Skip to Content

Een Brief Aan De Man Van Wie Ik Nog Geen Afscheid Nemen Kan

Een Brief Aan De Man Van Wie Ik Nog Geen Afscheid Nemen Kan

Ik neem aan dat we allemaal wel eens moeilijke dagen hebben, toch? Nou, dit is een van de moeilijkste dagen van mijn leven. Ik moet afscheid nemen van de man die ik nog steeds niet helemaal los kan laten. Zelfs het schrijven van deze brief is hartverscheurend voor mij.

Om eerlijk te zijn, ben ik er klaar voor omdat ik weet dat het eindelijk tijd is om aan mezelf te gaan denken. Maar mijn hart is dat niet. Mijn hart beheerst mijn geest al te lang en ik kan het niet langer toestaan.

Je weet hoe het gezegde luidt: “Het hart wil wat het wil”, en helaas kunnen we er niet veel aan doen.

Ik weet dat het niet mogelijk is om je hart te laten stoppen met van iemand te houden. Dat weet ik, want ik heb het geprobeerd. Ik heb zo mijn best gedaan om mijn gevoelens opzij te zetten en je vaak los te laten, maar ik kon gewoon geen afscheid nemen.

Het is niet mogelijk om je hart te sturen, geloof me, niemand zou dat op het moment meer willen dan ik.

Ik heb het geprobeerd. Het heeft me uren, dagen, misschien wel weken gekost.

Een Brief Aan De Man Van Wie Ik Nog Geen Afscheid Nemen Kan

Wat ik ook probeerde, ik kon je niet vergeten. Ik kon mijn hart niet laten stoppen met van je te houden. Mijn verstand zei me dat ik je moest laten gaan, maar mijn hart vocht er met hand en tand tegen.

Die constante strijd tussen mijn geest en hart is echt ondraaglijk geworden. Nu kan ik het gewoon niet meer aan. Ik heb deze definitieve beslissing moeten nemen en mijn hart zal er uiteindelijk mee in het reine moeten komen.

Ik weet dat het voor mijn eigen bestwil is. Dat mijn geest me heeft gered van het breken van mijn hart voor de – oh mijn God, ik ben zelfs gestopt met tellen hoe vaak.

Mijn hart zal wat meer tijd nodig hebben om dit te verwerken en te begrijpen waarom ik het moest doen – waarom ik de man moest verlaten van wie ik meer hield dan van wat dan ook in deze wereld.

Het heeft ook wat tijd nodig om te genezen van het afscheid nemen. En dat is prima. Ik hoop alleen dat het op een dag klaar zal zijn om iemand nieuw binnen te laten. Ik hoop dat mijn hart ooit weer van iemand zal kunnen houden.

Dit was niet alleen jouw fout, dat moet je weten. We hebben allebei fouten gemaakt en dit is het resultaat. Het is gewoon tijd om onze eigen weg te gaan.

Maar afscheid nemen is ook een moment om te reflecteren.

Een Brief Aan De Man Van Wie Ik Nog Geen Afscheid Nemen Kan

Ondanks die fouten hebben we ook een geweldige tijd met elkaar gehad en zoveel mooie momenten gedeeld. Onze liefde was altijd zo speciaal. Het is moeilijk om het te vergeten. Eigenlijk is het onmogelijk.

Dat was voordat je stopte met vechten. Dat was voordat je onze liefde opgaf, voordat je stopte met van me te houden.

Je zweert nog steeds dat je van me houdt, maar ik kan je niet meer geloven. Ik zie die vonk in je ogen niet als je naar me kijkt. Afscheid nemen is onvermijdelijk, want ik voel de liefde niet meer.

Ik weet dat niets in het leven constant is. Alles heeft zijn grenzen en aan alles komt een eind. Ik weet dat dingen veranderen.

Je bent veranderd. Onze liefde veranderde. Voor ons veranderde alles. Ik zal onze liefde echter altijd met een glimlach herinneren.

Ik heb altijd geweten dat mensen kunnen stoppen met van elkaar te houden en dat ze uit elkaar kunnen gaan. Het is gewoon dat ik dacht dat we nooit een van die koppels zouden zijn. Ik geloofde echt dat we ‘voor de rest van ons leven’ waren.

Ik zal me altijd de dag herinneren dat we elkaar voor het eerst ontmoetten. De eerste keer dat ik je hand vasthield. De eerste keer dat je je armen om me heen sloeg. Onze eerste kus.

De eerste keer dat ik in je ogen kon zien dat je helemaal verliefd op me was geworden.

Zelfs als ik nooit meer verliefd word, zal ik altijd gelukkig zijn omdat ik het voorrecht had om ooit de ware liefde te ontmoeten.

Afscheid nemen is ook dankbaar zijn. Voor alles wat ik heb mogen ervaren met jou.

Een Brief Aan De Man Van Wie Ik Nog Geen Afscheid Nemen Kan

Daarom wil ik jou ook bedanken. Je hebt me laten zien wat echte liefde is. Je hebt me laten zien wat het betekent om echt gewaardeerd en gekoesterd te worden door iemand, ook al veranderde dat aan het einde van onze relatie.

Op een dag zal mijn hart genezen. Ik zal het helpen die gebroken stukken terug te lijmen en het zal in staat zijn om verder te gaan. Het zal in staat zijn om iemand nieuw binnen te laten. Wat er ook gaat komen, ik weet zeker dat je altijd in mijn hart zult blijven.

Vaarwel, mijn liefste. Zorg goed voor jezelf. Ik hoop dat God je alles zal geven waar je om vraagt. Mijn liefde, mijn enige liefde, tot ziens voor altijd.

PinFlight Image