Skip to Content

Dagje Weg Met Partner: Waarom Zo Belangrijk?

Dagje Weg Met Partner: Waarom Zo Belangrijk?

Een dagje weg met partner hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Met een beetje fantasie en inspiratie kun je hartstikke veel plezier beleven samen.

Hoeveel tijd nemen jij en je partner voor elkaar? Genieten jullie nog wel eens van leuke dingen samen? Vooral voor stellen met drukke banen of gezinnen met kinderen, is het belangrijk om nog steeds als koppel erop uit te gaan. Maar ook als je net een relatie hebt, is het wel zo leuk om een aantal keren per maand een dagje weg met partner in te plannen. 

Stellen met kinderen

Dagje Weg met Partner Waarom zo Belangrijk

Als jullie de trotse ouders zijn geworden van een of meerdere kinderen, dan staat jullie leven voornamelijk in het teken van de kinderen. Juist daarom is het zo belangrijk om nog steeds af en toe een dagje weg met partner te organiseren. Want je bent meer dan alleen papa of mama!

Het maakt ook eigenlijk niet uit wat je precies gaat doen, of hoeveel het kost. Waar het om draait, is dat jullie tijd samen doorbrengen, en dat even zonder de kids.

Heb je eindelijk een dag vrij om samen door te brengen, maar hebben jullie allebei geen inspiratie? Er zijn een hele hoop leuke activiteiten te bedenken en dit artikel geven we je een lijstje met fantastische voorbeelden. Maar eerst willen we je nog even uitleggen waarom het zo belangrijk is om te blijven daten en zo nu en dan een dagje weg met partner te plannen.

Wat als je binnen je relatie stopt met ‘daten’?

Een relatie vergt moeite. Aan een gezonde relatie moet constant gewerkt worden, en dat moet natuurlijk van beide kanten komen.

Of het nu goed gaat, of juist wat slechter; het is belangrijk om te blijven daten binnen de relatie om jullie band gezond en sterk te houden. Daarnaast is de kans ook groter dat jullie bij elkaar blijven.

Jullie hebben allebei je eigen, persoonlijke leven, en dat is normaal. Voor veel koppels is het daarom ‘genoeg’ om na een lange werkdag weer thuis te komen. Misschien hangen ze samen op de bank en kijken ze wat tv voordat ze naar bed gaan. Maar op den duur gaat deze routine vervelen. 

Daarnaast kan de relatie is een soort sleur terecht komen. Dat gebeurt nu eenmaal als je nooit echt wat leuks gaat doen samen, zoals een dagje weg met partner. En dit leidt er vervolgens toe dat beide zich minder gelukkig voelen, het seksleven eronder gaat lijden, en dat partners minder interesse voor elkaar gaan tonen.

Waarom is het belangrijk om te blijven daten?

Zelfs als je al een tijdje in een relatie zit, is het van belang om dates te blijven plannen. Doe dat bijvoorbeeld een keer per week, of als dat niet lukt, twee keer per maand. Dit zal ervoor zorgen dat de verbinding tussen jullie gezond blijft.

We hebben allemaal wel eens periodes dat we het te druk hebben op het werk, dat onze gezondheid niet optimaal is, of dat we ons ergens anders zorgen over maken. Al deze zaken kunnen onze relatie negatief beïnvloeden. Het kan zijn dat het daten er dan even bij in schiet, en je liever je kostbare tijd steekt in de emotionele ondersteuning van je partner.

Voor sommigen is daten een vorm van ontspanning en geeft het hun relatie een boost. Een dagje weg met partner kan dan helpen om jullie allebei wat beter en positiever te laten voelen. 

Het is belangrijk om na te gaan wat voor beiden het beste werkt in dit soort ‘speciale’ situaties: een dagje weg plannen, of liever elkaar op een andere manier steunen.

Daten is in iedere relatie onmisbaar. We willen onze relatie positief en gezond houden, en spanningen zoveel mogelijk voorkomen. En dat kan door samen leuke dingen te ondernemen, zoals een dagje weg met partner.

