Skip to Content

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

Hoe lastig het soms ook is om vaarwel te zeggen tegen mensen en dingen, is het ook noodzakelijk om te weten dat het bij elk vaarwel en elke gesloten deur mogelijk is om een frisse start te maken. Een betere start. 

Als je dapper genoeg bent om mensen los te laten die geen functie meer in je leven hebben en je dit einde op een gezonde manier accepteert, geef je jezelf de mogelijkheid om goed en spoedig te herstellen.

En wanneer je dat doet, zul je zien dat als die deur sluit, er een nieuwe deur opengaat. 

Hieronder volgen een aantal dingen die je je zal realiseren wanneer een deur sluit, dingen die het je makkelijker zullen maken om met opgeheven hoofd je leven te leven. 

1. Als het uit elkaar valt, betekent dat meestal dat er iets beters voor ons in het verschiet ligt. Zolang je niet de hoop verliest, zul je je realiseren dat dit echt zo is.  

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

2. Soms is een lastig afscheid eigenlijk een geschenk uit de hemel. Je moet slechts geduld hebben tot dit duidelijk wordt. 

3. Je moet gewoon rustig aan doen. Diep ademhalen en wachten tot alles op zijn plek valt. Het zal even duren, maar het zal allemaal goed komen.   

4. Als je het het minst verwacht, zal iemand je komen helpen om jezelf weer te herpakken, en je zal zien waarom je dat verdriet moest ervaren.

Het was nodig om je te laten beseffen dat je bepaalde dingen nooit meer zou moeten accepteren en dat je iemand moest vinden die je verdient.  

5. Je zal je beseffen dat sommige deuren nergens meer toe leiden. En dat is prima. Als je dit accepteert, zal het je sterker maken. 

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

6. Je familie en vrienden zullen er voor je zijn wanneer je hen het meest nodig hebt. Je zal dit vaker meemaken en je zal leren om dat nooit voor lief te nemen.

7. Je zal eindelijk inzien dat telkens als iets in het verleden niet werkte, het niet werkte omdat dat je iets beters tegemoet ging. 

8. Het leven is te kort om tijd door te brengen met mensen door wie we ons ellendig voelen, hoeveel we ook van hen houden.

Als het niet werkt, is het de beste keuze om uit elkaar te gaan en je te focussen op de betere dingen in je leven.

9. Als je het gevoel hebt dat iets te lastig wordt, zul je je realiseren dat je een stapje terug moet nemen en je opnieuw moet bepalen of het een positieve invloed op je leven heeft. En als het antwoord ‘nee’ is, weet je wat je te doen staat. 

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

10. Niemand heeft ooit beweerd dat het leven over rozen gaat. Maar als het klopt, zal het het uiteindelijk waard zijn. 

11. Het zal overduidelijk zijn wie achter je staat en wie alleen maar volgt. Vervelende situaties laten altijd zien hoe mensen echt zijn.   

12. Je zal leren om waarde te hechten aan nieuwe dingen waar je jezelf aan openstelt.

Je zal je realiseren dat je lang tegengehouden werd en dat de toekomst, waar je vroeger zo bang voor was, wat positiever is.

13. Wanneer je zelfverzekerd een bepaalde richting inslaat, zal je het leven van je dromen hebben.   

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

14. Soms is het goed om aan iets nieuws te beginnen! Je weet nooit wat er voor je in het verschiet ligt en het kan zo spannend en zoveel beter zijn dan je ooit had gedacht! Wees dus niet bang voor de toekomst; het kan je blij verrassen.  

15. Je zal begrijpen dat als het voorbestemd is, het zal gebeuren. En iets wat veel moeite kost en wat je moet dwingen, is het vaak niet waard. 

16. Als je iemand loslaat aan wie je zolang hebt vast proberen te houden, zul je zien hoeveel negativiteit hij of zij je bezorgde.

Je zal zien dat je zoveel meer in je mars hebt en dat jij ook iemand verdient die zich daarvan bewust is!

Je moet gewoon de moed zien te vinden om los te laten en dan zal het alleen maar makkelijker worden. 

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

17. Als het niet goed gaat, moet je manieren vinden om jezelf te blijven motiveren. Vind iets dat je een duwtje in de rug geeft en je helpt om de moed erin te houden!

Als je iets in je leven hebt om naar uit te kijken, zul je makkelijker de draad weer op kunnen pakken! Vind iets wat je leuk vindt en houd daaraan vast. 

18. Als een deur vlak voor je neus dichtslaat, zul je zien wat je werkelijk nodig hebt in plaats van wat je wilt.

Dit kunnen twee verschillende dingen zijn. Je zou altijd op je voorgevoel moeten vertrouwen en iets moeten najagen dat een positieve impact op je leven zal hebben. 

19. Telkens als het leven je uitdaagt, is dat een nieuwe kans om te bewijzen hoe hard je bent, hoeveel je in je mars hebt en om iedereen te laten zien dat je het prima aankunt. 

20. Je zal je realiseren dat wat er voor je in het verschiet ligt, beter is dan wat je bent kwijtgeraakt! Nieuwe kansen zorgen voor spannende momenten. 

Als De Ene Deur Sluit, Zul Je Je De Volgende 22 Dingen Realiseren

21. Het leven is soms gewoon niet eerlijk. Het valt niet te verklaren. Soms moet je je gewoon door moeilijke tijden heenslaan, jezelf sterk maken en je realiseren dat het je alleen maar heeft voorbereid op de slechte momenten die nog kunnen komen.

Je kunt nu alles aan, je bent klaar voor dit nieuwe leven: een leven met pieken en dalen.  

22. Elke slechte ervaring leert je om als mens te groeien en ervan te leren. Alles wat je dus hebt doorgemaakt, was een les en een test. En nu je dit toch leest, betekent dat dat het je is gelukt en dat je stoerder bent dan je ooit had durven dromen.

Gefeliciteerd! Blijf vooral zo doorgaan en laat je door niets van de wijs brengen. Heb wat vertrouwen in jezelf, want na regen komt weer zonneschijn.

Als dat nog niet het geval is, betekent dat dat het nog niet ten einde is gekomen.