Skip to Content

De Fijne Lijn Tussen Triggers En Rode Vlaggen Waar Je Je Bewust Van Moet Zijn

De Fijne Lijn Tussen Triggers En Rode Vlaggen Waar Je Je Bewust Van Moet Zijn

Kan er tussen triggers en rode vlaggen een lijn getrokken worden, of is het allemaal hetzelfde? Laat me je helpen door met een simpel nee te antwoorden, triggers en rode vlaggen zijn niet hetzelfde. Als je je afvraagt wat het verschil is, blijf dan lezen.

Laten we allereerst duidelijk zijn – wat is het verschil tussen deze twee? Nou, een trigger is iets dat je aanzet om je onvrijwillig een eerder trauma te herinneren of opnieuw te beleven. De trigger zelf kan al dan niet een negatieve zaak op zich zijn – wat bij de een kan triggeren zal bij de ander niets doen.

Aan de andere kant is een rode vlag een waarschuwingsteken van gevaar in het verschiet, en wordt in een relatie als een echt probleem beschouwd.

Als je partner bijvoorbeeld tijdens een verhitte ruzie zijn stem verheft, dan kan je onderbuikgevoel je waarschuwen dat het een rode vlag is. Als hij je echter speels met een kussen sloeg terwijl je iets besprak, en je vindt het niet leuk als iemand dat doet, dan is het gewoon een trigger.

Beide kunnen moeilijk te herkennen en nog moeilijker te onderscheiden zijn. We zijn ons er allebei van bewust dat ik geen relatie-expert ben. Je kunt me hier echter op vertrouwen, omdat ik persoonlijke ervaring heb met beide, plus ik heb een paar belangrijke dingen uit het liefdesleven van mijn vrienden opgepikt.

Triggers en rode vlaggen

Vandaag geef ik je enkele alledaagse scenario’s die emotionele triggers of rode vlaggen in een relatie kunnen zijn. Je kunt uitzoeken welke van hen door je vriend gedaan worden en hem op tijd verlaten als het slecht gaat.

Dus laten we zonder verder oponthoud die dunne lijn tussen deze vergelijkbare relatieproblemen ontdekken.

1. Hij lacht je uit

De Fijne Lijn Tussen Triggers En Rode Vlaggen Waar Je Je Bewust Van Moet Zijn

Als jullie een grapje maken en hij plaagt je speels, dan is dat goed. Er zijn momenten dat hij je aan je onzekerheden kan herinneren, gewoon omdat hij wil dat je ze accepteert. Het is geen rode vlag, tenzij hij je zwakke punten aanwijst en je ermee bespot. Ik weet zeker dat je het verschil zult merken.

En als hij je in het bijzijn van je vrienden of familieleden provoceert of je opzettelijk te schande maakt, dan is dat een rode vlag. Verlaat hem dan onmiddellijk!

2. Hij heeft contact met zijn ex

Begrijp me niet verkeerd, ik keur het niet goed om in contact te staan met een ex. Als ze echter na hun relatie een vriendschap hebben opgebouwd en je weet ervan, dan moet je je niet te veel zorgen maken. Probeer met je vriend te praten. Leg hem uit dat het je stoort en geef hem geldige redenen als je vindt dat hij niet bevriend met haar moet zijn.

Maar als hij met haar blijft praten en het misschien zelfs verbergt, dan hebben we het over een serieuze rode vlag. Misschien twijfelt een van hen aan de breuk. En als hij je niet op de hoogte brengt van zijn vriendschap met haar, dan gebeurt er iets ernstigs en moet je voorzichtig zijn.

3. Hij trekt zich terug

De Fijne Lijn Tussen Triggers En Rode Vlaggen Waar Je Je Bewust Van Moet Zijn

Heeft hij zich de laatste tijd emotioneel afgesloten? Stop gewoon even en denk erover na. Trekt hij zich terug, omdat hij iets te veel op zijn bord heeft? Misschien heeft hij gewoon wat tijd voor zichzelf nodig en is hij snel weer normaal.

Maar als je merkt dat hij niet met je over zijn dag of zijn gevoelens praat, dan moet je hem in de gaten houden. Probeer uit te zoeken wat hem dwarszit. Eerlijk gezegd, kan hij vreemdgaan en is stilte misschien zijn manier om zijn schuldgevoelens te verbergen.