Waarom blijven daten met je partner?

Maar wat zijn nu precies de voordelen van (blijven) daten met je geliefde?

Nieuwe herinneringen

Door samen op pad te gaan of een dagje weg met partner te organiseren, zullen jullie nieuwe herinneringen creëren. Hier kunnen jullie in de toekomst met een positief gevoel op terugkijken. 

Nieuwe energie en een betere verbinding

Daten zal jullie beide nieuwe energie geven. Jullie vinden nieuwe manieren om een verbinding met elkaar te maken. Dit zal een gunstig effect hebben op de relatie, maar ook op de twee partners afzonderlijk.

Nieuwe gespreksstof

Dagje Weg met Partner Waarom zo Belangrijk

Als jullie samen nieuwe, leuke dingen blijven meemaken, zal jullie gespreksstof niet alleen maar bestaan uit de dagelijkse onderwerpen. Nu kunnen jullie ook samen herinneringen ophalen. ‘Weet je nog die dag dat we samen … ?’ Je kunt het dan hebben over wat er die dag precies gebeurde, dat je dat graag weer eens opnieuw doet met je partner, of krijgen jullie misschien zelfs spontane ideeën voor een volgende date!

Waarom is dagje weg met partner belangrijk?

Het is belangrijk om buitenshuis dingen met elkaar te ondernemen. Waarom dat zo is, lees je hieronder:

  • Als je een dagje weg met partner organiseert, zul je aangemoedigd worden om onderwerpen aan te halen waar je thuis waarschijnlijk wat minder snel op komt. 
  • Je kunt bijvoorbeeld activiteiten ondernemen die jullie in het begin met elkaar deden, toen jullie net begonnen met daten. Dit brengt waarschijnlijk weer dat verliefde, positieve gevoel van toen terug. En dit zal de band tussen jullie alleen maar versterken.
  • Als jullie ervoor kiezen om samen ergens te gaan eten, dan helpt dat om te blijven communiceren. En dan vooral als jullie ervoor kiezen om tegenover elkaar te gaan zitten. Probeer het over dingen te hebben die niet met jullie dagelijkse leven te maken hebben.
  • Het plannen van dates vergt natuurlijk wat werk. Als jullie nogmaals besluiten om samen uit eten te gaan, kunnen jullie afspreken om allebei wat extra moeite te doen om er goed uit te zien. Want het gebeurt nu eenmaal vaak dat, in langdurige relaties, je toch al snel kiest voor een comfortabele outfit. Doe dat op dit soort momenten niet, en laat je weer eens van je sexy kant zien!

Wie organiseert een dagje weg met partner?

Het is helaas toch vaak zo dat een van de twee – meestal de vrouw – het initiatief neemt. Maar de verantwoordelijkheid ligt bij beiden.

Jullie kunnen afspreken dat jullie twee keer maand wat leuks gaan doen samen, en dat jullie dat om de beurt organiseren. Dit is tevens een leuke manier om elkaar te verrassen. En om de relatie ook een beetje spannend te houden.

Ga een dagje weg met partner

Als jullie lekker een dagje weg gaan samen, geniet je net een beetje extra van elkaar. Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken, en je kunt het altijd combineren met lekker eten of zelfs een nachtje in een hotel. Vind jij een dagje sauna heerlijk klinken, of staat een actieve date jullie meer aan? Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een creatieve workshop te gaan doen. Wie weet ontdek je nieuwe talenten van elkaar! Maak je dagje weg speciaal, en leer elkaar nog beter kennen!

Denk van te voren na wat jullie allebei leuk vinden om te doen. De ene keer kunnen jullie iets uitdagends gaan doen, maar een keer een romantische date is ook wel weer eens leuk!

12 Tips voor een dagje weg met partner

Nu ben je vast benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn. We hebben hieronder een lijstje gemaakt van verschillende, interessante activiteiten. Van actief tot romantisch, en van creatief tot ontspannen. 

