Skip to Content

6 Tekenen Dat Je Niet Meer Verliefd Bent

6 Tekenen Dat Je Niet Meer Verliefd Bent

Toegeven aan een relatie is moeilijk. Maar het opgeven van een relatie is nog moeilijker. Het is onvoorstelbaar dat de persoon die ooit onze hele wereld was, nu net zo vervelend voor ons is als een steentje in een schoen.

Alles wat onze partner doet, werkt op onze zenuwen. We voelen ons gevangen en er zijn momenten waarop we gewoon weg willen rennen. Overal en nergens, het maakt eigenlijk niet uit. Gewoon wegrennen.

Dat zijn tekenen dat we niet meer verliefd zijn en soms verwarren we het met gestrest zijn of problemen hebben op ons werk of in ons leven, maar door dit te doen, verlengen we alleen het lijden – zowel het onze als voor de persoon met wie we in een relatie zitten.

Hoewel het helemaal aan jou is om te beslissen wat je met deze tekens doet of je je relatie nog een kans wilt geven, een pauze wilt nemen of het helemaal wilt verbreken, is het aan ons om je de lijst te geven van de zes meest voorkomende en wetenschappelijk bewezen tekenen dat je niet meer verliefd bent.

1. Zijn imperfecties beginnen op te vallen

6 Tekenen Dat Je Niet Meer Verliefd Bent

Ze zeggen dat je weet dat je liefde echt is als je van vanwege hun gebreken van iemand houdt en niet ondanks hen. Je houdt van al hun eigenaardigheden en die eigenaardigheden kunnen zelfs een reden zijn waarom je in eerste instantie zo waanzinnig en diep verliefd op hen werd.

Maar het moment dat deze eigenaardigheden je beginnen te irriteren, dat is het moment dat je even moet stoppen en naar je relatie en gevoelens moet kijken.

Het moeilijkste om te doen is om in jezelf te kijken en te zien of er nog liefde over is, maar je bent het aan je partner verschuldigd en je bent het aan jezelf verschuldigd. Iemand aan het lijntje houden is het ergste wat je jezelf en die persoon aan kunt doen.

Zijn de eigenaardigheden van je partner de reden waarom je niet meer bij hem in de buurt kunt zijn? Of is er iets diepers aan de hand dan dat?

2. Je bent niet langer geïnteresseerd om in intiem zijn

Soms hebben we het gevoel dat we onze handen niet van onze partners af kunnen houden en soms hebben we zelfs geen zin om naar ze te kijken. Ups en downs in ons seksleven zijn volkomen normaal, want het leven is zwaar, het leven is stressvol en het beïnvloed allemaal ons libido.

Maar als je jezelf niet eens kunt dwingen om naar je partner te kijken of als je al geen excuses meer hebt om geen seks met hem te hebben, dan kan er meer aan de hand zijn dan alleen stress die je uitput.

3. Je denkt er steeds meer aan om alleen te willen zijn

6 Tekenen Dat Je Niet Meer Verliefd Bent

Als je over je toekomst nadenkt en een van je toekomstplannen, dan is je partner er geen onderdeel van. Als je nadenkt over mogelijkheden waar je in de toekomst gelukkig zou kunnen zijn, dan staat je partner niet aan je zijde. Dat is het grootste teken dat je niet verliefd meer bent.

De volgende is dat je een dwalend oog ontwikkelt of dat je jezelf zelfs met iemand anders voorstelt. Je kunt je er schuldig over voelen, je kunt zelfs proberen om alles te onderdrukken, omdat je tegen jezelf zegt dat je van je partner houdt.

Maar is dat echt zo? Misschien probeert je onderbewustzijn je iets te vertellen wat je niet toe wilt geven.

4. Je prioriteiten veranderen

Als je een relatie hebt, dan staat je relatie centraal. Je relatie is je prioriteit. Maar als niet meer verliefd bent, dan zet je je relatie niet meer op de eerste plaats. De eerste gedachte in de ochtend is niet je partner, maar je werk, je vrijheid, jezelf.

Je laatste gedachte van de dag is niet je relatie. Het zijn je dagdromen over je toekomst, maar zonder je partner. Het moment dat je stopt om van je relatie een prioriteit te maken, is het moment dat die relatie gedoemd is om te mislukken.

5. Je communicatie is niet meer actueel

6 Tekenen Dat Je Niet Meer Verliefd Bent

Elke functionele en gezonde relatie is op communicatie gebaseerd. Het is belangrijk om een band tussen jullie te creëren en je liefde te voeden, maar wat als je communicatie niet meer is wat het was?

Wat als je gesprekken volledig op de automatische piloot verlopen, altijd over dezelfde dingen gaan en altijd over dezelfde koetjes en kalfjes? In dat geval heb je de verbinding verbroken door de communicatie te verliezen.

Je kunt er samen aan werken of kijken of er nog meer tekens uit de lijst zijn die jammer genoeg schreeuwen dat jullie niet meer bij elkaar horen.

6. Je voelt je gevangen

Je hebt de hele tijd zin om weg te rennen. Je hebt het gevoel dat er niet genoeg zuurstof rond je partner is. Je hebt het gevoel dat als je partner je nog een keer knuffelt, je in zijn of haar armen zult sterven – je vrijheid zal sterven.

Te lang dacht ik dat er iets mis met me was, want in elke relatie voelde ik me gevangen. In elke relatie had ik het gevoel dat ik niet kon ademen, alsof ik niet kon dromen, alsof er geen morgen zou zijn als ik niet weg zou gaan.

Maar het enige wat ik nodig had om me vrij te voelen in een relatie, was de juiste persoon. En hetzelfde zal met jou gebeuren. Dwing jezelf alsjeblieft niet om bij iemand te blijven die je ongelukkig maakt, om in een relatie te blijven waarin je je gevangen voelt. Je verdient veel meer dan dat.

PinFlight Image