Skip to Content

Deze 10 Dingen Laten Zien Dat Je Onbewust Je Relatie Saboteert

Deze 10 Dingen Laten Zien Dat Je Onbewust Je Relatie Saboteert

Heb je in het verleden zeer pijnlijke ervaringen gehad als het gaat om je liefdesleven? Je maakt je nu zorgen dat je je nieuwe relatie saboteert?

Sluit die deur, laat het allemaal in het verleden en laat het niet met je hoofd spelen, want anders zal het zeker de rem op je relatie zetten.

De waarheid is dat we er nooit zeker van kunnen zijn dat onze relatie voor altijd is. Het kan ons een gebroken hart kosten, maar het kan ons leven ook zoveel beter maken.

Dus waarom zullen we ons niet concentreren op die positieve dingen in plaats van op de negatieve? Waarom laten we jezelf niet genieten van mooie momenten met onze geliefde?

Mijn levensmotto is altijd geweest ‘als je gelukkig bent, geniet er dan van zolang het duurt, want uiteindelijk… gevoelens, dingen, mensen… alles in het leven is maar tijdelijk’.

Stop met de hele tijd bang te zijn dat je geliefde je op een dag pijn zou kunnen doen. Dat soort angst zorgt ervoor dat je onbewust enkele van de onderstaande dingen doet, wat je relatie zou kunnen saboteren.

En je zult er later zeker spijt van krijgen.

1. Je wilt je niet binden

Deze 10 Dingen Laten Zien Dat Je Onbewust Je Relatie Saboteert

Lijkt het alsof je relatie op papier goed is, maar ontbreekt er nog iets?

Ik weet het, ik ken het ook. Ik hield van de man met wie ik was en ik geloofde oprecht dat hij ook van mij hield en ik wilde me NOG STEEDS niet binden.

Was er iets mis met hem? Absoluut niet. Was ik bang om iemand van me te laten houden nadat ik eerder gekwetst was? Absoluut!

Zodra je je realiseert dat JIJ het bent en je ervaringen uit het verleden je kans op liefde saboteren, zal je nieuwe relatie tot bloei komen. Stop met zoeken naar zijn gebreken en waag een sprong in het diepe. Je weet dat je je relatie saboteert, zonder dat hij daar iets aan kan doen.

2. Jaloers zijn is een teken dat je je relatie saboteert

Je partner geeft je geen enkele reden om aan zijn trouw te twijfelen, maar je bent nog steeds de hele tijd jaloers, zonder dat je er iets aan kunt doen?

Ik ken het gevoel. Ik was jaloers op al zijn vrouwelijke vrienden en collega’s. Hij provoceerde het echt op geen enkele manier, maar toch kon ik de gedachte niet verdragen dat een andere vrouw dicht bij hem was.

Ik was me er niet van bewust dat jaloezie eigenlijk een zeer destructieve emotie is. Het kan je relatie echt beschadigen of zelfs verpesten.

Je moet meer werken aan het opbouwen van vertrouwen in je relatie en je zult je partner gewoon meer moeten vertrouwen als je je relatie wilt redden.

3. Je vergelijkt je partner de hele tijd met je ex

Deze 10 Dingen Laten Zien Dat Je Onbewust Je Relatie Saboteert

Je hebt het verleden echt losgelaten en bent verder gegaan met je nieuwe partner, maar kun je niet stoppen hem vergelijken met je ex? Wat hij ook doet, zoek je altijd naar overeenkomsten of verschillen met je ex?

Natuurlijk zijn ze niet hetzelfde en dat zouden ze ook niet moeten zijn. Je verliet je ex omdat er iets mis was met zijn gedrag of zijn acties, dus waarom zou je uitgaan met een man die veel op hem lijkt?

Dit is ook zeker iets dat je partner het meest zal storen. Ik deed dat niet met mijn partner, maar ik was degene die een keer werd vergeleken met een ex en ik moet toegeven, het is helemaal geen fijn gevoel.

Als je je nieuwe man de hele tijd met je ex vergelijkt, zal je partner denken dat je ofwel nog steeds van je ex houdt of dat je bij hem bent om je ex te vergeten. Het is in ieder geval een teken dat je je relatie saboteert.

4. Je verwachtingen zijn onrealistisch en dat is een teken dat je je relatie saboteert

Heb je ooit het gezegde ‘geen verwachtingen, geen teleurstelling’ gehoord? Daar kon ik het niet meer mee eens zijn.

Ik saboteerde vooral mijn relatie omdat ik echt te veel van mijn vriend vroeg. Ik wilde het allemaal en ik wilde het meteen. Maar uiteindelijk stelde het ons alleen maar teleur en deed het ons allebei pijn.

Het is goed om te weten wat je waard bent en verwacht te krijgen wat je verdient, maar je kunt niet om iets vragen waarvan je zelf weet dat het onrealistisch is.

Als je te veel van je partner verwacht, als je torenhoge verwachtingen stelt, moet je weten dat het waarschijnlijk niet goed zal aflopen. Je partner zal ze niet kunnen vervullen en jullie zullen allebei teleurgesteld zijn.

