten voelen, vooral als het om iemand gaat van wie we houden.

Ik weet hoe het voelt als je probeert om indruk op iemand te maken en ze verliefd op je te laten worden. Het is nooit een makkelijke taak, maar als je het echt wilt, hard werken loont altijd.

Dingen die persoonlijkheidstypen in een relatie nodig hebben

Een persoon heeft niet altijd hetzelfde nodig als jij. Misschien wil je alleen maar geliefd worden en wil iemand anders niets anders dan respect.

Het is goed om verschillende behoeften te hebben, zolang ze ons geen pijn doen. Myers en Briggs hebben ons geholpen om erachter te komen hoe elk persoonlijkheidstype in elkaar steekt.

Dit kan je helpen om te bepalen of iemand bij je past. Het kan je ook gewoon helpen om jezelf beter te begrijpen.

Je zult niet alleen meer tevreden zijn met meer over jezelf te weten, maar het zal je ook helpen om de juiste match voor jezelf te vinden.

ISTJ

Wat Elk Myers-Briggs Persoonlijkheidstype In Een Relatie Nodig Heeft Om Gelukkig Te Zijn

Dit persoonlijkheidstype houdt van toewijding. Daarom zijn ze niet op zoek naar een betekenisloze relatie of een affaire.

ISTJ’s willen iets voor op de lange termijn en zoeken een partner die hen voor een lange tijd zal koesteren. Ze willen in ruil hetzelfde geven, dus wees niet bang om je aan hen te binden.

Een van de belangrijkste dingen voor een ISTJ die hen zal helpen bepalen of je een match made in heaven bent, is eerlijkheid.

Ze verachten leugens en zullen daarom wrok koesteren. Als je eerlijk kunt zijn met een aantal van de dingen die ze vragen, dan is het gegarandeerd dat jullie twee het zullen halen.

ISFJ

Een van de dingen die een ISFJ in een relatie nodig heeft is aandacht. Ze zoeken het niet de hele tijd, maar ze vinden het leuk als ze erkend worden.

Deze mensen zijn niet zoals extraverte mensen die altijd in de schijnwerpers staan. Ze willen er echter zeker van zijn dat hun partner hen ziet.

Dit persoonlijkheidstype heeft graag een soort veiligheid. Ze willen graag weten of de relatie een langetermijnrelatie zal zijn, zoals ze dat wensen.

ESTJ

Omdat ze extravert zijn, zullen ESTJ’s vaak op zoek gaan naar vriendschap. Daarom zullen ze waarschijnlijk proberen om vrienden met je te worden voordat het in iets romantisch verandert.

Laat dit je echter niet voor de gek houden en je laten denken dat je geen verplichtingen in de relatie hebt. ESTJ’s streven bij hun partners naar zekerheid en verantwoordelijkheid.

Ze willen weten of je in staat bent om je fouten toe te geven en ze te herstellen. ESTJ’s zijn verantwoordelijke persoonlijkheidstypen, dus ze vragen in ruil hetzelfde.

ESFJ

Wat Elk Myers-Briggs Persoonlijkheidstype In Een Relatie Nodig Heeft Om Gelukkig Te Zijn

Als het om dit persoonlijkheidstype gaat, dan kunnen ze op de ISFJ lijken. Ik bedoel, het is alleen maar logisch, omdat ze een aantal van de persoonlijkheidskenmerken delen.

Wat een ESFJ in een relatie nodig heeft om gelukkig en vervuld te zijn, zijn de kwaliteiten van een metgezel. Ze vragen om een partner die er in tijden van nood zal zijn.

Ze wensen steun en iemand op wie ze hoe dan ook kunnen rekenen. Als je hen laat zien dat je dat kunt, dan zul je onvoorwaardelijke liefde ontvangen.

ISTP

De eerste letter van dit persoonlijkheidstype vertelt ons over de introverte tendensen die ze hebben. Het impliceert dat ze niet zo extravert zijn als andere persoonlijkheidstypen zouden kunnen zijn.

Dit betekent echter niet dat ze in een relatie niet naar iets specifieks zoeken. Een ISTP zoekt naar iemand die aan hun zijde staat, maar geeft ze ook de ruimte wanneer dat nodig is.

Ze zijn gewend om alleen te zijn, dus een relatie kan hun wereld een beetje op zijn kop zetten. Ze zullen niet klagen, maar ze zullen er niet van genieten om de onafhankelijkheid die ze tot nu toe hadden te verliezen.

ISFP

Net als het vorige persoonlijkheidstype zijn ISTP’s introvert. Ze vinden het heerlijk om wat tijd alleen te hebben om hun gedachten op een rijtje te zetten.

Ze houden er echter ook van om een metgezel te hebben als ze het zat zijn om alleen te zijn. Dit persoonlijkheidstype waardeert de intimiteit die ze met hun partner hebben.

Aan de andere kant zullen ze ook proberen de vrijheid te behouden die ze vóór de relatie hadden. Introverte persoonlijkheidstypen kunnen moeite hebben om de onafhankelijkheid die ze hadden te laten varen.

ESTP

Wat Elk Myers-Briggs Persoonlijkheidstype In Een Relatie Nodig Heeft Om Gelukkig Te Zijn

Als het op ESTP aankomt, draait het allemaal om avonturen en ervaringen. Ze zijn zeer extravert en voeden zich met andermans energie.

Als je extravert zegt, dan denk je aan dit persoonlijkheidstype. Wat dit type in een relatie nodig heeft is om er een kick van te krijgen.

