Skip to Content

Date Stilletjes Tot Je Hardop Van Iemand Kunt Houden

Date Stilletjes Tot Je Hardop Van Iemand Kunt Houden

Misschien ligt het aan mij of misschien openen we de deur en geven we te veel mensen toegang tot onze levens. Dan beginnen we ons bezig te houden met wat anderen vinden.

In deze wereld van social media, waarin imago alles is, verliezen we vaak uit het oog wat belangrijk is omdat we proberen om het perfecte plaatje te behouden. 

Indruk maken op vreemden wordt een gewoonte en daarom lopen we vaak goede mensen mis. Mensen die een goed hart hebben en die oprecht op zoek zijn naar een eeuwige liefde.

We krijgen geen diepere kant van hen te zien, omdat we die van ons niet blootgeven. We jagen goede mensen weg, omdat de samenleving ons dat heeft opgedragen en we zijn naïef genoeg om daarnaar te luisteren. 

Het is een trend. Zodra we iemand ontmoeten, zoeken we automatisch naar validatie. 

Iemand ontmoeten en blijven daten zou intiem moeten zijn. Niet op een seksuele manier, maar meer dat jij iemand beter wilt leren kennen. Het sleutelwoord is JIJ. Houd het privé. Maak je eigen beslissingen en oordeel zelf. 

Eerlijk gezegd is niemand perfect, wie je ook date. We hebben allemaal een verleden en we hebben allemaal fouten gemaakt. We hebben allemaal dingen gedaan waar we ons voor hebben geschaamd en we hebben allemaal tegenslagen en liefdesverdriet gehad.

We hebben onze muren allemaal op een ietwat andere manier gebouwd en daarom zul je zelden goedkeuring krijgen van iedereen die je kent — en dat is oké. 

Leef volgens je de wijzers van je eigen klok. 

Date stilletjes — zo stilletjes dat niemand het weet, behalve jij en degene die je date. Tot je elkaar goed genoeg kent om je eigen mening en oordeel te vormen voordat een ander überhaupt de kans krijgt.

Tot je je zelfverzekerd genoeg voelt om diegene te verdedigen. Date stilletjes, want als je de wereld de kans geeft, beloof ik je dat die kil genoeg is om de vonk tussen jullie uit te blazen. 

Een relatie hoort tussen twee mensen te bestaan. Je vrienden, de wereld, je ex en Carl en Crystal van Instagram hebben er niks mee te maken. 

Geef jezelf genoeg de ruimte om de buitenwereld ook echt buiten te laten dat je achter je keuze staat. Vind je je naasten belangrijk? Ja.

Beïnvloedt hun mening jou? Ja, maar je moet genoeg op je eigen hart vertrouwen om het te volgen en te doen wat voor jou het beste is. 

Als je het toelaat dat anderen dicteren van wie je zou moeten houden, volg je hun hart en niet het jouwe. 

Als je een blauwtje loopt heb je jezelf tenminste de kans gegeven en dat is wat liefde is: risico’s nemen als je je twijfels hebt en het echt niet zeker weet. Tegen de stroom ingaan. Je kan zweven of vallen, maar je zal het nooit te weten komen als je de sprong niet durft te wagen. 

Als we stilletjes daten, geven we onszelf de kans om hardop van mensen te houden. Als we hardop daten, geven we de liefde de kans om te zwijgen. 

Date Stilletjes Tot Je Hardop Van Iemand Kunt Houden