Skip to Content

8 Redenen Die Ervoor Zorgen Dat Langdurige Relaties Eindigen

8 Redenen Die Ervoor Zorgen Dat Langdurige Relaties Eindigen

‘Waarom eindigen zoveel langdurige relaties in een breuk?’ ‘Is het vanwege de tijd, omdat ze zo lang hebben geduurd?’ ‘Hoe kun je iemand van wie je houdt ineens niet meer liefhebben?’

Deze vragen stelden me voor een raadsel toen ik zoveel langdurige relaties zag eindigen en zo weinig van hen slaagden. Ik kon niet anders dan het waarom onderzoeken. Ik heb lange en grondige gesprekken gehad. Dit zijn de redenen die ik kreeg.

8 redenen waarom langdurige relaties eindigen

Liefde veranderde in een gewoonte

Je raakt gewoon aan die persoon gewend. En je kunt je niet voorstellen dat je ze niet in de buurt hebt. De liefde vervaagde net als dat bij sommige van de oude getrouwde stellen gebeurt.

Plotseling realiseer je je dat je blijft omdat je al te veel tijd en moeite aan die persoon hebt besteed.

Je hebt zoveel gedeeld. Je bent bang voor verandering, dus je blijft hangen. Maar er is een punt waarop je moet beslissen of je de rest van je leven met iemand wilt doorbrengen waar je aan gewend bent.

Liefde vs. ‘Verliefd’

Wanneer twee mensen van elkaar houden, maar vergeten hoe ze verliefd moeten zijn. Je weet dat ze goed zijn – ze zijn het waard, een deel van je wil niet dat het eindigt, maar het werkt gewoon niet.

Je houdt van ze zoals je van je familie houdt, maar meer niet. De passie is weg en je wilt niet zonder passie doorgaan.

Langdurige relaties eindigen, omdat ze te jong zijn begonnen

Je weet niet wie je bent als je alleen bent, omdat je het grootste deel van je volwassen leven met die persoon hebt doorgebracht en je jezelf begint te missen. Je voelt je verloren en gevangen.

Verandering

Jullie ontgroeien elkaar in elke zin van het woord. Je wordt gewoon onverenigbaar omdat je niet dezelfde persoon bent die jullie waren toen de relatie begon. Jullie willen nu verschillende dingen en het lijkt er gewoon niet meer op dat je op dezelfde golflengte zit.

Gebrek aan compromis

8 Redenen Die Ervoor Zorgen Dat Langdurige Relaties Eindigen

In de loop der jaren veranderen mensen en maken ze er veel ruzie om. Wanneer de relatie meer als een oorlogsgebied aanvoelt en je nooit op je gemak bent, dan is het tijd om te vertrekken.

Familiedruk

De persoon met wie je bent, wordt een integraal onderdeel van je familie. Ze gaan naar familiereünies, bruiloften, ze gaan eropuit voor een informele koffiebijeenkomst.

Dat is over het algemeen een goede zaak. Maar als de enige reden dat je in een relatie blijft, niet is om je familieleden teleur te stellen, dan doe je niemand een plezier. Dat is niet de juiste reden om een relatie te hebben.

Langdurige relaties eindigen door vreemdgaan

Ze werden gewoon verliefd op iemand anders. En waren egoïstisch genoeg om er iets mee te doen voordat ze een relatie beëindigden waarin ze al zaten. Of ze wilden in een relatie blijven en iemand ernaast hebben.

Zo respectloos. Maar het is beter om een langdurige relatie te beëindigen dan om te trouwen, kinderen te krijgen en dan te beseffen wat er gebeurt.

Maskers vallen af

Mensen worden het gewoon zat om te doen alsof, dus de ergste van hen komen op een gegeven moment naar buiten. Er zijn allerlei gevallen van fysieke tot mentale mishandeling van welke aard dan ook.

Je zou dankbaar moeten zijn dat ze hun ware aard onthulden, hoe lang het ook duurde, en godzijdank ben je van ze af.