Skip to Content

Bekentenissen Van Een Narcist: De Duistere Kant Waar Je Altijd Nieuwsgierig Naar Was

Bekentenissen Van Een Narcist: De Duistere Kant Waar Je Altijd Nieuwsgierig Naar Was

Dit is iets waar iedereen op heeft gewacht – de bekentenissen van een narcist. Ik weet hoe erg deze beruchte mensen ons op de zenuwen werken.

Ik heb me altijd afgevraagd hoe iemand zich bewust kan zijn van het feit dat ze bewust iemand pijn doen en daar helemaal geen problemen mee hebben.

Wat is er nodig voor iemand om zo koelbloedig en nonchalant te worden? Het zet je echt aan het denken of er nog iets menselijks in mensen als zij zit.

Er is geen betere manier om erachter te komen dan het een paar narcisten te vragen! Je zou niet denken dat dit type persoon graag naar voren stapt en openlijk spreekt over wat er in hun geest gebeurt.

Sommigen van hen deden het echter zonder te twijfelen. Dit geeft me een griezelig gevoel over deze mensen alsof ik niet genoeg bij ze ineen was gekrompen.

Er is gewoon iets in hun moed en zelfvertrouwen dat je doet beven. Ik weet dat je je bewust bent van het feit dat de meesten van hen zichzelf als rechtmatig en rechtvaardig beschouwen.

De bekentenissen van narcisten

Wees daarom niet verbaasd als je een bekentenis ziet die je niet leuk gaat vinden. Het zijn tenslotte de bekentenissen van narcistische mensen die alleen om zichzelf geven.

Ik moet geloven dat ze deze verklaringen en bekentenissen gaven zonder ook maar een greintje schaamte, gêne of schuld. Het is gewoon hoe ze zijn.

Aan de andere kant kunnen een aantal van hen je een andere kant ervan laten zien. Voel je echter niet slecht over wat ze gaan zeggen, want het zijn tenslotte de bekentenissen van beruchte narcisten!

1. Ik vind het leuk om de leiding te hebben

Bekentenissen Van Een Narcist De Duistere Kant Waar Je Altijd Nieuwsgierig Naar Was

“Een van de narcistische eigenschappen die me tot de persoon maken die ik ben, is controle. Ik heb graag volledige controle en macht over iemand anders.

Het is gewoon de gedachte om iemand over hun emoties en acties te domineren die me zo blij maakt. Ik haat het om zwak te zijn, dus kies ik ervoor om de sterke te zijn.

Ik zie niet in wat er mis mee is, ik help mensen op die manier, omdat ze duidelijk niet zelf kunnen beslissen.

Wacht, ik zou het eigenlijk geen dominantie noemen. Ik gebruik liever de term begeleiding, het past goed bij me. Wat ik doe is mensen begeleiden om de beste keuzes te maken.

Als ik mezelf niet beter kende, zou ik geloven dat ik een gevallen engel was. Grapje, ik ben gewoon een goed mens, dat is alles.”

– Emmett, 27

2. Ik voel me gerechtigd om te doen wat ik wil

Bekentenissen Van Een Narcist De Duistere Kant Waar Je Altijd Nieuwsgierig Naar Was

“Niemand kan me echt vertellen wat ik wel of niet kan doen. Ik ben mijn eigen baas en zo zal het blijven. Ik heb bovendien niemands goedkeuring nodig voor mijn daden en woorden.

De manier waarop ik het bekijk is dat ik net als iedereen een persoon ben. Ik verdien het om gelukkig te zijn en te doen wat ik wil. Het zijn gewoon fundamentele mensenrechten als je er zo over denkt.

Waarom zou ik weg moeten blijven van iets dat me gelukkig maakt, alleen omdat iemand anders het ongemakkelijk vindt?

Als je hier niet bent om me te steunen, dan heb ik je niet nodig. Zo eenvoudig is het. Sommige mensen vinden het gewoon leuk om het harder te spelen, denk ik.