Onvergetelijk dagje weg: Ballonvaart

Dagje Weg met Partner Waarom zo Belangrijk

Als jullie nog nooit een ballonvaart hebben gemaakt, dan raden we aan om dat eens te doen. Dit doe je idealiter bij goed weer, en om het extra romantisch te maken, kun je de vaart tijdens zonsondergang plannen.

Behalve een ballonvaart, zou je ook een rondvlucht kunnen ondernemen in een privé vliegtuig, of een helikopter. Je zult er misschien ietsje meer geld voor neer moeten tellen, maar het zal gegarandeerd een onvergetelijke date worden!

Je krijgt zo de kans om ons kikkerlandje eens vanuit een heel ander oogpunt te bekijken, en dat kan een prachtige ervaring zijn.

Creatieve workshop

Hebben jullie zin om samen weer eens iets nieuws te leren? Dan is een creatieve workshop een fantastisch idee. Wat is nu een ‘skill’ die jullie allebei graag zouden willen leren? Is het dansen, sushi maken, of pottenbakken? Voor een wat romantischere workshop kun je kiezen voor een massage les, of stijldansen! Zo’n workshop leidt er soms zelfs toe dat jullie een nieuwe, gezamenlijke hobby ontdekken!

Liefde gaat door de maag

Willen jullie lekker samen uit eten? Kies dan eens een restaurant uit waar jullie nooit eerder zijn geweest. In plaats van een diner, kun je ook denken aan een high tea. 

Maak van je etentje een ware belevenis!

Spa of sauna

Bezoek samen een zwemparadijs, spa, of sauna. Dit is misschien een beetje voor de hand liggend. Maar je kunt het speciaal maken door een arrangement voor twee te boeken, of door het afhuren van een privésauna. Een groot wellnesscentrum is ook een optie, maar misschien kies je liever voor een wat kleinere spa waar jullie een heerlijke massage kunnen krijgen en misschien ook een lekkere lunch.

Fietstocht

Ga je liever iets actiefs doen samen, maak dan eens een mooie fietstocht! Daar is maar weinig voor nodig, en we hebben allemaal wel een fiets. Stippel een route uit en ervaar Nederland als toerist! Neem wat lekkers mee voor onderweg, of stop om samen te picknicken. Zo heb je niet alleen een leuke manier om quality time te besteden: ook verbrandt je de nodige calorieën en geniet je van de gezonde buitenlucht. 

Dagje Wadlopen

Iets waar je misschien nog helemaal niet over na hebt gedacht: Wat dacht je ervan om samen in de blubber te gaan Wadlopen? Deze activiteit mag eigenlijk niet missen op jullie lijstje ‘dagje weg met partner’. Het is een super Hollandse activiteit die we iedereen aanraden. Het is een speciale ervaring, waarbij je geniet van prachtige uitzichten en de natuur. En als je een beetje geluk hebt, kun je zelfs zeehonden zien! De meeste wadlooptochten zijn 8 tot 10 kilometer lang en er zijn verschillende opties. 

Rondvaart door de Amsterdamse grachten

Dagje Weg met Partner Waarom zo Belangrijk

Amsterdam is de perfecte stad voor een dagje weg met partner. Behalve dat je er goed kunt shoppen en bezienswaardigheden kunt bezoeken, kunnen jullie ook een romantische rondvaart maken door de grachten. In de zomer is dat heerlijk, maar ook in de winter heeft is het knus. Als het na de boottocht te laat is om terug te rijden naar huis en jullie nog energie over hebben, ervaar dan eens het Amsterdamse nachtleven en verblijf in een van de mooie hotellen.

Pretpark

Als het lekker weer is, kunnen jullie een pretpark bezoeken, of anders een dierentuin. Met dit soort uitjes zit je eigenlijk altijd goed. Ga samen in een spannende achtbaan en voel de adrenaline! Of ga eens naar dieren kijken in de dierentuin.

