Skip to Content

6 Gewoontes Die Je Een Slechte Partner Maken

6 Gewoontes Die Je Een Slechte Partner Maken

Relaties gaan door vele ups en downs, wat onvermijdelijk is. We moeten leren om met elke bocht op de weg om te gaan en volledig van de reis te genieten met degene die we hebben gekozen.

Alles lijkt perfect in orde te zijn, maar toch zit je iets dwars.

Is er iets dat je wel of niet doet dat je partner langzaam van je wegduwt? Helaas wel. Kleine gewoontes die je waarschijnlijk niet als gevaarlijk beschouwt, kunnen de verbinding die jullie delen verpesten en een slechte partner van je maken.

Ik weet dat we allemaal met kleine eigenaardigheden worstelen die een soort van ons unieke kenmerk zijn geworden. Ze kunnen ons de liefde van ons leven kosten. Denk je dat je een slechte partner bent? Ik zeg niet dat je hem mishandelt of liefde en genegenheid ontzegt, maar kun je je met een aantal dingen op de onderstaande lijst identificeren?

6 gewoontes die je een slechte partner maken

6 Gewoontes Die Je Een Slechte Partner Maken

1. Er is geen “Schat, ik ben thuis”

Geef je hem een afscheidskus als je naar je werk gaat? Erken je hem wel als je thuiskomt? Deze schijnbaar kleine dingen kunnen je echt helpen om je relatie sterk te houden. Als je hem geen belangrijk onderdeel van je dag maakt, verwacht dan niet dat hij de beroemde zin “Schat, ik ben thuis” zal zeggen.

De kans is groot dat, toen jullie niet samenwoonden, jullie elkaar welterusten en goedemorgen berichtjes stuurden. Misschien koos je soms voor een telefoontje aan het einde van de dag, dus wat is er veranderd? Alleen omdat je nu samenwoont, wil nog niet zeggen dat je hem geen aandacht moet geven.

Hem deze kusjes geven zal een grote invloed op je huwelijk of relatie hebben. Het zal jullie band sterk houden. Deze kleine liefdevolle gebaren zullen hem laten zien dat zelfs als je moe bent, er geen plek is waar je liever zou zijn dan in zijn aanwezigheid.

2. Je neemt werk mee naar huis

Een van de slechtste gewoontes die je kunt hebben, is om je werk mee naar huis te nemen. Natuurlijk zeg ik niet dat er geen dagen zijn dat je gewoon niet alles aankon wat er op kantoor gebeurde. Maar doe het niet constant en praat niet met hem over je collega’s.

Het kan hem waarschijnlijk niet schelen of een van je collega’s naar de sportschool is gegaan, of dat de andere lui is en je ervan weerhoudt jouw deel van het werk af te maken. Verander dit niet in een gewoonte. Je kunt degene van wie je houdt verliezen, omdat je baan belangrijker was dan hij.

3. Je geeft niet echt om zijn dag

Ik neem aan dat je zoiets dacht als “maar we delen altijd hoe onze dag verliep”. Jawel, maar daar gaat het niet om. Als je hem wilt antwoorden met rare geluiden, neuriënd of knikkend met je hoofd alleen maar om hem te laten geloven dat je luistert, geef je dan echt om wat hij zegt?

Er is een groot verschil tussen actief naar je wederhelft luisteren en alleen luisteren om te antwoorden. Doe het laatste niet. Je partner zal zich niet gewaardeerd voelen en zodra hij zich realiseert wat er gebeurt, garandeer ik je dat hij weg zal lopen.

Niemand van ons wil in een relatie blijven zitten waar de andere persoon niet op zijn minst naar onze moeilijkheden luistert. Je hoeft hem geen oplossingen te geven voor alle problemen waarmee hij wordt geconfronteerd. Je kunt echter aan zijn zijde staan en hem dat laten zien.

4. Je zorgt alleen voor je eigen behoeften

Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis met onafhankelijk zijn en voor jezelf zorgen. Maar op het moment dat je besloot om zijn vriendin te zijn, koos je er ook voor om voor hem te zorgen. Dit betekent niet dat je hem ontbijt op bed moet geven. Ook al zou dat schattig zijn, in iedere geval op zijn verjaardag.

Waar ik het over heb, zijn kleine dingen zoals snacks voor jullie beiden halen als je samen naar een film kijkt, of hem ook een deken geven. Natuurlijk kan hij zijn behoeften uiten en je vertellen of hij iets nodig heeft. Zou het echter niet schattig zijn als je hem op zijn minst één keer voor bent alsof je zijn gedachten leest?

Hij moet weten dat hij op je kan leunen, dat je hem begrijpt, zelfs als hij geen woord zegt. Het zou andersom ook zo moeten zijn. Als jij geen genoegen zou nemen met minder, waarom verwacht je dan dat hij aan je zijde blijft?

5. Je voelt je ongemakkelijk bij het bespreken van de financiën

6 Gewoontes Die Je Een Slechte Partner Maken

Of je nu een gedeelde rekening hebt of ieder van jullie heeft zijn eigen rekening, het is echt belangrijk dat je de financiën openlijk bespreekt. Niemand is op deze manier controlerend. En, natuurlijk zal geen van jullie die informatie moeten gebruiken om schade aan te richten of te zeuren dat iemand te veel uitgeeft.

Als je een gelukkig huwelijk wilt, dan moet je over geld leren praten. Om het gemakkelijker te maken, bekijk het alsof het een soort zakelijke deal is, niet iets persoonlijks dat je moet vermelden. Op die manier kun je een aantal financiële plannen maken en geld beter organiseren.

6. Je verandert geen gedrag waar hij je op heeft gewezen

Hoe vaak heeft hij gezegd dat kauwen met je mond open hem enigszins irriteert, of dat je constante gewiebel met je benen hem nerveus maakt? Ben je vaak je keel aan het schrapen wanneer je jezelf in ongemakkelijke situaties bevindt? Is het een soort van een van je gewoonten geworden?

Misschien doe je dit onbewust, maar het zou geweldig zijn als je dat bewust zou veranderen. Ik weet dat het geen gemakkelijke taak is en dat het enige inspanning vereist, maar je kunt het. Als het veranderen van deze kleine dingen je relatie zal helpen en gezond zal houden, waarom zou je het dan niet doen?

Ik heb het niet over het veranderen van jezelf tot de kern of het veranderen van wie je bent om beter in zijn leven te passen. Nee. Deze kleine dingen zijn iets dat van je af geschud kan worden. Je hebt ze waarschijnlijk willekeurig uit je omgeving overgenomen.

Als je je met een of alle bovengenoemde dingen zou kunnen identificeren, dan betekent dit niet dat je op een andere manier geen geweldig werk doet. Deze dingen kunnen echter gemakkelijk een relatie verpesten. Ze kunnen een slechte partner van je maken en je zult je er niet van bewust zijn. Dus, ontdoe je van deze slechte gewoonten en wordt de beste partner voor degene voor wie je hebt gekozen.