Ik weet dat er mensen zijn die me graag willen zien lijden. Maar ik weet ook dat ze gewoon jaloers zijn, omdat ze niet de dingen kunnen doen die ik wel mag doen.”

– Liam, 29

3. Ik neem de schuld niet op me

Bekentenissen Van Een Narcist De Duistere Kant Waar Je Altijd Nieuwsgierig Naar Was

“Ik ben klaar met mensen die me de schuld geven voor iets wat ik duidelijk niet heb gedaan. Ze worden emotioneel en geven mij de schuld, omdat ze zo gevoelig zijn.

Als je de gevolgen niet aankunt, gedraag je dan niet op een bepaalde manier. Kijk naar me – ik beken altijd mijn fouten en ga er professioneel mee om.

Ik heb in mijn hele leven nog nooit met een vinger naar iemand anders gewezen voor iets dat volledig mijn schuld was. ‘s Nachts slaap ik als een roos terwijl ik dit weet.

Mensen zullen altijd proberen om het ergste in je naar buiten te krijgen en ze zullen het op alle mogelijke manieren proberen. Ik ben echter niet zo gemakkelijk voor de gek te houden, omdat ik mensen niet vertrouw om hen in vertrouwen te nemen.

Het werkt op mijn zenuwen als ze denken dat ik bekentenissen geef als ik alleen maar eerlijk en echt ben. Als ik bekentenissen wilde geven, dan had ik wel iets slechts gedaan.”

– Michael, 25.

4. Ik heb grote verwachtingen

Bekentenissen Van Een Narcist De Duistere Kant Waar Je Altijd Nieuwsgierig Naar Was

Ik ken mijn waarde en ik voel me graag gewaardeerd. Als iemand me niet de dankbaarheid kan geven die ik verdien, dan kunnen ze maar beter niet snel langskomen.

Ik heb het gevoel dat mensen tegenwoordig niet meer zo dankbaar zijn als vroeger. Ik zou persoonlijk alles doen voor iemand die ik liefheb en koester.

Je kunt in ruil echter niet altijd dezelfde behandeling verwachten. Er zijn elke dag meer en meer mensen die je om welke reden dan ook  in de rug steken.

Je kunt tegenwoordig niemand meer vertrouwen. Kon ik maar iemand vinden die van me kan houden zoals ik ben. Man, dat zou me de gelukkigste man ter wereld maken.

Ik verwacht niet veel van mijn partner. Ze moet gewoon aandachtig naar me kunnen luisteren en mijn advies kunnen gebruiken, want ik weet het zeker beter.”

– Lionel, 28

5. Een hoge dunk van mezelf

Bekentenissen Van Een Narcist De Duistere Kant Waar Je Altijd Nieuwsgierig Naar Was

“Ik zal me niet settelen voor de eerste persoon die op mijn pad komt, dat gaat absoluut niet gebeuren. Het is namelijk zo dat ik weet hoeveel moeite ik in mezelf heb gestoken om van mij de man te maken die ik nu ben.

Ik ben eerlijk, trouw en hou ervan voor mijn partner te zorgen en ik zou nooit iets doen dat haar opzettelijk pijn zou doen of haar in gevaar zou brengen.

Het is gewoon hoe ik echt ben. Noem me een hopeloze romanticus, het kan me niet schelen. Er zijn eigenlijk maar een paar dingen die me kunnen vleien, omdat ik me bewust ben van wat een vangst ik ben.

Geloof me, iedereen die ooit gezegend is om mij als vriend of minnaar te hebben, zal je hetzelfde vertellen. Ik weet zeker dat ze me in een oogwenk terug zouden nemen als ze konden.

Maar weet je wat? Ik vergeef mensen niet zo snel. Ze moeten mijn vertrouwen en respect verdienen, want ik geef niet iedereen.”

– Sam, 26

PinFlight Image