Ga samen naar het casino

Vooral als jullie dat nooit echt doen, kan het leuk zijn om eens samen naar het casino te gaan en misschien daarbij te genieten van een drankje en een hapje. Wel raden we jullie aan om van te voren een budget af te spreken, en jullie je daar ook aan te houden. Waar het om gaat, is dat jullie een gezellige avond hebben. En als jullie dan ook nog eens winst maken, dan is dat helemaal mooi meegenomen!

Is het nu zo dat jullie voor het avondje uit geen oppas kunnen vinden? Dan is een casino bezoeken geen optie. Maar wist je dat er tegenwoordig ook online casino’s bestaan? Het is niet helemaal hetzelfde als spelen in een fysiek casino, maar het kan een prima alternatief zijn!

Een dagje weg met de trein

Je kunt tegenwoordig aan goedkope treinkaartjes komen, waarmee je een hele dag met de trein door het land kan reizen. Plan jullie route uit, of ga spontaan cityhoppen! Het zal jullie dagje weg extra leuk en verrassend maken. Vergeet niet om wat snacks mee te brengen, en zoek rond lunchtijd een gezellig tentje uit om even bij te komen.

Stranddag

Als jij en je partner ook zo van het strand houden en zin hebben om lekker uit te waaien, ga dan eens een dagje naar het strand. In Nederland zijn er diverse, mooie zandstranden te vinden waar je heerlijk kunt vertoeven. Na een wandeling over de boulevard, kunnen jullie lekker lekker verse vis gaan eten. 

Als een stranddag er, bijvoorbeeld vanwege het weer, helaas niet in zit, maar jullie toch graag willen gaan zwemmen, ga dan bijvoorbeeld voor een tropisch zwembad. 

Wandelen en picknicken

Nogmaals: een dagje weg met partner hoeft echt niet veel te kosten. Waar het om gaat, is dat jullie tijd vrij maken voor elkaar en iets ondernemen samen. Als het budget laag is en jullie houden van de natuur, ga dan bijvoorbeeld een wandeling maken in het bos en ga daarbij picknicken. Zoek een rustig plekje op waar jullie lekker van elkaar kunnen genieten. Neem een picknick kleedje mee, jullie favoriete snacks en een fles wijn. Als het donker begint te worden, geniet dan samen van de sterrenhemel.

Had je niet erg veel zin om een dagje weg met partner te plannen? Dan zul je daar nu misschien wel anders over denken, na het lezen van al die leuke ideeën! Dankzij onze tips kunnen jullie alvast weken, of zelfs maandenlang vooruit plannen, wat jullie natuurlijk een hoop kostbare tijd zal besparen. 

Behalve het plannen van dagjes weg en dates organiseren, is er nog iets anders dat je kunt doen om je relatie spannend en gezond te houden. Daarover lees je meteen meer.

Wat kun je nog meer doen om je relatie spannend te houden?

Dagje Weg met Partner Waarom zo Belangrijk

Het is ook belangrijk om jullie dagelijkse routine op de juiste manier vorm te geven. Een goed voorbeeld is de manier waarop jullie elkaar begroeten. Bijvoorbeeld in de ochtend, na het waken, maar ook in de avond, als jullie elkaar weer zien na een werkdag. We hebben het dan met name over kussen: geven jullie elkaar vaak een snelle kus, of gaan jullie voor een wat langere zoen? Of zit zoenen er helemaal niet meer in bij jullie? Dan hebben we een belangrijke tip!

Het is normaal dat na een aantal jaren er niet meer zo veel wordt gezoend als in het begin van de relatie. Maar er wordt geadviseerd om elkaar toch wat vaker te begroeten met een kus. En dan het liefst eentje die minstens zes seconden duurt. Er is namelijk gebleken dat een zoen van zes seconden een positieve invloed kan hebben op jullie interactie. Die zoen kan op de mond, maar mag ook op een andere plek worden gegeven. Denk aan de nek, of op de wang.

Zes seconden?

