Skip to Content

11 Tekenen Dat Hij Niet Meer Van Je Houdt (Ook Al Zijn Jullie Al Zo Lang Samen)

11 Tekenen Dat Hij Niet Meer Van Je Houdt (Ook Al Zijn Jullie Al Zo Lang Samen)

Soms is het moeilijk om te herkennen dat de liefde tot een einde is gekomen. En hij niet meer van je houdt. Het is vooral moeilijk om die lelijke waarheid aan jezelf toe te geven.

“Hoe kan het voorbij zijn als we samen nog zoveel te doen hebben? Hoe kan hij niet meer van me houden, terwijl we al zoveel samen hebben meegemaakt?”

Het is belangrijk om te onthouden dat deze situatie niet jouw schuld is. Je hebt je best gedaan, je hebt met heel je hart liefgehad en zoveel van jezelf in de relatie geïnvesteerd waar je deel van hebt uitgemaakt.

Het is niet eens de schuld van je vriend. Nou, tuurlijk, hij is het die de interesse in je heeft verloren, maar hij heeft het waarschijnlijk nooit expres willen doen.

Sommige dingen zijn gewoon voorbestemd om te eindigen en waren nooit bedoeld om eeuwig te duren zoals je wilde, je liefde is er een van.

Als je er zeker van wilt zijn dat je partner niet meer van je houdt, lees dan deze 14 veelvoorkomende tekenen. En maak je geen zorgen. Alles komt goed.

11 tekenen dat hij niet meer van je houdt

11 Tekenen Dat Hij Niet Meer Van Je Houdt (Ook Al Zijn Jullie Al Zo Lang Samen)

1. Hij communiceert bijna nooit met je

Als je communicatie niet verdergaat dan de fundamentele hoe gaat het met je of hoe was je dag vragen, dan kan dat een teken zijn dat je partner emotioneel uit de relatie is gestapt en niet echt meer van je houdt.

Open communicatie is cruciaal voor een gezonde relatie om te gedijen en voor partners om zich dichter bij elkaar te voelen. Als hij het vaak vermijdt, dan is er zeker iets mis.

2. Hij doet geen moeite als het om jullie relatie gaat

Was je partner aan het begin van je relatie de meest attente en zorgzame man die je ooit hebt ontmoet? Maar nu slaagt hij er regelmatig niet in om enige moeite te doen als het om jou en de relatie die jullie deelt gaat?

Als dat het geval is, dan is voor hem de liefde die hij voor je had waarschijnlijk al lang weg en is hij alleen uit gewoonte bij je. Meer niet.

3. Hij toont geen opwinding als het gaat om tijd met je door te brengen

Hoe vaak heb JIJ de date gepland, om vervolgens geen enthousiasme in je partner te zien?

Het is bijna alsof het hem niet eens kan schelen of jullie twee naar Parijs gaan of de dag op de bank doorbrengen, zonder een woord te zeggen – het is voor hem allemaal hetzelfde.

Als je partner oprecht ongeïnteresseerd in jullie relatie lijkt te zijn, dan komt dat omdat hij dat waarschijnlijk ook is. En je kunt er niet veel aan doen.

4. Hij houdt niet meer van je als hij niet geïnteresseerd lijkt te zijn in je doelen of plannen

Je wil me vertellen dat je een speciale mijlpaal in je opleiding/carrière/privéleven hebt bereikt, en de reactie van je vriend was – meh?

Meid, als dat inderdaad het geval is, dan haat ik het om het je te vertellen, maar die langdurige partner van je houdt niet echt van je.

Je partner – die echt van je houdt – zou je grootste inspiratie, aanmoediging en steun moeten zijn. Hij moet ernaar uitkijken en elk succes vieren alsof het zijn eigen succes is. Als hij dat niet doet – dan houdt hij niet van je. Punt.

5. Het lijkt erop dat hij niet alles waardeert wat je voor hem doet

Eén ding is zeker: elke persoon in deze wereld wil zich gewaardeerd voelen door de mensen van wie hij houdt.

Zo zijn we gewoon bedraad om ons te gedragen. We houden ervan om dingen en daden voor onze naasten te doen, maar we horen ook graag een ‘Bedankt‘ daarvoor.

Als het lijkt alsof je partner de dingen die je voor hem doet niet waardeert, dan komt dat omdat hij dat waarschijnlijk niet doet.

Of in feite heeft hij daar geen behoefte aan, omdat hij er in de eerste plaats nooit om heeft gevraagd.

Dit is echter een duidelijk teken dat hij niet meer van je houdt.

6. Hij houdt niet meer van je als hij geen compromissen wil sluiten

Heb je het gevoel dat jij altijd degene bent die zich achterover buigt om de relatie te laten werken?

Als je partner nooit compromissen wil sluiten, dan is dat omdat het hem waarschijnlijk niet eens kan schelen of je wel of niet in de relatie blijft.

Hij hoopt misschien zelfs dat jij degene bent die er een punt achter zet.

7. Je voelt je niet emotioneel met hem verbonden

11 Tekenen Dat Hij Niet Meer Van Je Houdt (Ook Al Zijn Jullie Al Zo Lang Samen)

We hebben in het begin fysieke intimiteit genoemd en nu is het tijd om de emotionele te benoemen.

Als je je niet emotioneel verbonden voelt met je partner, alsof hij afstandelijk, koud en bijna gemeen is als het om jou gaat, dan betekent dit dat hij de emotionele banden probeert te verbreken die hem dicht bij je houden. Met andere woorden, hij bereidt zich voor om zijn koffers te pakken en te vertrekken.

8. Hij weigert je aan zijn vrienden voor te stellen

Dat spreekt eigenlijk voor zich. Als hij je niet in zijn binnenste cirkel wil opnemen en je aan zijn vrienden wil voorstellen – dan houdt hij niet echt van je.

9. Hij wordt nooit jaloers

Nu verwijs ik hier niet naar die giftige jaloezie die hoe dan ook duidelijk een rode vlag is.

Ik heb het over die gezonde hoeveelheid jaloezie, dat blozen op zijn wangen als andere jongens met je praten. Als hij geen interesse toont in het feit dat misschien andere mannen ook in je geïnteresseerd zijn, dan houdt hij duidelijk niet van je.

10. Hij vraagt niet om je mening of advies

In gezonde relaties moeten partners elkaar als hun belangrijkste vertrouwenspersonen zien. Als je partner de neiging heeft om eerder de mening of het advies van anderen te vragen dan die van jou, dan waardeert of geeft hij zeker niet om wat je te zeggen hebt.

11. Hij houdt niet meer van je als hij alleen “Ik hou van je” terug zegt

En tot slot, als hij stopt met die vier kleine, maar betekenisvolle woorden eerst te zeggen. En ze alleen zegt als antwoord op jou – dan is dat je meest voor de hand liggende teken dat hij niet meer van je houdt.