Skip to Content

10 Duidelijke Signalen Dat Je Om Liefde Smeekt En Hoe Je Kunt Stoppen

10 Duidelijke Signalen Dat Je Om Liefde Smeekt En Hoe Je Kunt Stoppen

Soms, als we wanhopig het gevoel willen hebben dat we gewaardeerd willen worden, zien we niet eens dat we te ver gaan en je om liefde smeekt. We denken dat we de kruimels die we krijgen verdienen. En we geloven dat we voor niets meer goed genoeg zijn. Wat zijn de duidelijke tekenen dat je om liefde smeekt?

Of je nu bij je partner zeurt om elk moment van elk wakker uur met je door te brengen of je je vrienden irriteert met je constante behoefte aan goedkeuring. De kans is groot dat je aan een laag zelfbeeld en eigenwaarde lijdt. Als we onszelf waarderen, dan doen we onszelf nooit tekort – en dat is het punt.

Als je erover nadenkt, dan hoort liefde niet moeilijk te zijn. Relaties vereisen respect, hard werken en toewijding om te werken. Dat betekent niet dat je ongelukkig en onvervuld moet zijn als je een relatie hebt. Liefde wordt verondersteld wederkerig, respectvol en vrij van wanhoop te zijn.

Ongeacht het soort relatie, liefde mag niet worden afgedwongen en er zou niet om gesmeekt hoeven te worden. Liefde hoort je je niet gekwetst, afgewezen, gefrustreerd en boos te laten voelen. Liefde, in zijn puurste vorm, hoort natuurlijk te komen, op zijn eigen tijd en met de juiste persoon.

Met dat uit de weg zijn er echter tekenen die je kunnen helpen om erachter te komen of je echte, rauwe liefde ontvangt of dat je erom smeekt. Als je ze van dichterbij bekijkt, dan kun je misschien zelfreflecteren en gedragspatronen identificeren die op een ongezonde afhankelijkheid van liefde kunnen wijzen.

10 tekenen dat je smeekt om liefde

10 Duidelijke Signalen Dat Je Om Liefde Smeekt En Hoe Je Kunt Stoppen

1. Je bent altijd beschikbaar

Als je met iemand bent van wie je echt houdt, dan wil je er wat er ook gebeurt, voor hen zijn. Of ze nu iets doormaken of van plan zijn om het hele weekend met je door te brengen, je wilt er alles aan doen om beschikbaar te zijn wanneer ze je nodig hebben.

Er voor je partner zijn is belangrijk, maar er altijd voor hem of haar zijn is dat niet. Als je merkt dat je elke keer dat je partner je belt je alles laat vallen of dat je voortdurend je schema aan dat van hen aanpast, dan doe je iets verkeerd. Als je jezelf te allen tijde beschikbaar stelt, dan betekent dat dat je om liefde smeekt.

2. Je zoekt voortdurend goedkeuring en validatie

Of je het nu hebt over je uiterlijk, je carrière of zelfs wat je naar de tafel brengt, je voelt de behoefte om voor alles wat je doet de goedkeuring van je partner te vragen. Als je het gevoel hebt dat je partner iets wat je doet niet goedkeurt, dan wil je dat niet meer doen. Je bent afhankelijk van validatie.

Het voortdurend zoeken naar bevestiging van je partner toont een gebrek aan zelfrespect en zelfliefde. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn goedkeuring en validatie geen integraal onderdeel van een gezonde relatie.

Wederzijdse bewondering hoort bij het territorium, daar bestaat geen twijfel over. Bovendien worden jij en je partner verondersteld elkaar op te bouwen en elkaar te hypen. Maar als je een constante behoefte aan goedkeuring en validatie begint te voelen, weet dan dat je op weg bent naar een ongezonde afhankelijkheid.

3. Je stelt de behoeften van je partner boven die van jou

De behoeften van je partner boven die van jou plaatsen kan een van de meest veelzeggende tekenen zijn dat je om liefde smeekt. Wanneer je dat doet, dan stuur je een bericht naar de rest van de wereld dat je je partner meer waardeert dan jezelf. Je vindt dat je partner het verdient om een prioriteit te zijn. Je gelooft dat jij dat niet bent.

Wat is daar mis mee? Relaties zijn bedoeld om gelijk te zijn – jij en je partner zijn bedoeld om elkaar in gelijke mate te ‘dienen’. Wanneer je aan de wensen van je partner begint te voldoen en de behoeften van je partner boven die van jou stelt, dan hoop je dat je offers ervoor zullen zorgen dat ze meer van je gaan houden.

Maar dat gaat niet gebeuren. Het compromitteren van je behoeften zal op de lange termijn alleen maar tot wrok en ongelukkigheid leiden.

4. Je smeekt om liefde als je een oogje dicht doet voor rode vlaggen

Als je wanhopig op zoek bent naar liefde, dan ben je gefocust op alle manieren waarop je je partner meer van je kunt laten houden. Je let ondertussen niet op wat je partner doet. En je knijpt een oogje dicht voor rode vlaggen. Je hebt het namelijk te druk met je partner om aandacht en genegenheid te smeken.

Of je nu aan het begin van een relatie staat of dat jullie al een tijdje samen zijn, je moet je ogen open houden voor rode vlaggen. Rode vlaggen zijn er om je te vertellen wat er aan de hand is als je roze bril voorkomt dat je de waarheid ziet.