4. Hij beantwoordt je bericht niet

Raak niet in paniek als hij je bericht een paar uur niet beantwoordt. Hij kan bezig zijn met het schoonmaken van het huis, werken of een dutje doen. Hij is je niet per se aan het bedriegen, hij heeft gewoon geen tijd om je snel een antwoord te sturen.

Aan de andere kant, als je het gevoel hebt dat hij je negeert, probeer dan niet met hem te praten. Stuur hem geen dubbele app; stop gewoon met opnemen of contact met hem op te nemen.

5. Hij brengt tijd door met zijn vrienden

De Fijne Lijn Tussen Triggers En Rode Vlaggen Waar Je Je Bewust Van Moet Zijn

Oké, ze deden samen dingen voordat jij in beeld kwam. Hij had een leven voor jou. Om het individu te zijn waar je verliefd op werd, moet hij een aantal van zijn gewoonten en oude gewoontes behouden. Dus als het betekent dat ze op zaterdag een jongensavond hebben, dan moet je hem ‘laten gaan’.

Als hij je dumpt om bij hen te zijn of je afspraakjes constant annuleert om met zijn vrienden uit te gaan, dan klopt er iets niet. Je moet overwegen of je nog meer van je tijd wilt doorbrengen met een man wiens prioriteit duidelijk NIET bij jou ligt.

6. Hij heeft het druk

Neem de tijd om naar hem te luisteren en te bepalen of hij echt een zware werkdruk heeft of dat dat gewoon zijn excuus is. Iedereen heeft tijd voor dingen en mensen die ertoe doen, niemand is de hele dag bezig. Als hij niet minstens een uur kan vinden om je te zien, dan is het misschien het beste dat je hem verlaat.

Maar als hij inderdaad een miljoen dingen te doen heeft en hij je vertelt dat hij je later zal bellen, of een andere dag voorstelt om samen iets te doen, dan betekent dat dat hij echt om je geeft, en dat hij het nu echt druk heeft.

7. Hij heeft meer aandacht nodig

De Fijne Lijn Tussen Triggers En Rode Vlaggen Waar Je Je Bewust Van Moet Zijn

Als een man meer aandacht nodig heeft dan is het niet alarmerend, omdat jij waarschijnlijk degene bent die de behoeften van je relatie verwaarloost. En lange tijd vrijgezel zijn kan je een beetje egoïstisch maken. Je wil misschien veel tijd voor jezelf, maar je moet niet vergeten dat jullie nu met zijn tweeën zijn.

Als hij je dwingt om meer tijd met hem door te brengen, en dingen overhaast doet, dan kan dat een rode vlag zijn in je relatie. Let op zijn gedrag, zodat de relatie niet giftig wordt.

8. Zijn gedrag is vreemd

Als hij bijvoorbeeld opeens een aantal dingen doet die hij normaal nooit zou doen. Zoals een beetje lang op het werk blijven hangen of vaak uitgaan met zijn vriendin, noem het dan niet automatisch een rode vlag.

Dat zou wel eens een teken kunnen zijn dat hij een verlovingsring heeft gekocht! Of dat hij een verrassing voor je voorbereidt (vooral als er een aantal belangrijke datums om de hoek liggen).

Als hij je echter herhaaldelijk rare excuses begint te geven, dan heb je mogelijk bewijs gevonden dat hij misschien vreemdgaat. In dat geval, confronteer hem. De intuïtie van een vrouw zit zelden verkeerd.

9. Hij kijkt naar andere vrouwen

De Fijne Lijn Tussen Triggers En Rode Vlaggen Waar Je Je Bewust Van Moet Zijn

Het laatste wat een trigger of een rode vlag kan zijn, is als hij andere vrouwen bekijkt. Als hij ze gewoon in jouw aanwezigheid complimenteert (vaak alleen naar jou toe), dan is dat niet zo erg. Hij herkent en waardeert schoonheid.

Maar als hij zich anders gedraagt, of zelfs met ze begint te flirten, dan weet je wat je moet doen. Ja, je kunt hem slaan en dan weggaan. Zorg er echter voor dat die idioot weet dat hij zijn respect moet tonen en dat je je waarde niet in gevaar brengt.

PinFlight Image