Skip to Content

10 Tips Voor Het Daten Na Een Scheiding, Zodat Je Je Weer Waardig Voelt Om Geliefd Te Worden

10 Tips Voor Het Daten Na Een Scheiding, Zodat Je Je Weer Waardig Voelt Om Geliefd Te Worden

Een scheiding. Zelfs als je die woorden leest, voel je je gestrest. Het is echt een van de moeilijkste periodes in je leven. Het betekent niet dat je liefdesleven na een scheiding voorbij is. Hoewel het misschien voelt alsof je je kans hebt gehad, moet je weten dat dat niet het geval is.

Je hebt God weet hoeveel tijd met de verkeerde man doorgebracht. En nu heb je eindelijk de kans om je eigen prins op het witte paard te vinden. Iemand die tot het einde der tijden van je zal houden en je zal koesteren.

Ik weet dat het moeilijk moet zijn om na een scheiding weer aan daten te denken, maar daarom ben ik hier. Ik heb een aantal tips en trucs om na je scheiding te daten die je kunnen helpen om je weer waardig te voelen om geliefd te worden. Ben je klaar om je leven ten goede te veranderen? Ik weet zeker dat dat zo is, dus laten we beginnen.

10 tips om na een scheiding weer te gaan daten

10 Tips Voor Het Daten Na Een Scheiding, Zodat Je Je Weer Waardig Voelt Om Geliefd Te Worden

1. Doe het rustig aan

Soms als we ergens bang voor zijn, hebben we de neiging om dingen te overhaasten. We denken dan dat we het zullen vergeten zodra het voorbij is. Maar als je de juiste man wilt vinden, dan moet je het rustig aan doen.

Door dat te doen, krijg je een beter beeld van wat je echt van een nieuwe relatie wilt en wat sommige dingen zijn die je zeker niet opnieuw wilt ervaren. Als je dat ontdekt, dan ben je klaar om op zoek te gaan naar liefde die nog steeds op je wacht.

2. Wees niet bang om om je verlies te rouwen

Ik weet dat je vrienden hem zullen haten, en je voelt waarschijnlijk hetzelfde voor hem (althans een beetje). Maar ik weet ook dat jullie samen mooie herinneringen hebben gemaakt en dat het soms moeilijk is om ze los te laten.

Soms zijn we zelfs bang om onze ex bij beste vrienden te noemen, omdat we weten dat ze onmiddellijk zullen beginnen te tieren. Maar laat je niet misleiden dat je niet om je verlies moet rouwen.

Het maakt niet uit hoeveel fouten hij heeft gemaakt. Hij was nog steeds een goede partner, omdat je ervoor hebt gekozen om een bepaalde hoeveelheid tijd met hem door te brengen. Het is dus volkomen normaal om je kapot te voelen en wat tijd nodig te hebben om te rouwen.

3. Zorg ervoor dat je helemaal over je ex heen bent

Als je op zoek bent naar een nieuwe partner, dan moet je ervoor zorgen dat je helemaal over je ex heen bent.

Allereerst zal het je een slecht gevoel geven dat je nog steeds aan iemand denkt terwijl je met een andere persoon uitgaat. Mensen zijn intelligent. Het is dus onmogelijk dat je nieuwe partner niet zal merken dat je nog steeds niet over je ex heen bent. Dus geef jezelf wat tijd.

Soms duurt het een paar weken, en soms hebben we het over maanden, of zelfs jaren. Maar dat geeft niet. Op een dag ben je over hem heen en kun je je op je nieuwe liefde concentreren.

4. Weet wat er mis was met je huwelijk

Ik ben er vrij zeker van dat je weer op zoek bent naar iets serieus. Voor het geval je dat bent, moet je eerst over een aantal dingen nadenken.

Het beste wat je kunt doen voordat je een nieuwe relatie begint, is gaan zitten en nadenken over alle dingen die mis waren met je huwelijk. Wanneer je je bewust bent van de exacte redenen die tot een scheiding hebben geleid, dan weet je wat je van je nieuwe relatie wilt en wat je probeert te vermijden.

5. Houd er rekening mee dat niemand perfect is

Nadat je gekwetst bent door je ex-man, denk je misschien dat alle anderen perfect zijn. Maar die gedachte is gevaarlijk en je zou met een persoon kunnen eindigen die net iets beter is dan hem.

Houd er dus altijd rekening mee dat niemand perfect is. Geef jezelf de tijd om de persoon goed te leren kennen en beslis dan of hij echt een goede vent is of dat je gewoon je normen hebt verlaagd omdat je niet alleen wilt zijn.

6. Sociale evenementen bijwonen

10 Tips Voor Het Daten Na Een Scheiding, Zodat Je Je Weer Waardig Voelt Om Geliefd Te Worden

Soms hebben mensen de neiging om na hun scheiding verborgen te blijven. Het komt omdat ze zich niet goed voelen en ze denken dat het het beste is om hun comfortzone (wat meestal hun thuis is) niet te verlaten.

Op die manier beroof je jezelf echter van een kans om de juiste man te ontmoeten. Wie weet, misschien woonde hij dat toneelstuk bij dat je wilde zien, maar ben je op het laatste moment van gedachten veranderd. Of misschien werkt hij in het café dat je altijd al wilde bezoeken, maar nooit hebt bezocht.

Wees niet bang. Je bent sterker dan je denkt. Dus ga uit, woon sociale evenementen bij en geniet van je leven. Zo ontmoet je nieuwe mensen en één van hen kan je zielsverwant zijn.

7. Vergeet je hobby’s en interesses niet

Van scheiden raak je in de war. Tegelijkertijd ben je blij dat je niet meer met hem te maken hebt, maar je bent erg verdrietig dat het niet is gegaan zoals je had gewild.

En soms zijn je gevoelens zo’n puinhoop dat je vergeet hoe je normaal moet leven en begin je hobby’s en interesses te negeren. Doe dat niet! Vecht! Je hebt je hobby’s nodig om je op de been te houden en je gelukkig te maken.

En als je lacht, lacht de hele wereld met je mee. Dus de goede dingen zullen blijven komen en je zult elke dag meer en meer van je leven houden.

8. Wees niet bang om met een therapeut te praten

Als je het gevoel hebt dat je een goed gesprek met iemand nodig hebt in plaats van met je vrienden, dan moet je niet bang zijn om met een therapeut te praten. Het zijn professionals en ze kunnen je het juiste advies geven wanneer je het nodig hebt.

Soms laat een scheiding je denken dat je het niet waard bent om geliefd te worden en is het moeilijk om zonder iemands steun anders te gaan denken. Een therapeut zal precies weten hoe hij je moet bewijzen dat je het meer dan waard bent!

9. Stel prioriteiten vast

Weet altijd wat je in het leven wil en zo zul je in staat zijn om je soulmate te vinden. Als je veel dingen doet waar je niet in geïnteresseerd bent, dan kom je steeds verder bij hem vandaan.

10. Vergeet niet dat niet elke man hetzelfde is als je ex

Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer in gedachten te houden dat niet elke man daarbuiten hetzelfde is als je ex. Er zijn veel jongens die alles zouden doen om je te bewijzen dat ze je goed kunnen behandelen en je de gelukkigste persoon ooit kunnen maken. En omdat je ex het niet kon, wil niet zeggen dat je niet degene zult ontmoeten die het wel kan.

Goede dingen zijn het wachten waard, dus haast je niet en je zult je zielsverwant vinden.

10 Tips Voor Het Daten Na Een Scheiding, Zodat Je Je Weer Waardig Voelt Om Geliefd Te Worden