Skip to Content

10 Redenen Waarom Knuffelen In Een Huwelijk Zo Belangrijk Is

10 Redenen Waarom Knuffelen In Een Huwelijk Zo Belangrijk Is

Als je twijfelt, ga dan knuffelen! Er zijn twee soorten mensen in de wereld: degenen die zichzelf als knuffelaars beschouwen en degenen bij wie dat niet zo is. De eenvoudige daad van genegenheid gaat een lange weg om je relatie gelukkig en gezond te houden. We gaan het vandaag dus hebben over waarom knuffelen in een huwelijk zo belangrijk is.

Wanneer je je partner omhelst, dan werk je eigenlijk aan je fysieke en emotionele welzijn zonder het zelfs maar te weten. We moedigen mensen aan om zich bewust te zijn van hun persoonlijke ruimte en te doen wat voor hen werkt, maar er zijn een aantal geweldige voordelen aan knuffelen die van jou ook een knuffelaar kunnen maken.

We mogen ook de gezondheidsvoordelen van knuffelen niet vergeten die voor het omarmen van deze vorm van non-verbale communicatie pleiten. Als je erover nadenkt, dan komt knuffelen iedereen ten goede. Een knuffel geeft je als je bij je partner in de buurt bent een gevoel van veiligheid en zekerheid. Het zorgt ervoor dat je partner zich gewaardeerd en verzorgd voelt.

Het is geweldig!

We begrijpen dat het gemakkelijk is om te vergeten hoeveel positieve impact een enkele knuffel kan hebben. Vooral als je een langdurige relatie of huwelijk hebt, maar daarom zijn we hier. We hebben een paar van onze favoriete redenen voorbereid waarom knuffelen in een huwelijk zo belangrijk is.

Duik in een warme omhelzing van kennis!

10 redenen waarom knuffelen in een huwelijk zo belangrijk is

1. Knuffelen kan je helpen om beter met je partner te communiceren

10 Redenen Waarom Knuffelen In Een Huwelijk Zo Belangrijk Is

Of het nu bewust of onbewust is, communiceren we beter met mensen waar we fysiek hecht mee zijn. Of dat nu naar mensen verwijst met wie we knuffelen, slapen of die we gewoon onze persoonlijke ruimte binnenlaten, er is iets aan fysiek hecht met iemand zijn dat ons ook emotioneel dichter bij hen brengt.

Wat betekent dat voor je huwelijk? Jij en je partner zullen bijna altijd meer openstaan voor een gesprek nadat je een paar minuten met elkaar hebt geknuffeld, elkaar hebt vastgehouden of zelfs hebt gezoend. Je gaat je veel hechter met elkaar voelen en je gaat beter communiceren.

2. Knuffelen in een huwelijk kan jou en je partner stressvrij houden

Een appel per dag kan de dokter op afstand houden, maar je bent misschien beter af met knuffelen, vooral als je aan je huwelijk probeert te werken. Een huwelijk kan je (veel!) stress bezorgen, ongeacht je relatie met je partner. En daarom heb je misschien het gevoel dat je een uitlaatklep voor je stress nodig hebt.

Natuurlijk klinkt dat misschien gek, maar elke dag de tijd nemen om je hechter met je partner te voelen, te knuffelen of om fysiek contact met je partner te maken, kan in je stressniveaus een wereld van verschil maken.

Als je thuiskomt van je werk en je partner begroet je aan de deur met een knuffel, dan voel je je meteen beter omdat je weet dat je thuis bent. We zouden zeggen dat dat je teken is om nu naar je partner te gaan en alle knuffels te eisen die je kunt krijgen.

3. Knuffelen kan ontstekingen verminderen

10 Redenen Waarom Knuffelen In Een Huwelijk Zo Belangrijk Is

Toen we zeiden dat knuffelen een heleboel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, maakten we geen grapje. Onderzoekers lijken nogal druk bezig te zijn geweest over het effect van knuffelen op onze algehele gezondheid. En we hebben nogal wat onderzoeken met betrekking tot het onderwerp gevonden.

Beginnend met de meest geciteerde studie, knuffelen kan blijkbaar ontstekingen verminderen. Een ontsteking is meestal een fysiologische reactie op een ziekte, omdat je lichaam infecties wil bestrijden. Hoe minder de ontsteking betekent dat je klaar bent met vechten – je bent gezond.

Met een beetje hulp van je partner is de kans groter dat je na een ziekte sneller terugkaatst.

4. Knuffelen in je huwelijk kan je opener maken naar je partner

We hoeven niet eens uit te leggen waarom dat het geval is, toch? Wanneer je je partner knuffelt, dan creëer je een band met hem die verder reikt dan de duur van de knuffel. We hebben van tevoren gezegd dat fysieke intimiteit naar emotionele intimiteit kan evolueren. En dat is precies waarom het knuffelen van je partner werkt.

Of jullie nu uit elkaar zijn gedreven, elkaar zat zijn geworden of met elkaar over niets ruzie hebben gemaakt, je kunt proberen aan je fysieke intimiteit te werken. Een eenvoudige knuffel per dag kan een lange weg gaan. En we kunnen je verzekeren dat zowel jij als je partner het verschil meteen zullen opmerken.

