Skip to Content

8 Veelvoorkomende Leugens Van Narcisten Waardoor Je Blijft

8 Veelvoorkomende Leugens Van Narcisten Waardoor Je Blijft

Als je een relatie hebt met een narcist, ben je je er niet helemaal van bewust dat hij er één is. Je denkt gewoon dat je partner zich zo gedraagt vanwege de crises die elk stel doormaakt. Het is duidelijk dat je nog niet op de hoogte bent van leugens van narcisten.

Je denkt dat zijn leugens, laffe acties, fraude en gaslighting uiteindelijk zullen stoppen.

Het addertje onder het gras is dat je verliefd bent op zo’n man, hoe giftig hij ook is, omdat hij de enige liefde is die je hebt.

Je wilt niet stoppen met geloven dat hij zal veranderen en dat jullie samen een geweldig leven zullen hebben.

Maar lieverd, dat gaat helaas niet gebeuren. Zie je, al die narcisten zijn niet voor niets zo.

Ze hebben een soort trauma in hun leven meegemaakt en zich zo gedragen is hun verdedigingsmechanisme.

Ze kunnen zich het beste gedragen als een eikel en ze geloven dat als ze dat blijven doen, anderen hen zullen koesteren en respecteren, vooral hun liefdespartner.

Dat is de reden waarom ze narcistische misbruiktactieken gebruiken, zoals leugens, fraude, manipulatie, gaslighting en kleinering, en ze zetten hun partner neer.

8 Veelvoorkomende Leugens Van Narcisten Waardoor Je Blijft

Ze zijn zo verliefd op het fictieve karakter van zichzelf en doen alsof ze veel beter zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

Een narcist is zo’n goede acteur dat ze in hun eigen leugens geloven. Ze denken dat anderen niet half zo goed zijn als zij. Dat ze hen daarom moeten respecteren en hen dingen moeten laten leren.

Dat kan een liefdesrelatie erg gestresseerd maken. Omdat een narcist zijn partner nooit zal accepteren zoals ze is, maar hij zal haar altijd willen veranderen.

Het slechte is dat alle leugens van een narcist heel goed in elkaar zitten. Met geweldige spreekvaardigheid die elke vrouw kan laten geloven in alles wat hij zegt.

Zo’n man draagt voortdurend een masker en laat nooit zijn echte gezicht zien. Hij weet dat als hij ook maar de geringste emoties toont, mensen hem pijn zullen doen. Dat hij er niet meer tegen kan dat hij gekwetst wordt.

Daarom gebruikt hij zijn pijn op de verkeerde manier, waardoor hij andere mensen pijn doet. Waar een narcist het meest van houdt, zijn zijn leugens.

Hier vind je de meest voorkomende leugens van narcisten die ervoor zorgen dat elke vrouw blijft hangen.

Je moet weten dat al deze leugens berekend en voorbereid zijn op elke vorm van reactie.

Mensen die dit doen, willen er zeker van zijn dat ze uiteindelijk hun slachtoffer zullen overtuigen om te doen wat ze willen en dat zij zoals altijd oppermachtig zullen zijn.

Leugens van narcisten: Ik ben de beste (Je kan aan mij alles vragen)

Dit is een van de meest voorkomende leugens van narcisten. Ze willen anderen vertellen dat zij de slimste zijn en dat je ze moet vragen hoe iets werkt.

Ze willen niet toegeven dat er mensen om hen heen zijn die slimmer zijn dan zij.

Dat wordt vooral benadrukt in liefdesrelaties, waar ze hun partner laten denken dat ze zonder hen verloren zouden zijn en dat ze elke regel die ze stellen moeten gehoorzamen.

Op deze manier kunnen ze iedereen gemakkelijk controleren en in hun net van leugens vangen. En als je eenmaal in de klauwen van een narcist zit, is het niet zo eenvoudig om te ontsnappen.

Je bent niets zonder mij! (Je moet bij me blijven)

Dit is iets dat een narcist gebruikt om zijn slachtoffer dichtbij te houden. Hij gebruikt allerlei soorten leugens om zijn slachtoffer te manipuleren, te kleineren, te kleineren en aan zichzelf te laten twijfelen, om zo dicht bij hem te kunnen blijven.

