Skip to Content

Deze 9 Gedragingen Bewijzen Dat Hij Doet Alsof Hij Gevoelig Is

Deze 9 Gedragingen Bewijzen Dat Hij Doet Alsof Hij Gevoelig Is

Je bent zo blij dat je eindelijk een man hebt gevonden die gevoelig is en niet bang is om open te staan ​​voor zijn emoties. Toch voelt er iets raar aan.

Je geeft jezelf de schuld dat je niet met zijn emoties kunt omgaan, omdat je denkt dat je gewoon niet gewend bent om een ​​gevoelig vriendje te hebben.

Als je merkt dat er iets mis is, bestaat de kans dat hij een manipulator is die doet alsof hij gevoelig is als onderdeel van zijn oplichterij.

Bekijk deze tekenen van een vermomde manipulator.

1. Hij doet alsof hij compromissen met je maakt

Deze 9 Gedragingen Bewijzen Dat Hij Doet Alsof Hij Gevoelig Is

Het lijkt voor het ongetrainde oog dat hij daadwerkelijk een compromis heeft gesloten ten behoeve van een gezonde relatie.

In werkelijkheid gebruikt hij echter elke mogelijke situatie om het te laten lijken alsof hij jou een plezier doet.

Als je hem bijvoorbeeld vraagt ​​om met je uit te gaan, kan hij iets zeggen als: “Ik had al plannen, maar ik kan ze voor je afzeggen.”

Sterker nog, hij had niet eens plannen, maar wilde de kans gebruiken om zichzelf er goed en flexibel uit te laten zien.

2. Hij is niet gevoelig, maar hij zadelt jou altijd op met zijn problemen

Het is natuurlijk oké voor een man om zijn problemen met je te delen, dat is juist heel gevoelig.

Een manipulator heeft een unieke manier om dat te doen. Hij vindt een manier om je te beheersen met zijn trauma’s of verdrietige ervaringen uit zijn verleden.

Hij is bijvoorbeeld bedrogen en nu gebruikt hij dat om je extra voorzichtig te maken met hoe je met andere mannen omgaat, omdat hij zegt dat het praten met andere jongens alle negatieve emoties uit het verleden oproept.

3. Hij is altijd het slachtoffer

Deze 9 Gedragingen Bewijzen Dat Hij Doet Alsof Hij Gevoelig Is

Je hoort hem vaak zeggen dat hij zo’n aardige en gevoelige vent is.

Dat is volgens hem de reden waarom iedereen hem altijd pijn doet. Hij kan elke situatie laten lijken alsof hij degene is die gewond is geraakt, ongeacht het echte verhaal.

Iedereen is erop uit om hem te pakken te krijgen en hij is altijd degene die in bijna elk mogelijk scenario het slachtoffer wordt.

4. Zijn ‘zorg’ voelt raar aan

Hij is stiekem met het geven van advies dat alleen hem dient. Hij formuleert zijn zinnen zodat het lijkt alsof hij gevoelig is, maar hij probeert je echt te laten doen wat hij wil.

Dus als hij niet wil dat je iets doet, kan hij iets zeggen als: “Ik wil gewoon niet dat je gekwetst/teleurgesteld raakt.”

In eerste instantie denk je dat hij echt om je geeft, maar het voelt heel raar aan. Het is alsof je elke keer dat je naar zijn advies luistert, je leeg en verward voelt.

5. Hij trekt je in zijn buien

Deze 9 Gedragingen Bewijzen Dat Hij Doet Alsof Hij Gevoelig Is

Je hebt gemerkt dat zijn gevoelens invloed hebben op die van jou. Misschien ben je een echte empaat, maar je zult merken dat hij je opzettelijk naar beneden probeert te trekken en pas tevreden is als het hem lukt.

Hij kan het niet uitstaan ​​dat je gelukkig bent als hij verdrietig is. Hij wil dat je je verantwoordelijk voelt voor zijn gevoelens, omdat dit hem een ​​manier geeft om jou de schuld te geven als er iets misgaat.

6. Hij is niet gevoelig en je voelt dat hij niet oprecht is

Hij doet meestal wat je wilt dat hij doet en zegt de juiste dingen. Het lijkt allemaal heel gevoelig en natuurlijk, maar je kunt voelen dat er iets nep aan is.

Door op zijn gezichtsuitdrukkingen te letten, kun je zien dat hij niet eerlijk is.

De dingen die hij voor je doet, lijken overdreven en te zorgvuldig gepland. Hij maakt zelden fouten, vooral in het begin van de relatie.

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal zo. Je zal er langzaam maar zeker achter komen dat hij niet zo gevoelig is als je denkt.

7. Hij zoekt constante aandacht

Deze 9 Gedragingen Bewijzen Dat Hij Doet Alsof Hij Gevoelig Is

Je staat op het punt om naar een feestje te gaan als hij belt je om je te vertellen dat hij zich niet lekker voelt. Hij vraagt of je naar hem toe kan komen.

In het begin zal je er blij mee zijn dat hij zo gevoelig is, maar na verloop van tijd zal je merken dat dit een patroon is.

Hij doet dit met opzet om je weg te slepen van het hebben van plezier met andere mensen en al je energie en tijd op hem te richten.

8. Hij vertelt je op ‘geschikte’ momenten droevige verhalen

Hij heeft veel snikverhalen en hij slaagt er op de een of andere manier in om ze op de meest geschikte momenten met je te delen.

Als hij klaar is met praten en huilen, zal hij meestal om iets vragen. Denk daarbij aan een gunst of geld. Of hij zal je vragen iets te doen waar je al nee tegen hebt gezegd.

Dit is een duidelijk teken dat hij niet gevoelig is maar je manipuleert. Je moet hem dumpen, zonder vragen te stellen.

9. Hij is niet gevoelig, maar hij huilt wel de hele tijd

Deze 9 Gedragingen Bewijzen Dat Hij Doet Alsof Hij Gevoelig Is

Een man die dapper genoeg is om zijn emoties te tonen, is geweldig. Deze man huilt echter de hele tijd, vooral als de dingen niet goed gaan.

De kans is groot dat wanneer je hem iets heel belangrijks moet vertellen waarvan hij aanneemt dat het ongemakkelijk zal zijn, hij plotseling super gevoelig wordt en huilt.

Het is alsof hij op commando kan huilen wanneer het hem uitkomt.

Als je je door het lezen hiervan hebt gerealiseerd dat je emotionele vriend eigenlijk een manipulator is en je nu teleurgesteld of boos bent, dan begrijpen we je.

Het zal lastig zijn om zo iemand achter te laten, want daar zullen zijn manipulatietactieken het hoogste niveau bereiken.

Blijf sterk en laat hem je niet misleiden om bij hem te blijven. Je weet nu beter.

PinFlight Image