5. Knuffelen kan de bloeddruk verlagen

Wie had gedacht dat knuffelen je hart ook gelukkig en gezond kon houden? Onderzoek suggereert dat het aantal knuffels dat van een echtgenoot (of een speciaal iemand) wordt ontvangen, lagere bloeddrukscores oplevert.

Je bloeddruk heeft direct invloed op je cardiovasculaire gezondheid. Wat betekent dat je echtgenoot direct invloed op de gezondheid van je hart kan hebben.

Misschien wil je een open en eerlijk gesprek met je partner hebben over het vaker omhelzen van elkaar, vooral als je aan cardiovasculaire problemen lijdt. Je denkt misschien dat we een grapje maken, maar zoiets simpels als een knuffel kan je hele dag omdraaien.

6. Knuffelen kan je helpen een band met je partner te krijgen

Wanneer je je partner na een dwaze ruzie knuffelt, of na een zware dag op het werk of nadat je je hele dag hebt besteed aan het zorgen voor de behoeften van iedereen, dan voel je je geweldig, toch? Je partner zou waarschijnlijk hetzelfde zeggen over jou knuffelen. En dat is precies waarom knuffelen in een huwelijk zo belangrijk is.

Wanneer je door een moeilijke tijd gaat of vecht om je huwelijk overeind te houden, probeer dan te onthouden dat de kleine dingen het grootste verschil maken. Praat dingen door, vind de tijd om met elkaar uit te gaan of elkaar te verrassen en knuffel. Een knuffel van je partner kan je het gevoel geven dat je aan de top van de wereld staat.

7. Knuffelen kan je helpen je minder alleen te voelen

Soms heb je misschien het gevoel dat je de enige bent die met werkgerelateerde problemen te maken heeft, opgebrand raakt van alle verplichtingen waar je voor moet zorgen, of een traumatische gebeurtenis doormaakt die je ervan weerhoudt om verder te gaan met je leven – of je huwelijk.

Wanneer je je ook zo voelt, dan kan een knuffel van je partner ervoor zorgen dat je je een miljoen keer beter voelt. Een knuffel betekent dat je veilig bent waar je bent. Het betekent dat er voor je gezorgd wordt. Een knuffel betekent dat je je muren kunt laten vallen, kunt huilen en stap voor stap met je emoties kunt omgaan.

8. Knuffelen kan de symptomen van verkoudheid verminderen

Als je partner ziek wordt, dan denk je er waarschijnlijk niet aan om hem te knuffelen, vast te houden of te benaderen, omdat je zelf niet ziek wilt worden – en dat is helemaal prima.

Met dat uit de weg, suggereert onderzoek dat frequente knuffels de effecten van interpersoonlijke conflicten op de ernst van de verkoudheidsinfectie verminderen.

Knuffels dienen als een stressbuffer die voorkomt dat de verkoudheid uit de hand loopt. Dat betekent echter niet dat je je partner met een eenvoudige knuffel kunt genezen. Je moet nog steeds naar de dokter, de juiste medicatie krijgen die je nodig hebt om beter te worden en rusten.

9. Knuffelen in je huwelijk kan je helpen om met conflicten om te gaan

3. Get the affection back

We weten allemaal dat huwelijken met ups en downs gaan die we moeten accepteren, waaraan we moeten werken en dienovereenkomstig moeten aanpakken wanneer de tijd daar is.

Jij en je partner hebben waarschijnlijk je deel van conflicten, ruzies en discussies over de domste dingen gehad. Je dacht waarschijnlijk niet dat een eenvoudige knuffel je zou kunnen helpen om het probleem op te lossen.

Natuurlijk, zal knuffelen het probleem niet wegnemen. Maar als jij en je partner na een ruzie de tijd (en moeite) nemen om elkaar te knuffelen, dan heb je meer kans om je excuses aan elkaar aan te bieden, aan het oplossen van het probleem te werken en te erkennen dat jullie twee belangrijker zijn dan welk probleem dan ook waarmee je te maken hebt.

10. Knuffelen bevordert de productie van oxytocine

Oxytocine, of het ‘liefdeshormoon’, speelt ook een grote rol in je huwelijk. Met een beetje hulp van oxytocine zullen jij en je partner je hechter met elkaar voelen dan ooit. En wat is een betere manier om dat te bereiken dan met een reeks knuffels die met de tijd groter en beter worden?

Oxytocine dient ook als een stressbuffer en zorgt ervoor dat je je hechter en meer verbonden voelt met je partner.

Onderzoek suggereert dat meer knuffelen gelijk staat aan verhoogde niveaus van oxytocine. En we kunnen zien waarom dat het geval is. In plaats van naar je partner te pruilen omdat hij iets stoms heeft gedaan, kunnen jullie elkaar gewoon omhelzen en verder gaan met jullie leven.

En dat is alles wat je moet weten over waarom knuffelen in een huwelijk zo belangrijk is.