5. Je gebruikt controlerend gedrag

Deze 10 Dingen Laten Zien Dat Je Onbewust Je Relatie Saboteert

Je ex-partner heeft je bedrogen en nu denk je dat de enige manier om jezelf te beschermen tegen herhaling van dat scenario is door je vriend te controleren?

Het spijt me, maar je hebt het mis. Je komt gewoon over als een freak of een gek persoon. Bovendien kan je ook met dit gedrag nog steeds bedrogen worden.

Je wint niets met dit soort gedrag, behalve dat het je er slecht uit kan laten zien in zijn ogen.

Controlegedrag is eigenlijk een van de meest typische tekenen van zelfsabotage. Het is duidelijk dat je je relatie saboteert.

Noch jij, noch je partner zal in staat zijn om te ontspannen of gelukkig te zijn in je relatie. Het zal een giftige sfeer creëren en je relatie beëindigen.

6. Je koestert wrok

Je hebt mensen veel te vaak in je leven vergeven en je hebt veel tweede kansen gegeven aan mensen die de eerste niet eens verdienden?

Ik weet hoe je je voelt en ik weet hoe moeilijk het is om ooit nog iemand te vertrouwen. Je moet echter weten dat niet alle mensen hetzelfde zijn en dat we het allemaal verdienen om eenmaal vergeven te worden.

Voordat ik iemand weer leerde vergeven, was ik een ‘wrokhouder’. Ik kon niet zomaar vergeven, het vergeten en het loslaten. Het schaadde mijn relatie omdat ik het grootste deel van de tijd negativiteit uitstraalde.

Als je te vaak wrok koestert tegen je partner, betekent dat dat je het grootste deel van de tijd boos op hem bent, waardoor de sfeer tussen jullie te negatief wordt. Het is duidelijk dat je je relatie saboteert.

Misschien zal het je relatie niet beëindigen, maar het zal het waarschijnlijk enorm beschadigen.

7. Je begint uit het niets ruzie te maken en dat is een teken dat je je relatie saboteert

Deze 10 Dingen Laten Zien Dat Je Onbewust Je Relatie Saboteert

Jij bent altijd degene die ruzie zoekt, zelfs over wat stomme dingen? Nou, dat is eigenlijk een manier waarop je je relatie zelf saboteert.

Als je je problemen niet op een gezonde manier wilt communiceren, zal je partner je ruzies beu worden en zullen ze je waarschijnlijk verlaten.

Onthoud dat elk probleem kan worden opgelost met eerlijke en gezonde communicatie.

8. Je wil niet langer fysiek contact

Je bent niet bang om intiem te zijn met je partner, maar toch, je wil het gewoon niet meer. Zelf weet je niet eens wat de echte reden daarvoor is.

Nou, het is eigenlijk dat je je relatie bewust of onbewust saboteert.

Oké, fysieke intimiteit is niet het belangrijkste in een relatie, maar het staat absoluut bovenaan de lijst en je weet hoe belangrijk het is voor een gezonde relatie.

9. Je annuleert plannen altijd op het laatste moment en dat is een teken dat je je relatie saboteert

Deze 10 Dingen Laten Zien Dat Je Onbewust Je Relatie Saboteert

Geef toe, hoeveel haat je het als iemand het je aandoet? Je zit te wachten, helemaal optut, en dan krijg je een sms of een telefoontje en worden je plannen ineens geannuleerd.

Nou, ik zweer dat ik daar persoonlijk heel kwaad van kan worden.

Toch deed ik het vaak bij mijn ex. Het was gewoon dat ik dacht dat hij niet boos op me zou worden of dat hij me zou vergeven omdat hij zou begrijpen dat ik andere verplichtingen en plannen had.

Het is zo verkeerd om dit te doen, omdat je geliefde altijd je hoogste prioriteit moet hebben. Niets en niemand zou belangrijker moeten zijn dan hij.

Dit is ook een van de meest voor de hand liggende tekenen van zelfsabotage. Het is dus ook een heel duidelijk teken dat je je relatie saboteert.

Als je het vaker gaat doen, zal je partner dat gedrag waarschijnlijk niet te lang willen verdragen, omdat hij zal denken dat je hem met opzet vermijdt.

10. Je bent nog niet klaar om het verleden los te laten

Als je nog steeds over je ex praat en als je nog steeds aan hem denkt, zal dit zeker je nieuwe relatie saboteren.

Ik begon veel te snel aan een nieuwe relatie en zoals je je kunt voorstellen, liep het niet goed af. Ik heb mezelf pijn gedaan en ik heb die persoon pijn gedaan, ook al verdiende hij het echt niet.

Als je echt wilt dat je nieuwe relatie werkt, moet je je ex in het verleden achterlaten en die deur voor altijd sluiten. Als je steeds teruggaat naar het verleden, doe je zowel jezelf als je huidige vriend pijn.

Laat de angst die je hebt van sommige ervaringen uit het verleden je niet te pakken krijgen en je nieuwe relatie saboteren.

Alleen omdat je ex-partner je pijn heeft gedaan, betekent dit niet dat je huidige partner dat ook zal doen.

Prijs jezelf gelukkig, want in deze wrede en vreemde wereld heb je iemand gevonden die van je houdt en je moet er gewoon van genieten zolang het duurt.

PinFlight Image