Skip to Content

7 Manipulatieve Trucs Worden Gebruikt Om Discussies Te Winnen

7 Manipulatieve Trucs Worden Gebruikt Om Discussies Te Winnen

Je weet dat er een heleboel manieren zijn waarop iemand je kan manipuleren. Denk aan gaslighting, love bombing, triangulatie en al die complexe termen voor nog complexere methodes. Maar weet je dat er ook enkele manipulatieve trucs zijn die mensen gebruiken om argumenten te winnen?

Als het bijvoorbeeld gaat om love bombing, is plotseling overladen met cadeaus of complimenten de meest effectieve methode. Gaslighting, schuldgevoelens en triangulatie hebben in wezen één ding gemeen: het slachtoffer is de schuldige.

Als je denkt dat iemand je dwong te stoppen met ruzie maken zonder dat je je bewust was van hoe het gebeurde, dan zullen de volgende situaties je bekend voorkomen.

Dit is wat je moet weten om ze te vermijden. Gebruik deze kennis in je voordeel de volgende keer dat je met iemand een discussie hebt.

Dus, wat zijn de manipulatieve trucs die mensen gebruiken om argumenten te winnen?

7 Manipulatieve Trucs Worden Gebruikt Om Discussies Te Winnen

1. Zwijgen

Je zult versteld staan ​​en, nou ja, ze deden wat ze wilden. Je hebt geen idee wat het probleem was dat moest worden opgelost. Dit wordt vaak gebruikt als afleidingsmethode tijdens verhitte discussies, omdat het je volledig van het spoor brengt.

Dit is een van de eerste manipulatieve trucs om je in de war te brengen. Om een ​​discussie te winnen, zullen sommige mensen gewoon zwijgen. Naderhand zijn ze geneigd te geloven dat ze hebben gewonnen en dat je hebt opgegeven omdat je geen geldige argumenten had.

Ze kunnen je ook aanstaren terwijl ze niets zeggen en kalm blijven, gewoon om je uit het oog te verliezen wat je zei. Stilte op deze momenten wordt vaak ongemakkelijk. Dus je rent liever helemaal weg van de situatie.

Dit is eigenlijk een stille behandeling waar je waarschijnlijk wel eens van hebt gehoord. De persoon probeert je te manipuleren om de dingen op zijn manier te doen. Als je de stilte eenmaal niet meer aankan, ga je hoogstwaarschijnlijk hun wensen vervullen.

2. Manipulatieve trucs: jou verwarren met domme dingen

Dit betekent dat ze midden in je zin met iets heel doms inspringen, of zodra je klaar bent met praten. Vooral als je te emotioneel wordt en begint te schreeuwen, kunnen ze iets zeggen als “Is de hemel blauw?” of “Mooie sokken”.

3. Opeens een compliment geven

Een ander manipulatief iets dat mensen vaak gebruiken om een ​​ruzie te winnen, is dat ze een willekeurig compliment zeggen. We voelen ons allemaal gewoon meer op ons gemak in het gezelschap van iemand die enige genegenheid voor ons toont.

Als de persoon met wie je ruzie hebt iets zegt als “Je haar ziet er vandaag heel mooi uit.” proberen ze je zeker in de war te brengen. Onze emoties worden op die momenten zachter, dus onze woede wordt in zekere zin gesust door een enkel compliment. Vooral als we die persoon aardig vinden, deze manipulatieve trucs werken dus niet bij iedereen.

4. Het benoemen van een groter probleem

Natuurlijk is er altijd iets ergers dan waar je op dit moment op let. De manipulator zal dat tegen je gebruiken. Dus als je bijvoorbeeld klaagt over hoe je man langer weg is gebleven, kan hij iets zeggen als “Wat als ik helemaal niet terugkwam?”

Dit is ook een van de meest risicovolle manipulatieve trucs, omdat de discussie kan veranderen in een grotere discussie. Of je begint te overdenken en te zwijgen. Maar het doet zeker af aan de magie van het beëindigen van het argument over het onbeduidende ding.

5. Manipulatieve trucs: het met je eens zijn

Simpele omgekeerde psychologie – ze zullen het met je eens zijn, alleen maar om je van gedachten te laten veranderen. Het is vrij duidelijk dat je het niet eens bent met de mening of acties van de persoon met wie je ruzie hebt. Dat is waarom deze hele situatie in de eerste plaats begon.

Wanneer ze je woorden bevestigen, zal je geest je onmiddellijk vertellen dat je het er niet mee eens moet zijn zonder erover na te denken. Op die manier zeg je precies wat ze willen dat je zegt, zodat zij degenen zijn die het argument winnen.

6. Ze spelen in op je emoties

7 Manipulatieve Trucs Worden Gebruikt Om Discussies Te Winnen

Als de manipulator weet dat het probleem waar je het over hebt echt belangrijk voor je is, zal hij of zij op je emoties inspelen om een ​​discussie te winnen. Ze kunnen ook wat verhalen vertellen als ze bekwaam genoeg zijn.

Als je empathie eenmaal is gewekt en je gevoelens bij de ruzie zijn betrokken, zal het moeilijk voor je zijn om kalm te blijven, en dat weten ze. Dat is de reden waarom ze voor deze techniek kiezen. Ze zullen je over je limiet duwen en je op het punt brengen dat het pijn gaat doen. Op die momenten moet je gewoon loslaten.

7. Manipulatieve trucs: alles persoonlijk opvatten

Ik hoef deze niet teveel uit te leggen. Wanneer je met iemand begint te discussiëren over een bepaald onderwerp, kunnen ze iets zeggen als “Ik ben altijd de schuldige”, “Je hebt geen idee hoeveel je me pijn hebt gedaan”, of dat soort dingen.

Ze zullen doen alsof ze alles persoonlijk opvatten. Je stopt met praten uit angst om de relatie die je met die persoon deelt te beschadigen, of om hun gevoelens niet te kwetsen. Slim, nietwaar?

Soms, hoe hard je ook probeert om op het goede spoor te blijven, zullen sommige mensen je manipuleren om te zeggen wat ze willen dat je zegt. Ze zullen ook hun best doen om je in verwarring te brengen, dus uiteindelijk heb je geen flauw idee waarom de ruzie begon.

Als je merkt dat iemand een van deze dingen tegen je probeert te gebruiken, probeer dan kalm te blijven en gebruik het in je voordeel. Omdat je al kunt herkennen dat iemand je probeert te manipuleren, kun je de rollen gemakkelijk omdraaien. Wees niet op je hoede en laat ze geen ruzie winnen.