Skip to Content

Dit Is Wat Je Slaaphouding Over Je Relatie Zegt

Dit Is Wat Je Slaaphouding Over Je Relatie Zegt

Wist je dat de slaaphouding waarmee je met je partner in bed ligt veel over je relatie zegt? De hoeveelheid intimiteit die je laat zien terwijl je in hetzelfde bed slaapt, kan veel zeggen over hoe hecht je bent, of dat je gewoon niet meer zoveel liefde voelt. Als je naar je slaappositie kijkt, dan kan iemand je vertellen of je al een tijdje samen bent of dat je een nieuw stel bent dat net een relatie is begonnen.

Dit is wat je slaaphouding over je relatie zegt

1. Knuffelen tijdens het slapen

Je bent misschien midden in de nacht wakker geworden en je zag dat jij en je partner elkaar knuffelen, met verstrengelde benen. En jullie liggen allebei heel dicht bij elkaar.

Dit is de meest intieme slaaphouding en het komt voor wanneer jullie twee sterke gevoelens voor elkaar hebben.

Deze slaaphouding wordt vaak bij nieuwe paren gezien, hoewel veel paren het voor een langere periode kunnen volhouden. Maar dat zou een waarschuwingssignaal moeten zijn, want het betekent dat jullie twee te codependent zijn.

2. Lepelen als je slaaphouding

De meest voorkomende van alle slaaphoudingen is lepelen. Er zijn twee manieren om te lepelen. De eerste is wanneer hij je van achteren knuffelt. Wat veiligheid en vertrouwen laat zien en dat hij veel om je welzijn geeft.

Maar wat gebeurt er als hij de ‘kleine lepel’ speelt? Wat als jij degene bent die hem omhelst? Als dit het geval is, dan wil je partner achternagezeten worden. En dan wil hij zien dat je er alle moeite voor doet. Dit is ook een manier om te laten zien dat hij emotioneel afstandelijk in jullie relatie is geworden.

3. Op de schouder van je partner slapen

Deze slaaphouding is meestal erg populair in langdurige relaties. Een van jullie ligt op je rug en de ander ligt op zijn of haar partner. Deze positie staat voor macht.

Het hoeft niet alleen te zijn dat je op de schouder van je man slaapt, maar hij kan ook op jouw borst slapen om comfort en veiligheid te vinden. Daarom biedt de beschermer de kracht van de veiligheid voor degene die het zoekt.

4. Aan de andere kant van het bed slapen

Deze is een beetje verontrustend, omdat jullie twee uit elkaar worden getrokken en je ruimte in de relatie nodig hebt. Deze positie komt voor na ruzies. En het laat ook zien dat je een probleem in je relatie hebt dat vroeg of laat moet worden opgelost.

5. Eén persoon domineert het bed

Als je midden in de nacht wakker wordt, en ziet dat je partner het bed domineert en dat jij in een hoekje ligt, dan is dat slecht nieuws. Je partner is egoïstisch en je relatie is giftig. Hij neemt gewoon en geeft nooit iets terug.

6. Je ligt naar elkaar toe, maar raakt elkaar niet aan

Als jij en je partner tijdens het slapen (zonder elkaar aan te raken) naar elkaar toe liggen. Dan toont dit een emotioneel afhankelijke en emotioneel veeleisende relatie. Jullie willen allebei meer en dat laat je zien, zelfs als je slaapt.

7. Als je slaaphouding rug-aan-rug slapen met aanraken is

Deze slaaphouding komt veel voor in een nieuwe relatie en het is een van de meest populaire. Het laat zien dat jij en je partner zich helemaal op hun gemak voelen bij elkaa. En dat je elkaar niet te veel hoeft aan te raken om liefde te tonen.

Het enige wat je hoeft te doen is een klein deel van je lichaam aanraken om te weten dat de ander er is. En dat het genoeg is om jullie allebei een veilig gevoel te geven.

8. Beide partners slapen op hun buik

Dit Is Wat Je Slaaphouding Over Je Relatie Zegt

Je bent hoogstwaarschijnlijk aan het knuffelen, terwijl je op deze manier slaapt. Deze positie laat zien dat beide partijen zich kwetsbaar voelen en elkaar willen ondersteunen, maar bang zijn om gekwetst te worden.

9. Als je slaaphouding met verstrengelde benen slapen is

Als je wakker wordt en je voelt dat de benen van je partner naar de jouwe reiken of als jullie benen met elkaar verweven zijn, dan betekent dit dat er behoefte is aan een sterkere emotionele en fysieke verbinding.

Het kan ook betekenen dat je geen genoeg van elkaar kunt krijgen en dat je in een zeer liefdevolle en zorgzame relatie zit.

Dit Is Wat Je Slaaphouding Over Je Relatie Zegt