Skip to Content

Dit Is Wat ”Werken Aan De Relatie” Niet Betekent

Dit Is Wat ”Werken Aan De Relatie” Niet Betekent

Het is moeilijk om het toe te geven, maar soms zijn er relatieproblemen die we niet echt kunnen oplossen. We kunnen het proberen, we kunnen werken aan de relatie, maar het gaat niet werken. Ik weet dat het moeilijk is om het te accepteren, maar hoe eerder je dat doet, hoe sneller je jezelf zult laten genezen en de perfecte partner zult vinden.

Je kunt naar veel problemen in relaties kijken en zeggen: “Oké, je moet werken aan de relatie”. Er zijn echter ook veel problemen die we ten onrechte bestempelen als oplosbaar.

Is het gebrek aan communicatie oplosbaar? Ja, daar moet je veel aan werken, maar uiteindelijk is het meer dan mogelijk om het ten goede te veranderen. Maar hoe zit het met totaal andere plannen voor de toekomst en niemand van jullie wil een compromis sluiten? Sorry, maar dat gaat niet werken.

Om je te helpen erachter te komen wat de onoplosbare problemen zijn, heb ik een lijst gemaakt met de 6 meest voorkomende. Ik hoop dat je je eigen relatie niet herkent als je hierover leest.

1. Een van jullie is erg religieus

Het eerste probleem dat ik wil noemen is religie. Als jullie allebei religieus zijn, zou het perfect kunnen werken. Hetzelfde geldt voor niemand van jullie die daar echt in geïnteresseerd is, of gewoon agnostici zijn.

Als een van jullie echter erg religieus is, maar de ander vindt het niet belangrijk, dan kan dat een groot probleem zijn voor de toekomst van jullie relatie. Allereerst zullen jullie families waarschijnlijk niet goed met elkaar overweg kunnen.

Maar dan is het ook mogelijk dat de religieuze partner probeert de niet-religieuze partner meer geïnteresseerd te maken in dat onderwerp. Of het zou andersom kunnen gaan. Hoe dan ook, het is een probleem dat meestal niet met succes kan worden opgelost.

2. Werken aan de relatie: omgaan met een narcist

Wat vind je ervan om met een complete narcist te daten? Je weet wel, de persoon die constant over zichzelf praat. Als je het ze vraagt, is alles wat ze doen veel belangrijker dan wat jij hebt bereikt.

Narcisten zijn in het begin altijd charmant en in het begin verbergen ze hun ware zelf heel goed. Ze zullen echter snel beginnen te praten over hoe geweldig ze zijn. Omdat ze geen empathie hebben, kun je niet echt met ze over je problemen praten.

Dat zou kunnen, maar verwacht niet dat ze je helpen. Het is waarschijnlijker dat je narcistische partner gewoon over zijn eigen problemen begint te praten.

Hoe hard je ook probeert om aan deze relatie te werken, de dingen zullen niet veranderen. Je kunt een narcist niet veranderen, dus stop liever met proberen.

3. Jullie hebben verschillende opvattingen over het gezin

Als je net met iemand gaat daten, praat je nooit over het stichten van een gezin. Naarmate de tijd verstrijkt, komen jullie waarschijnlijk op dat onderwerp en kun je horen wat je partner ervan vindt.

Als je altijd al kinderen wil, en je hebt gedroomd van een groot gezin, maar je partner wil dat jullie tweeën de rest van je leven alleen leven met een hond zijn, dan is dat een grote “Nee”. Werken aan de relatie heeft dan geen zin.

Het is geen probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost. Als je het probeert op te lossen, zou dat betekenen dat een van jullie zijn hele levensplan moet veranderen, en helaas bewijst dat dat je geen soulmates bent.

4. Werken aan de relatie heeft geen zin als jullie andere plannen voor de toekomst hebben

Het hebben van verschillende plannen voor de toekomst lijkt sterk op het probleem dat ik zojuist heb genoemd. In plaats daarvan heb ik het deze keer niet over het stichten van een gezin, maar over het algemeen over levensstijl, beroepen en doelen en dromen.

Als een van jullie altijd al een wereldreis heeft willen maken, maar de ander de rest van zijn leven in dezelfde stad wil blijven en werken, is dat eigenlijk een groot probleem. Misschien is het niet belangrijk aan het begin van je relatie.

Als je echter samen een leven gaat plannen, kan dit een onoplosbaar probleem zijn. Nogmaals, als je ermee probeert om te gaan, zal een van jullie “dag” moeten zeggen tegen enkele van de dromen die je hebt gehad sinds je een kind was. Zou je dat echt willen?

5. Jullie waarderen allebei andere dingen

De dingen die we waarderen, vormen onze persoonlijkheid. Als ik bijvoorbeeld denk dat hard werken een geweldige eigenschap is. En ik probeer altijd 100% te geven om mijn doelen te bereiken, maar mijn partner geeft snel op, dan kan dat betekenen dat we niet echt bij elkaar passen.

Het is natuurlijk geweldig om te werken aan de relatie, maar soms zijn er problemen die ons vertellen dat we niet goed voor elkaar zijn. Misschien ben ik te ambitieus en dat is vermoeiend voor mijn partner. Maar hij wil nooit aan zijn doelen werken, en dat zit me dwars.

Als dat het geval is, betekent dit dat onze persoonlijkheden gewoon niet compatibel zijn. Toch is er iemand die bij ons past.

6. Werken aan de relatie heeft geen zin als je partner in het verleden leeft

Een van de moeilijkste dingen om mee om te gaan is een partner die in het verleden leeft. En ik heb het niet alleen over praten over hun exen en de dingen die ze goed of fout hebben gedaan in hun vorige relaties.

Ik heb het ook over het verleden als hun hele levensstijl. Er is bijvoorbeeld iets ergs gebeurd en hoe hard je ze ook probeert te helpen verder te gaan, ze blijven in het verleden leven. Het is vermoeiend voor jullie beiden. En het is ook een groot teken dat jullie niet voor elkaar gemaakt zijn.

Als jij degene bent die altijd van de positieve kant kijkt en werkt aan een betere toekomst, maar je partner duwt je terug in het gat van de problemen uit het verleden. Dan zou je moeten weten dat het tijd is om te gaan.

Natuurlijk is het belangrijk om aan je relatie te werken en elkaar te helpen. Maar soms zijn er enkele problemen die we gewoon niet kunnen oplossen. Het is beter om weg te gaan dan een groter gat te graven.

Ik weet dat het moeilijk kan zijn om te accepteren dat je relatie niet gaat werken. Maar houd er altijd rekening mee dat wanneer er iets eindigt, er andere deuren opengaan!