Skip to Content

Ik Mis Wie Ik Was Voordat Ik Verliefd Op Jou Werd

Ik Mis Wie Ik Was Voordat Ik Verliefd Op Jou Werd

Ik heb zoveel tijd naar je geluisterd en nu is het tijd voor jou om eindelijk naar mij te luisteren, ik mis mij namelijk. En nee, dit is geen bericht waarin ik je smeek om terug te komen. Dit ben ik die mijn waarde realiseer en het feit dat de dag dat je wegging de dag was dat ik mijn oude ik terug begon te krijgen.

Mensen vertelden me altijd dat ik eruitzag als de gelukkigste persoon die er was. Overal waar ik ging, hoorde ik dat soort opmerkingen. En eerlijk gezegd dacht ik dat ook. Ze stelden me vragen als “Hoe is het mogelijk dat je er zo gelukkig uitziet zodra je ‘s ochtends je ogen opent?”

En ik zou ze gewoon zeggen dat de dag nog maar net begint en als we ons boos gedragen vanaf het moment dat we onze ogen openen, hoe kunnen we dan iets goeds verwachten van de dag die voor ons ligt? Ik leefde volgens die regel en de meeste van mijn dagen waren echt geweldig.

En soms als ik me somber voelde, of als er iets ergs gebeurde, probeerde ik nog steeds dankbaar te blijven voor de kleine dingen die me blij maakten toen ik wakker werd. Zoals de tekst van mijn moeder “Schat, heb je vandaag gegeten? “, of die van mijn beste vriend “Ik haal je om 20:30 uur op, dresscode: casual.”

Eerlijk gezegd was mijn geheim voor geluk genieten van de dingen die ik leuk vind, mezelf omringen met mensen van wie ik hou en bezig blijven als de harde tijden komen. Ik mis die tijd meer dan wat dan ook.

En mijn cheatcode werkte heel goed, ik deelde hem zelfs met een paar van mijn vrienden en het werkte ook helemaal goed voor hen. Ik mis dat ik iets voor hen kan betekenen.

Mijn favoriete bezigheid was het lezen van boeken voor het slapen gaan. Mensen gaan ervan uit dat ik elke avond zo’n 10-15 pagina’s las, maar eerlijk gezegd las ik er honderden. Ik hield van mijn realiteit, maar soms was het toch fijn om in een fictieve wereld te verdwijnen.

Hmm… wat nog meer? Ik hield van mijn zondagse diners met familie! En donderdag pannenkoeken met mijn beste vriend. God, ik mis die pannenkoeken. Oh ja, vroeger maakte ik ook lange wandelingen en luisterde ik uren naar muziek.

Vroeger was ik bruisend, althans dat is het adjectief dat de meeste mensen gebruikten om mij te beschrijven. Vroeger keek ik uit naar elke dag die voor me lag. Er was geen dag dat ik mijn vrienden en familie niet heb gezien. En ik stond altijd klaar om elk probleem dat zich voordeed op te lossen.

Toen ontmoette ik je.

In het begin was ik nog dezelfde persoon als voorheen. Ik werd nog steeds vrolijk wakker, bracht zondag en donderdag door met mijn favoriete mensen, maakte lange wandelingen door de stad en las mijn boeken voordat ik in slaap viel.

Je vertelde me dat je verliefd op me werd vanwege deze dingen. Waarom heb je dan zo je best gedaan om me te veranderen? Ik merkte het kort nadat we begonnen met daten, maar ik dacht altijd dat ik overdreven reageerde. En je hebt me altijd verteld dat je me alleen advies geeft omdat je wilt dat ik veilig ben.

Het voelde een beetje vreemd, maar ik geloofde je nog steeds. Ik denk dat je wist dat ik alleen het beste in mensen zie, dus je besloot dat tegen mij te gebruiken.

Je stelde jezelf voor als mijn redder terwijl jij in feite degene was die ervoor zorgde dat ik mezelf verloor. Ik mis die persoon elke dag.

Je vertelde me dat ik te optimistisch ben over het leven en dat ik op een dag daardoor gekwetst zal raken. Dus je advies voor mij was om wat realistischer te zijn. Ik wilde mijn gelukkige ochtenden niet verliezen, maar je hebt me beloofd dat ik nog gelukkiger zal zijn als ik realistischer ga denken.

Dus dat deed ik en in het begin voelde het goed. Ik werd zelden teleurgesteld en de goede dingen die gebeurden voelden als een mooi geschenk dat ik niet had verwacht. Maar naarmate de tijd verstreek, werd ik droeviger en droeviger.

Ik verloor mijn vermogen om geluk te vinden in de kleine dingen en wist niet hoe ik dat terug kon krijgen. Ik begon zelfs na te denken over de slechte dingen die op een dag kunnen gebeuren. En zo verloor ik het eerste beetje van mijn vonk.

Toen werden die zondagen en donderdagen met degene van wie ik het meest hou, elke tweede of derde zondag en dinsdag. Elke keer dat ik dat moest uitstellen, brak mijn hart, maar ik was gewoon zo bang om uit te gaan. Er was weer een vonk weg.

Nou ja, ik had tenminste nog mijn lange wandelingen en mijn muziek … Totdat ik dat niet deed. Je zei dat het te gevaarlijk was voor een mooi meisje als ik om alleen te lopen. En je stelde voor om elke avond met me te gaan wandelen. Dat hebben we gedaan, maar het is niet wat ik wilde.

Ik wilde mijn muziek, ik wilde mijn familie en vrienden terug, en ik wilde mijn geluk terug. En zo realiseerde ik me dat het laatste beetje van mijn vonk weg was. Dat ik mis wie ik was is iets wat niet ongedaan gemaakt kon worden.

Ik was als een lege huls en jij was de schuldige.

Je bent er op de een of andere manier in geslaagd om alles te vernietigen waar ik ooit van hield aan mezelf. Maar wat je je niet realiseerde, is het feit dat ik veel sterker ben dan je denkt. Je dacht dat ik nooit zou beseffen dat jij de schuldige was. Maar ik deed het, en ik wil je nooit meer zien.

En misschien ben ik verdrietig, gebroken, angstig en verward. Maar er is nog iets dat ik zeker weet. Ik ben geboren met mijn vonk, en jij hebt hem niet vernietigd; je hebt het net gemaakt om te verbergen. Nu zal ik je vertellen dat het veilig is om nu naar buiten te komen en dat ik net zo gelukkig zal zijn als voordat ik je ontmoette.

Ik mis wie ik was voordat ik verliefd op je werd, maar ik ben sterk genoeg om mezelf te redden. Sterk genoeg om je te verlaten en mijn reis te beginnen om het gelukkige kind in mij te redden.

En ik begin morgen. De dag dat ik weer blij wakker word en mijn gelukkige kleine ding het feit zal zijn dat jij er niet meer bent.

Tot ziens.