Helaas zal het negeren van de rode vlaggen ze niet laten verdwijnen. Spreek ze direct aan en voorkom dat ze escaleren en een ongezonde dynamiek in de relatie creëren.

5. Je bent aanhankelijk

Als je om liefde smeekt dan kan dat ook tot aanhankelijk gedrag leiden. Als je bang bent dat je partner misschien niet dezelfde (intense) gevoelens deelt of misschien niet meer bij je wil zijn, dan kom je misschien in de verleiding om ze stevig vast te houden om te voorkomen dat ze wegglippen. Dat is echter hoe je ze wegduwt.

Of je nu eist dat je partner elk vrij moment met je doorbrengt, dat ze je elk uur appen of bellen, of dat ze je melden wanneer ze thuiskomen van het werk, je creëert een ongezonde omgeving om je relatie te laten groeien. Wat je uiteindelijk doet, is dat je om liefde smeekt.

6. Je hebt het gevoel dat je niet goed genoeg bent voor je partner

10 Duidelijke Signalen Dat Je Om Liefde Smeekt En Hoe Je Kunt Stoppen

Als je bij je partner bent, dan merk je de kleine dingen op die je onderscheiden. Je denkt dat je partner het verdient om bij iemand te zijn die beter is dan jij. En je kunt dat gevoel niet van je afzetten. Je hebt het gevoel dat je altijd een stap verder moet gaan om ervoor te zorgen dat je partner je niet verlaat.

Of dat nu komt omdat je een laag zelfbeeld hebt of omdat je roze bril je het gevoel geeft dat je partner perfect is, dat weten we niet. Wat we wel weten, is dat je er even uit moet stappen en jezelf met respect moet gaan behandelen.

Als je partner niet bij je wilde zijn, dan zou hij het al met je hebben uitgemaakt. Het wordt tijd dat je stopt met om liefde te smeken. En je gaat richten op het hebben van een gezonde relatie met iemand die van je houdt om wie je bent.

7. Je smeekt om liefde als je zwijgt om ruzies te vermijden

Niemand wil een relatie met iemand die de hele tijd ruzie maakt, toch? Wanneer je met je partner over iets ruzie maakt, dan geef je er de voorkeur aan om te zwijgen om te voorkomen dat de hele situatie veel erger wordt of (God verhoede het) een breuk veroorzaakt.

Je denkt misschien dat je iets voor jullie beiden doet, maar dat doe je niet. Je stelt de behoeften van je partner weer boven die van jou. En je onderdrukt je gevoelens en laat wrok groeien, omdat je bang bent om je partner te irriteren.

Goede communicatie is toevallig de basis van een gezonde relatie. En dat betekent dat je zelfs over de dingen moet communiceren die je ongemakkelijk maken.

8. Je smeekt om liefde als jij altijd de eerste stap zet

Misschien hebben je de eerste stap gezet toen jullie elkaar ontmoetten. Misschien bleef je de eerste om te appen, te bellen, een date te regelen of een weekendje weg te plannen. Wat het geval ook is, je hebt de neiging om de eerste stap te zetten, omdat je bang bent voor wat er zou gebeuren als je dat niet zou doen.

Als je een gezonde relatie hebt, dan zijn beide partners even enthousiast om elkaar te appen, samen tijd door te brengen en samen reizen te plannen. Beide partners tonen een wederzijdse interesse in het onderhouden van de relatie. En beide partners werken aan het verbeteren van de relatie.

Wanneer je merkt dat je voortdurend de eerste stap zet, dan kan dit erop wijzen dat je om liefde smeekt en dat je wanhopig bent.

9. Je verandert jezelf voor je partner

Wat is een betere manier om de wereld te vertellen dat je wanhopig bent dan alles aan jezelf te veranderen om jezelf aantrekkelijker te maken voor je partner? Wanneer je partner een terloopse opmerking maakt over je uiterlijk, gedrag of zelfs prestaties, dan maak je een mentale notitie van wat je moet veranderen.

Nu zijn er momenten waarop je iets negatiefs wilt veranderen of iets dat je partner omwille van je relatie pijn doet. Als jullie samen zijn, dan moeten jullie ook samen groeien en veranderen.

Dat betekent echter niet dat je moet stoppen met het dragen van de kleding waar je van houdt. Het lezen van de boeken waar je gelukkig van wordt,. Of met vrienden omgaan die je al langer kent dan je partner.

Als je jezelf betrapt op het veranderen van alles wat jou jou maakt. Nou ja, dan weet je dat dat een van de meest voorkomende tekenen is dat je om liefde smeekt.

10. Je geluk hangt van je relatie af

We hebben het allemaal meegemaakt, maar dat betekent niet dat we gelijk hadden. Als je je geluk op je relatie baseert, dan zul je gegarandeerd heel, heel ongelukkig worden. Relaties zijn er om je leven te verrijken, iets spannends in je dagelijks bestaan te brengen. En je tot op zekere hoogte gelukkig te maken.

Dat betekent echter niet dat je ongelukkig zou moeten zijn als je vrijgezel bent. Je relatie zou niet je enige bron van geluk moeten zijn. Je legt vanaf het begin te veel druk op je partner. En je verwacht dat je partner de last draagt om je elke dag gelukkig te maken.

Als je erachter komt hoe je geluk en tevredenheid in jezelf kunt cultiveren. Dan zul je een veel gelukkiger, gezonder persoon zijn. Veel succes!