Skip to Content

De Waarheid Over Uit De ‘Vriendenzone’ Komen Die Je Mening Erover Zal Veranderen

De Waarheid Over Uit De ‘Vriendenzone’ Komen Die Je Mening Erover Zal Veranderen

Laten we niet tegen elkaar liegen – afgewezen worden en in de vriendenzone komen, is een heel nieuw niveau van liefdesverdriet. Het is echt een teleurstellende ervaring waardoor je misschien aan jezelf gaat twijfelen. Gelukkig heb ik goed nieuws voor je.

Veel mensen komen uit de vriendenzone en beginnen prachtige relaties die vaak in een levenslange verbintenis veranderen. Hoewel het mogelijk is, betekent dit niet dat je iemand onder druk moet zetten om met je samen te zijn of om een spelletje met ze te spelen.

Dat kan er alleen maar toe leiden dat ze het vertrouwen en het respect dat ze voor je hebben zullen verliezen. Als een man je als een vriendin ziet, geef hem dan wat ruimte en wees niet te opdringerig. Het kan er alleen maar voor zorgen dat hij afstand van je wil nemen, en dat wil je zeker niet.

Hoe pak je deze situatie dan aan? Moet je gewoon opgeven? Nee, niet precies. Het belangrijkste wat je kunt doen is zijn beslissing respecteren en ervoor zorgen dat hij comfortabel genoeg is om een vriend van je te zijn. Als er iets uit groeit – geweldig! Als dat niet zo is, dan heb je hem in ieder geval altijd als een vriend.

Toch begrijp ik dat je dit niet leest omdat je gewoon vrienden wilt zijn met de man die je leuk vindt. Als je zeker weet dat hij je alleen als een vriendin ziet, dan kan dat veranderen, maar alleen als je voorzichtig bent met hoe je met deze situatie omgaat. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten als je uit de vriendenzone wil komen.

4 manieren om uit de vriendenzone te komen

De Waarheid Over Uit De 'Vriendenzone' Komen Die Je Mening Erover Zal Veranderen

1. Zorg ervoor dat je geen groot probleem maakt van de afwijzing

Ja, ik weet dat het pijn doet, maar maak er geen probleem van. Je moet je comfortabel voelen met afwijzing, zodat hij weet dat hij zich op zijn gemak kan voelen om vrienden met je te zijn. Het zal je bovendien in staat stellen om meer ontspannen te zijn met hoe je je bij hem in de buurt gedraagt, omdat je niet wanhopig zult zijn om met hem uit te gaan.

Als je het goed vindt om afgewezen te worden, dan zul je er geen last van hebben om jezelf te zijn en een paar fouten te maken. Het is van cruciaal belang dat je vrede met jezelf sluit en beseft dat je leven niet zal eindigen als deze persoon besluit dat ze niets meer dan een vriendschap met je willen.

Het zal voorkomen dat je gekwetst wordt en het zal hem in staat stellen om comfortabel genoeg te zijn om een vriend van je te zijn. Immers, wie weet? Misschien heeft de toekomst wel een verrassing voor jullie in petto.

2. Wees moedig en zet de stap

Denk er eens over na – heb je 100% duidelijk gemaakt dat je hem leuk vindt, of kijk je gewoon van tijd tot tijd naar hem, en verwacht je dat hij je gedachten leest? We moeten toegeven dat vrouwen dat vaak doen…

Ik zeg niet dat je iets drastisch moet doen, zoals op je knieën vallen en in de stromende regen je diepe liefde en verlangen aan hem toegeven. Glimlach gewoon naar hem, raak zijn arm speels aan en maak flirterige opmerkingen.

Soms is dat alles wat er voor nodig is. Maak je geen zorgen, hij weet wat je doet. Als hij in je geïnteresseerd is, zal hij ook met jou flirten. Probeer het een paar keer en kijk hoe het gaat. Flirt hij terug, of lijkt hij zich ongemakkelijk te voelen? Begint hij je te ontwijken of zoekt hij naar manieren om dicht bij je te blijven?

Nogmaals, wees niet te opdringerig. Kijk eerst waar jullie staan. Als hij terug begint te flirten, dan kun je het naar het volgende niveau brengen en een aantal gedurfdere zetten maken. Hou je niet in om hem mee uit te vragen als de dingen goed lijken te gaan.

3. Maak je gevoelens kenbaar als het je te veel wordt

Ik snap het, soms is het ongelooflijk moeilijk om je emoties onder controle te houden en te doen alsof je niet iets voelt dat je van binnen al maanden opeet. Soms is het beste wat je kunt doen gewoon te bekennen en op het beste te hopen.

Natuurlijk raad ik je niet aan om dit te doen met mensen die je pas een paar weken kent, omdat het hen misschien afschrikt. Als je echter al langer iets meer voor je vriend hebt gevoeld, dan is het misschien de beste zet die je kunt doen om het aan hem te vertellen.

Het is een 50/50 situatie, maar het zal je nog steeds een beter gevoel geven omdat het in ieder geval in het universum zal zijn en niet alleen in je hoofd waar je er niet van kan slapen. De waarheid is dat je vriend dat waarschijnlijk al weet. Het verbergen van je emoties is niet zo makkelijk als je waarschijnlijk denkt dat het is…

Ik ken veel mensen die hun liefde aan hun vrienden hebben toegegeven. Voor de meesten van hen is het vrij goed geëindigd. Ze begonnen te daten, of ze zijn goede vrienden gebleven omdat ze allebei respect voor elkaar hadden.

Maak het niet te dramatisch, want het kan jullie beiden een ongemakkelijk gevoel geven. Vertel hem dat je hem al een tijdje mee uit wil vragen en zorg ervoor dat hij weet dat het goed is om nee te zeggen. Als hij je afwijst, wees dan cool en ga verder met je dag. Het zal jullie beiden een beter gevoel geven.

4. Zet hem niet onder druk en blijf zelfverzekerd

De Waarheid Over Uit De 'Vriendenzone' Komen Die Je Mening Erover Zal Veranderen

Het ergste wat je kunt doen als je vriend je afwijst, is hem onder druk blijven zetten. Dat zal je nergens brengen, maar je kunt hem ook als vriend verliezen. Druk kan hem van gedachten doen veranderen over jou, maar op de slechtste manier die je je kunt voorstellen.

Geef hem wat ruimte en laat hem weten dat het goed is. Vermeld het niet opnieuw, tenzij hij besluit om erover te praten. En houd je relatie zoals het was voordat je besloot om een zet te doen. Het zal jullie beiden een stuk comfortabeler maken.

En blijf natuurlijk zelfverzekerd. Het is het meest aantrekkelijke wat je kunt doen. Als je ongestoord lijkt te zijn, dan kan het enige interesse in hem wekken. Zo werkt het bij mannen…

Het feit dat hij weet dat je in hem geïnteresseerd bent, maakt je niet wanhopig. Laat hem zien dat het je niet veel heeft beïnvloed en blijf je ding doen. Dat zal er niet alleen voor zorgen dat je je beter voelt, maar het kan hem ook laten zien dat je het prima vindt om alleen te zijn.

De Waarheid Over Uit De 'Vriendenzone' Komen Die Je Mening Erover Zal Veranderen