Skip to Content

Een Brief Aan Alle Meisjes Die Dachten Dat Ze Nu Al Getrouwd Zouden Zijn

Een Brief Aan Alle Meisjes Die Dachten Dat Ze Nu Al Getrouwd Zouden Zijn

Ik weet dat het moeilijk moet zijn om al je vrienden te zien trouwen. Het voelt alsof elke keer dat je Instagram opent er een nieuwe verloving is, een bruiloft of iemand die een zwangerschap aankondigt.

Het voelt alsof ze allemaal je droomleven leven en jij gewoon vastzit om naar hun foto’s te kijken en te wensen dat je in hun schoenen stond. Maak je geen zorgen, meid. Hoewel het soms voelt alsof je alleen bent, zijn er velen van ons die met dezelfde gedachten worstelen.

Als je een jongere versie van mijzelf zou vragen waar ik vandaag zou zijn, dan zou mijn antwoord heel anders zijn dan waar ik nu ben. Ik zou zeggen dat ik al getrouwd zou zijn, samen mijn man zou wonen, twee kinderen zou hebben, en de leukste hond ooit zou hebben. Maar zo ziet mijn leven er nu niet uit.

In plaats daarvan besteed ik mijn dagen aan werken, lezen en uitgaan met mijn vrienden. Er is geen speciaal iemand die thuis op me wacht. En er is niemand om me een goedemorgen te wensen of me te helpen met stress om te gaan.

Ik heb nooit gewild dat het zo zou zijn. Mijn grootste droom was zodra ik mijn diploma had om te trouwen en een gezin te stichten. Maar het is een jaar geleden dat dat is gebeurd, en ik ga niet eens met iemand uit.

Het is dat seizoen van het jaar en ik moet bijna elke week naar een nieuwe bruiloft. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn vrienden en ik ben heel blij dat ze de juiste persoon hebben gevonden. Maar soms wou ik dat ik het was.

Een Brief Aan Alle Meisjes Die Dachten Dat Ze Nu Al Getrouwd Zouden Zijn

Ik neem aan dat jij hetzelfde voelt. Je zou waarschijnlijk willen dat het jouw bruiloft was waar je vrienden bij waren. Je stelt je voor dat je met je beste vriendin een perfecte trouwjurk kiest. Samen met je verloofde over de trouwdatum beslissen en alle kleine details plannen.

Je kijkt waarschijnlijk uit naar dat soort stress, want het is alles wat je altijd al hebt gewild. Je had al getrouwd moeten zijn, dus waarom laat God je niet iemand ontmoeten? Waar is je ware liefde? Ben je het niet waard?

Ik begrijp wat je doormaakt, aangezien ik me ook zo voel. Al die vragen blijven ook door mijn hoofd spoken.

Ik praat er soms met mijn vrienden over, maar ik wil ze gewoon niet te veel lastig vallen. De meesten van hen zijn al getrouwd of hebben hun eigen problemen, dus ik wil niet dat ze zich ook nog zorgen over mij maken.

Maar hoe kom ik van het gevoel af dat ik niet goed genoeg ben om iemands vrouw te zijn? Hoe kan ik negeren dat mijn leven niet gaat zoals ik het gepland heb? Of hoe kan ik me goed voelen als ik thuiskom en er niemand is om me te begroeten en me naar mijn dag te vragen?

Ik heb me vaak zo gevoeld, maar op een dag las ik iets en dat heeft mijn leven compleet veranderd. Het was een simpele zin die me heeft geholpen om vrede te vinden met mijn huidige leven en die me hoop gaf dat ik op een dag het leven zou hebben waar ik altijd van gedroomd heb.

Nu wil ik dat met jou delen, aangezien je hier bent, en het waarschijnlijk betekent dat je met dezelfde gedachten te maken hebt die ik ooit in mijn hoofd had.

Ware liefde is het wachten waard, dus wees niet bang als het wat later is.

Als je ernaar kijkt, lijkt het een simpele zin die een meisje op haar Instagram-verhaal zou plaatsen. Maar voor mij was het zo betekenisvol.

Het leerde me dat het oké is om de laatste in de groep van mijn vrienden te zijn die nog moet trouwen. En het betekent niet dat ik minder waard ben. Het betekent alleen dat het me wat meer tijd kost om mijn zielsverwant te vinden. Maar het is nooit een teken dat ik hem nooit zal vinden, ook al kan het soms zo voelen.

Dit korte gezegde heeft me helpen te herinneren dat elke keer als ik iets wilde en ik erop moest wachten, het dat ding nog specialer maakte. Al dat wachten zou ervoor zorgen dat ik het nog meer wilde en toen het eindelijk gebeurde, was ik de gelukkigste persoon ter wereld.

Het deed me beseffen dat als er iets laat is, het niet betekent dat het niet komt. Misschien is het gewoon verdwaald of nam het een langere route omdat het niet het juiste pad kon vinden. Maar het zal uiteindelijk aankomen en mijn dromen zullen uitkomen.

En het liet me zien dat hoe moeilijk het ook wordt, ik nooit moet opgeven. In plaats daarvan moet ik een glimlach op mijn gezicht toveren, de mooiste jurk aantrekken en van mijn leven en alle bruiloften genieten die niet van mij zijn.

Ik zie ze als een voorbereiding voor mezelf. Niet alsof mijn vrienden de luxe kregen die ik nooit zal hebben. Ik weet dat mijn tijd zal komen en ik wacht er geduldig op. En ik ben niet meer bang, want er bestaat niet zoiets als ‘te laat’.

Een Brief Aan Alle Meisjes Die Dachten Dat Ze Nu Al Getrouwd Zouden Zijn

Dus, mijn lieve meid, je bent niet alleen. Ik weet hoe je je voelt, maar ik wil dat je weet dat je niet bang moet zijn. Je bent het waard. En iemand daarbuiten weet dat en probeert bij je te komen en je te laten zien wat echte liefde eigenlijk is.

Misschien dacht je dat je nu al getrouwd zou zijn, maar het is beter om wat langer te wachten en de beste echtgenoot ter wereld te krijgen dan om ‘ja’ tegen iemand te zeggen die het niet waard is.

Houd er alsjeblieft rekening mee dat goede dingen de moeite waard zijn om op te wachten. Ze zullen echt naar je toe komen. Dus geef ze niet op. Wacht nog even en ik beloof je, je zal de mooiste bruid worden die deze wereld ooit heeft gezien.