Zodra ze besluit dat te doen, zal hij de volledige controle over haar hebben en haar niet met haar eigen hoofd laten nadenken of beslissingen nemen.

Hij zal haar laten denken dat hij het het beste weet en dat ze niet op haar gevoel moet vertrouwen, maar alleen op hem.

Je vraagt je misschien af waarom vrouwen dit soort behandeling accepteren, maar je moet begrijpen dat het niet gemakkelijk is om iets anders te zeggen dan wat een narcist denkt, omdat hij haar dan al gehersenspoeld zal hebben.

Door dit te doen gedraagt hij zich als een poppenspeler en controleert hij elke beweging en elke gedachte van zijn slachtoffer.

Als een vrouw aan dit soort relaties probeert te ontsnappen, zal het haar veel tijd kosten om haar gevoel van eigenwaarde terug te krijgen en te beseffen dat ze het waard is, hoe hij ook zei dat ze dat niet was.

Leugens van narcisten: Het was niet mijn schuld (Het was jouw schuld)

Het verschuiven van de verantwoordelijkheid is iets waar narcisten het meest van genieten. Als er iets misgaat in een relatie, zullen ze niet toegeven dat het hun schuld was, maar zullen ze zeggen dat het allemaal jouw schuld was.

Zelfs als het je pijn doet, zullen ze zeggen dat je ze dat hebt laten doen.

Ze zullen je ervan overtuigen dat je schuldig bent aan elk probleem in je relatie. Omdat je niet in staat bent de dingen goed te doen.

Dat zal je doen afvragen of je je verstand aan het verliezen bent. Waarom je ook geen belangrijke beslissingen kunt nemen.

Je zult merken dat je nadenkt over gebeurtenissen uit het verleden en ervoor zorgt dat je op een goede manier hebt gereageerd.

Het belangrijkste dat je moet doen als zoiets gebeurt, is jezelf niet opgeven en voor jezelf vechten. Als je het opgeeft, zal een narcist dat zien en zal hij je nog meer uitbuiten.

Ik zal altijd van je houden (Niemand zal van je houden zoals ik)

8 Veelvoorkomende Leugens Van Narcisten Waardoor Je Blijft

Deze leugen is iets dat narcisten in een liefdesrelatie gebruiken om hun slachtoffers te laten blijven hangen.

Door dit te doen, vertellen ze hen dat ze niet goed genoeg zijn voor anderen. Dat er geen man is die meer van hen zou kunnen houden dan hij.

Ze willen hun partner ervan overtuigen dat ze niet goed genoeg of waardig genoeg zijn. Dat niemand ze aantrekkelijk vindt.

Op die manier blijven de slachtoffers bij hen, denkend dat ze niet beter verdienen. Ze leven elke dag met de pijn.

Er zijn momenten waarop ze twijfelen aan het verhaal dat er niet van iemand gehouden kan worden. Maar uiteindelijk verliezen ze, met slechts de paar juiste woorden van een narcist. Alle hoop op een beter leven en geven ze het op.

Ze laten feitelijk een ander zijn leven leiden terwijl ze alleen maar toekijken. Zonder iets te kunnen veranderen.

Dit is absoluut iets dat diepe littekens bij een persoon kan achterlaten, dus elke vrouw die zoiets in haar partner ziet, zou erover moeten nadenken om hem te verlaten.

Leugens van narcisten: Het spijt me als ik je pijn heb gedaan (Ik zal veranderen)

O, dit is een goede; een narcist zegt een van zijn grootste leugens: dat hij zal veranderen en dat het hem spijt.

Zie je, zulke mensen hebben nooit medelijden, ze hebben nooit spijt van de slechte dingen die ze hebben gedaan, dus verwacht niet dat een man die je eerder pijn heeft gedaan, zal veranderen.

Dit is nog maar één narcistische leugen die ervoor zorgt dat je blijft hangen. Door dit te doen, koopt hij gewoon wat tijd om je ervan te overtuigen dat hij de beste keuze voor jou is.

Hij wil dat je denkt dat je geen betere man verdient en dat hij er voor je zal zijn.