Moet die kus dan echt zes seconden duren? Tsja, blijkbaar is dat genoeg om de intimiteit tussen beide te bevorderen. Het zou een uitstekende manier zijn om jullie weer even met elkaar verbonden te laten voelen. En dan vooral wanneer er gedurende de gewone werkweek weinig tijd is voor elkaar.

De kus van zes seconden zorgt er in de ochtend voor dat je de dag goed begint en misschien op het werk stiekem terug denkt aan die fijne zoen. En wetende dat je bij thuiskomst weer zo’n kus krijgt, kan je helpen om iets te hebben om naar uit te kijken!

Waarom is quality time binnen een relatie zo belangrijk?

Vooral als er kinderen zijn, ligt de nadruk voor ouders vooral op de praktische zaken die bij een gezin horen. 

Wanneer er wordt gecommuniceerd binnen een relatie, komt het bovendien vaak voor dat beide partners denken dat ze gelijk hebben. Dit zorgt alleen maar voor frustraties en wordt dus sterk afgeraden.

Hoe kun je dan het beste wel met je partner communiceren? Het is van belang om elkaar oprechte aandacht te geven en nieuwsgierig naar elkaar te blijven. Soms valt het erotische deel in relaties weg, vooral als er kinderen zijn. Maar ook gezonde spanning blijft belangrijk. 

Leer op de juiste manier met elkaar te communiceren

Probeer iedere dag zo’n 10 minuten uit te strekken om met elkaar in gesprek te gaan. Vraag elkaar naar hoe de dag is verlopen en deel gevoelens met elkaar.

Dit zal ook de gezonde spanning in jullie relatie ten goede komen. Daarnaast is het belangrijk – zoals in dit artikel uitgebreid besproken – om een planning te maken, waarbij je bijvoorbeeld twee keer per maand iets leuks gaat doen samen. Zorg ervoor dat die planning realistisch is, en maak het ook niet te ingewikkeld.

Nogmaals: het is verstandig om om de beurt het dagje uit of de activiteit te organiseren. Leuker is nog als je de activiteit voor de ander geheim houdt. 

Maak ook tijd voor jezelf

Dagje Weg met Partner Waarom zo Belangrijk

Behalve het samen leuk te hebben, is het net zo belangrijk om voor jezelf te blijven zorgen. Als je tijd voor jezelf inplant, krijg je de kans om weer even op te laden. Je wil natuurlijk niet dat je partner je constant van je ‘slechte’ kant ziet, omdat je steeds zo moe bent. Ga voor jezelf na hoe jij het liefst jezelf weer oplaadt. Alleen als je lekker in je vel zit, zul je in staat zijn om aandacht te besteden aan je partner. Maar als jij je gefrustreerd of depressief voelt, wordt het moeilijk om voor een ander te zorgen en de interacties positief te houden.

Ga tegelijkertijd naar bed

Het is waarschijnlijk het meest intieme moment van jullie dag; het moment dat jullie naar bed gaan. Daarmee bedoelen we trouwens niet meteen seks hebben. Gewoon al eventjes samen zijn, tegen elkaar aan liggen, en samen tv kijken kan soms genoeg zijn.

Deze tips klinken misschien wat cliché, of bevatten niet perse nieuwe informatie. Daarom zullen mensen al gauw afhaken, met de smoes dat ze het te druk hebben met werk of de kinderen. Zo vergeten koppels algauw om aan hun relatie te werken en deze gezond te houden. 

Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Het zijn die dagelijkse momenten waarbij jullie je weer even extra verbonden voelen. 

Een laatste bonus tip: spreek met elkaar af om iedere ochtend, voordat jullie je dag beginnen, elkaar te vertellen waarom jullie zo veel van elkaar houden. Dit klinkt in de eerste instantie misschien een beetje maf, maar je zult zien dat het verschil maakt. Houd je altijd aan de afspraak, ook al gaat het wat minder goed of hebben jullie ruzie. Probeer zo iedere dag een momentje te kiezen waarbij jullie net een beetje extra aandacht aan elkaar besteden.

PinFlight Image