Ze ontmoeten graag nieuwe mensen en genieten van nieuwe ervaringen. Ze kunnen hierdoor kortetermijnrelaties hebben en vrij goed met de breuken omgaan.

Toch zullen het op prijs stellen om de kans te krijgen om iemand te leren kennen.

ESFP

Dit persoonlijkheidstype verschilt niet veel van het vorige. Ze zijn allebei extraverte mensen en ze zoeken allebei een soort sensatie uit nieuwe ervaringen.

Een ESFP heeft een avontuurlijke geest, net als elke extravert persoon. Ze zullen echter iemand willen hebben om hun herinneringen mee te delen.

Als je van minitrips en van de natuur houdt, ga er dan voor. Het enige wat een ESFP in een relatie nodig heeft, is een metgezel die zich bij hen aansluit.

INTJ

INTJ’s staan bekend om hun ambitie en innovatieve ideeën. Dit helpt bepalen wat dit type in een relatie nodig heeft.

Ze vragen niet veel en het is gemakkelijk om aan hun verwachtingen te voldoen. Maar niet iedereen kan het. INTJ’s houden ervan om creatief te zijn en nieuwe dingen te verkennen, maar op hun eigen introverte manier.

Als je klaar bent om je volledig aan deze relatie toe te wijden, dan ben je de juiste match. Een affaire lijkt niet zo aantrekkelijk voor dit introverte persoonlijkheidstype.

INFJ

Wat Elk Myers-Briggs Persoonlijkheidstype In Een Relatie Nodig Heeft Om Gelukkig Te Zijn

Voor dit persoonlijkheidstype spelen begrip en ondersteuning een belangrijke rol in een relatie. Ze hebben iemand nodig die hen kan helpen om een beetje uit hun schulp te komen.

Dit type kan vaak als een verschoppeling in de samenleving aanvoelen, omdat ze gewoon te stil zijn en niemand ze kan horen.

Als jij degene bent die hen laat zien dat ze het mis hebben, dan krijg je er niets anders dan liefde voor terug. Deze persoonlijkheid is echter niet gemakkelijk te begrijpen, je bent gewaarschuwd!

ENTJ

Het belangrijkste voor dit persoonlijkheidstype is respect. Ze geloven niet dat er liefde zonder dat bestaat, wat waar is.

Ze zijn ruimdenkend, dus ze verwachten dat hun partners hetzelfde zijn. Loyaliteit speelt een cruciale rol en het is een van de dingen die dit type in een relatie nodig heeft.

Het is belangrijk omdat ze iemand willen die hen steunt en die in moeilijke tijden bij hen blijft.

ENFJ

Dit persoonlijkheidstype is een van de meest begripvolle die er zijn. Ze zullen je helpen en door dik en dun bij je blijven.

ENFJ‘s verbinden zich op een diep niveau met anderen en ze hechten veel waarde aan vriendschappen. Wat dit type dus nodig heeft in een relatie is iemand die zich met hen kan identificeren.

Ze zijn zeer empathisch en zullen ook om medeleven en empathie vragen.

INTP

Wat Elk Myers-Briggs Persoonlijkheidstype In Een Relatie Nodig Heeft Om Gelukkig Te Zijn

Dit persoonlijkheidstype is een van de meest gesloten die er zijn. Hun introverte neigingen kunnen het voor hen moeilijk maken om dicht bij mensen te komen.

Dit is de reden waarom INTP’s het soms moeilijk kunnen hebben om zich voor iemand open te stellen. Het enige wat ze echter nodig hebben, is een persoon die hen zal laten zien dat ze er voor hen zijn.

En als ze iemand ontmoeten die hun onafhankelijkheid niet ondermijnt, dan zullen ze hen voor altijd dankbaar zijn. Je kunt het niet zomaar uit hun leven rukken, want dat is wat dit type in een relatie nodig heeft.

INFP

Over introverte mensen gesproken, INFP’s zijn ook een van de persoonlijkheidstypen met deze neigingen. Ze gaan niet alleen uit om de liefde van hun leven te ontmoeten.

Ze bouwen het meestal met hun eigen handen. Wat betekent dit? Het impliceert dat dit type hard zal werken en de moeite in een relatie zal steken om het te laten slagen.

Het enige wat dit type nodig heeft is iemand die bereid is om hen een beetje te helpen. Hoewel ze nogal verlegen zijn, houden ze van goed teamwerk.

ENTP

Dit persoonlijkheidstype kan voor sommige mensen nogal frivool overkomen. Hun energieke aard zorgt ervoor dat ze van de ene persoon naar de andere stuiteren.

Ze vinden het spannend om nieuwe mensen te ontmoeten, naar nieuwe plaatsen te gaan en nieuwe dingen te leren. Daarom is het enige wat dit type in een relatie nodig heeft iemand om hen te vergezellen.

ENTP’s zullen hals over kop voor iemand vallen die dezelfde interesses en sympathieën als hen heeft. Ze hebben ook geen problemen met het verbinden met mensen, dus ze laten deze relaties werken.

ENFP

Dit extraverte teken is een geweldige vriend. Maar het is een nog grotere partner. Ze zijn erg begripvol en oordelen niet graag over mensen.

Hun ruimdenkendheid is verbazingwekkend en mensen voelen zich gemakkelijk tot deze persoonlijkheid aangetrokken. ENFP‘s hebben er geen probleem mee om zich voor iemand open te stellen, en mensen vinden het erg verfrissend.

Ze willen hun partner graag steunen en aanmoedigen, dus ze willen in ruil daarvoor hetzelfde terugkrijgen. Vooral omdat ze zoveel dingen gepland hebben!

PinFlight Image