Hij kan zelfs huilen en zeggen dat het hem spijt, alleen maar om jou hem te laten geloven.

Maar zodra je hem vergeeft, zal hij je blijven misbruiken en zal hij er niet eens een slecht gevoel over hebben. Uiteindelijk is het de enige levensstijl die hij kent, en hij is niet bereid die op te geven.

Ik heb je niet bedrogen (Ze betekent niets voor mij)

Het is bekend dat narcisten vaak van sekspartner wisselen. Dus of ze nu een serieuze relatie hebben of niet, ze zullen altijd een paar meisjes hebben die ze af en toe zien.

De meeste van die relaties zijn alleen gebaseerd op seks. Ze hebben geen diepere gevoelens voor die vrouwen.

Dus het vertrouwen van een narcist die zegt dat hij je niet heeft bedrogen, is iets waar je goed over moet nadenken.

Laat hem je geen verhaal vertellen met een goed alibi. Zorg ervoor dat je je niet zomaar laat overtuigen dat hij trouw is.

Hij heeft gewoon behoefte aan veel vrouwen, dus ze vertellen hem allemaal dat hij geweldig is in bed en dat ze geen betere minnaar hebben gehad.

Dat kan zijn ego nog meer een boost geven en hem het gevoel geven dat hij oppermachtig is. Bedriegen zit in hun DNA en ze proberen het niet eens te veranderen.

Ze zullen altijd dingen blijven doen waar ze blij van worden, ongeacht hoeveel pijn die dingen de mensen om hen heen kunnen doen.

Je hebt mij bedrogen (Je bent er nooit voor me)

Door dit te zeggen willen ze het slachtoffer spelen en hun partner ergens een slecht gevoel over geven. In de meeste gevallen is wat ze zeggen niet waar, maar ze hebben hun eigen verhaal in hun hoofd en houden zich daaraan.

Ze denken niet eens dat het zeggen van zoiets een ander pijn zal doen. Dat ze zich er slecht over zullen voelen.

Dit is slechts één van de vele narcistische leugens en je moet hem absoluut niet vertrouwen als hij zoiets zegt.

Je moet in gedachten houden dat ze dat alleen maar doen om hun slachtoffers te controleren en te manipuleren. Om ze te laten blijven hangen.

Sommigen van hen zijn behoorlijk goed in hun vak. Waardoor ze hun slachtoffers een hele tijd onder controle kunnen houden.

Leugens van narcisten: Dat zei ik niet (Je hebt me niet goed genoeg gehoord)

8 Veelvoorkomende Leugens Van Narcisten Waardoor Je Blijft

Als iets niet in hun voordeel gaat, zullen ze de andere kant ervan overtuigen dat ze dat niet hebben gezegd, ook al hebben veel mensen het hen daadwerkelijk horen zeggen.

Dat is hun manier om hun slachtoffers te hersenspoelen en te gaslighten. Wanneer een narcist zoiets zegt, probeert hij zijn slachtoffer te laten denken dat ze gek is en niet helder kan denken.

Als dit gedrag lange tijd aanhoudt, kan dit leiden tot een ernstige depressie en het niet normaal kunnen functioneren.

Vrouwen die een narcistische relatie hebben meegemaakt, weten dat het verdomd moeilijk voor hen was om dit allemaal mee te maken. Dat ze voor hun leven vochten terwijl er niemand was om hen te steunen.

Elk meisje dat zichzelf heeft verloren aan een narcistische man is een strijder. Iemand die een ware pijn in haar leven heeft overleefd.

Zo’n vrouw werd emotioneel doodgeslagen, verguisd, gekleineerd, gemanipuleerd en voorgelogen.

Maar uiteindelijk slaagden ze er allemaal in om aan zo’n relatie te ontsnappen. In de hoop dat er een beter leven voor haar lag.

Zo’n vrouw ging door de hel en terug. Ze weet echt hoe het voelt om voor haar leven te vechten.

Ze weet dat er een echte man voor nodig is om met een vrouw als zij te daten. Maar na alle ellende die ze heeft meegemaakt, heeft ze nog steeds vertrouwen in de liefde.