Skip to Content

6 Keer Waardeloos Advies Die Koppels Aan Vrijgezelle Mensen Geven (STOP Ermee)

6 Keer Waardeloos Advies Die Koppels Aan Vrijgezelle Mensen Geven (STOP Ermee)

Iedereen die single is, zal je over alle voordelen vertellen die dit soort leven je biedt. Meer geld, meer tijd voor jezelf, meer vrijheid om spontaan te leven… de lijst gaat maar door. Er is echter altijd dat ene paar dat denkt dat het goed is om je het advies te geven waar je niet om hebt gevraagd.

Meestal is dit advies niets anders dan waardeloos. Ze geven je het gevoel dat je keuzes verkeerd zijn. En je begint je af te vragen of dit het leven is dat je wilt leven, ook al voel je je prima in je eentje.

Als je hier bent omdat je vriendin een beetje geïrriteerd lijkt door je pogingen om haar te helpen, dan is dat omdat ze dat waarschijnlijk is. Als ze niet om je advies heeft gevraagd, geef het dan niet aan haar. En als een goede vriendin moet je haar levensbeslissingen ondersteunen. Zelfs als ze het tegenovergestelde van de jouwe zijn.

En voor alle vrijgezelle dames die er zijn – maak je geen zorgen. Het is normaal dat je deze woorden van waardeloos advies vervelend vindt. Je kiest je leven omdat je het leuk vindt zoals het is, en je hebt niemand nodig om je er een slecht gevoel over te geven! Ik ben zelf vrijgezel, dus hier zijn enkele dingen die ik hoop nooit meer te horen.

6 x waardeloos advies van koppels aan singles

1. “Je zult de juiste persoon vinden, maak je geen zorgen.”

Voordat je het zei, had ik nooit gedacht dat er iets was om me zorgen over te maken! Ik hou ervan om vrijgezel te zijn en je geeft me het gevoel dat daar iets mis mee is. Bespaar me de clichés zoals “er is genoeg vis in de zee”, want ik weet dat dat zo is. Ik hou gewoon niet van vissen!

Luister, het is geweldig als je iemand hebt gevonden die je compleet maakt en je het leven leeft waar je altijd van gedroomd hebt. Maar alsjeblieft, stop met het bij iedereen op te dringen. Niet iedereen leeft om te trouwen, en ik voel me prima in m’n eentje. Als ik gelukkig lijk te zijn, laat me dat dan zijn! Ik ben jou niet en jij bent mij niet.

2. “Besteed deze tijd om op jezelf te focussen!”

Als je me na een date op een date ziet gaan, zeg me dan niet dat ik me op mezelf moet concentreren. Alleen omdat ik wat vrije tijd heb om mensen te ontmoeten en op dates te gaan, wil nog niet zeggen dat ik ook niet gefocust ben op groei. Ik kan lezen, mediteren, reizen, in mijn dagboek schrijven – en nog steeds een paar uur doorbrengen om gezellig met iemand te dineren.

In feite, net voor mijn date, heb ik de hele dag doorgebracht met het kijken naar mijn favoriete tv-programma en het lezen van een boek met een gezichtsmasker erop. Vrijgezel zijn betekent dat je genoeg tijd voor jezelf hebt. Geef me dus geen rot gevoel, omdat ik met iemand omga. Dates zijn leuk, en ik zie ze ook als een vorm van zelfzorg!

3. “Ga nooit trouwen!”

Je bent met je liefje van de middelbare school getrouwd en je zegt me nooit te trouwen? Ik denk dat jij degene bent die op zoek moet gaan naar advies… misschien van een relatietherapeut.

Hoewel ik nu vrijgezel ben, betekent dat niet dat ik niet van plan ben om te trouwen als ik de juiste persoon ontmoet! Je negatieve kijk op het huwelijk doet me afvragen of het wel het proberen waard is. Werk aan je relatie en stop met het verpesten van andermans idee van een goed huwelijk.

Als je iemand bent die dit vaak hoort, onthoud dan dat het uit hun persoonlijke ervaringen komt. Het weerspiegelt niet het huwelijk en relaties in het algemeen. Sommige mensen hebben slechte ervaringen, maar dat betekent niet dat jij dat ook zult hebben!

Focus op goede voorbeelden uit je leven. Als je ouders hebt die van elkaar houden, of vrienden die gelukkig getrouwd zijn, laat ze dan het paar zijn waar je terecht kunt voor advies wanneer je het nodig hebt. Als je ooit besluit om te trouwen, dan wil je niet dat mensen met mislukte huwelijken je waardeloos advies geven over wat je wel of niet moet doen.

4. “Houd van jezelf, en iemand anders zal ook van je houden.”

Blah, blah, blah! Waar heb je dit advies gevonden, op iemands Facebook-post? Wie zegt dat ik niet van mezelf hou? Eigenlijk is dat vooral de reden waarom ik in de eerste plaats single ben. Er is veel moed en eigenliefde voor nodig om geen genoegen te nemen met minder dan je verdient.

Laat me je iets vertellen. Zelfs als je met een laag zelfbeeld worstelt, maakt dat je niet onbemind. De juiste persoon zal van je houden, wat er ook gebeurt. Je hebt niet iemand nodig die alleen van je houdt als je je goed voelt over jezelf.

Je hebt een man nodig die je hand vasthoudt als je je niet fijn voelt en je vertelt hoe slim en mooi je bent. Dat is het mooie van een gezonde relatie. Je vindt iemand die je ook zal helpen verliefd te worden op jezelf. Doe geen moeite met waardeloos advies en alle giftige positiviteitsberichten die je op Instagram ziet.

5. “Misschien moet je je ex nog een kans geven.”

Echt, is dat het beste wat je kunt zeggen? Hij is met een reden een ex. Als ik dacht dat hij een goede man voor me was, dan zou ik hem zoveel kansen geven als ik zou willen. Ik ben heel goed in staat om mijn eigen beslissingen te nemen!

Het laatste wat een vrijgezelle vrouw wil, is een gezond stel dat haar vertelt om terug te gaan naar iemand waar ze ooit iets mee had. Alleen omdat jij het niet prettig vindt om alleen te zijn, wil nog niet zeggen dat ik met wie dan ook uit moet gaan! Mijn ex was een les, en ik ben niet van plan om opnieuw dezelfde fout te maken.

6. “Probeer jezelf een beetje meer toonbaar te maken.”

Dus je denkt niet alleen dat ik niet in staat ben om vrijgezel te zijn, maar je denkt ook dat ik geen aandacht besteed aan hoe ik eruitzie? Als ik twijfel aan het feit dat ik vrijgezel ben, dan is het laatste wat ik nodig heb om me ook nog eens af te vragen hoe ik eruitzie.

Voordat je iemand vertelt om zichzelf een beetje meer presentabel te maken, probeer ze dan te vertellen dat de juiste persoon ze leuk zal vinden om wie ze zijn. Niet om hoe ze eruitzien. Wil je dat ik met een man ben die verliefd is op mijn lichaam, of om mijn karakter? Persoonlijk zou ik iemand kiezen die van alle versies van mij houdt en die me waardeert om wie ik ben.