Skip to Content

15 Redenen Waarom Hij Zich Terugtrekt Nadat Hij Interesse Toont

15 Redenen Waarom Hij Zich Terugtrekt Nadat Hij Interesse Toont

Is er iets vervelender dan mensen die echt totaal niet te peilen zijn? Wat betekent het zelfs als een man geïnteresseerd is en hij zich terugtrekt?

Ik weet dat het verwarrend is als de hel. Het ene moment vertelt je geest je dat hij je niet meer leuk vindt, en het volgende moment geef je jezelf hoop door aan de goede momenten te denken.

Wat is hier de waarheid?

Het is moeilijk te zeggen. Maar als je bij me blijft, zullen we het samen verkennen. Laten we nu een analyse maken!

Wanneer een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt: 15 mogelijke redenen

15 Redenen Waarom Hij Zich Terugtrekt Nadat Hij Interesse Toont

Als je wilt weten wat het betekent als een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt, kijk dan eens naar deze 15 legitieme redenen:

1. Hij is bang om iemand in zijn leven toe te laten

Dit is een veel voorkomende reden waarom mannen zich terugtrekken. Als je voelt dat je man dezelfde is, zet hem dan niet onder druk om zich aan jou te binden. Wees gewoon geduldig en bewijs hem dat je heel voorzichtig zult zijn met zijn hart.

2. Hij denkt dat je hem leuker zal vinden als hij hard-to-get speelt

Ik weet dat het ontzettend vervelend is, maar dit is gewoon zijn manier om je aandacht te trekken. Hij is bang dat je wegrent als hij je met genegenheid begint te overladen.

Laten we eerlijk zijn, veel vrouwen ZIJN geïntrigeerd door mannen die ze niet kunnen krijgen, dus zijn gevoel is terecht. Hij wil je gewoon niet kwijt, dat is alles.

Als je niet thuishoort in deze categorie vrouwen, waarom zou je hem dan niet vertellen dat je van openhartige, volwassen mannen houdt die niet van spelletjes houden?

Zodra hij zich realiseert dat zijn lange berichten en constante telefoontjes je niet wegjagen, zal hij meer dan blij zijn om elke seconde van de dag zijn liefde voor je te verklaren.

3. Hij heeft net een verschrikkelijke relatie achter de rug

Als hij het onlangs heeft uitgemaakt met zijn vriendin, heeft hij waarschijnlijk wat tijd nodig om te verwerken wat er is gebeurd.

Geef hem niet de schuld dat hij traag is. Hij neemt alleen de tijd omdat hij je serieus neemt.

Hij ziet je niet als een rebound-vrouw. Dus hij wil zijn problemen uit het verleden oplossen voordat hij zich uiteindelijk aan jou verbindt.

Om eerlijk te zijn, dit type man is bewonderenswaardig omdat hij niet van de ene relatie naar de andere springt.

Het betekent dat het hebben van een relatie een groot probleem voor hem is. Hij wil voorzichtig zijn met het soort vrouw met wie hij samen wil zijn.

4. Je bent niet de enige vrouw in zijn leven

Ik weet dat dit niet is wat je wilde horen, maar misschien ben je gewoon een van de vele vrouwen met wie hij omgaat.

Hij is een rokkenjager, en voor hem is dit allemaal een X Factor-show waarin jullie allemaal strijden om zijn liefde, en uiteindelijk zal hij degene kiezen die het beste bij hem past, zonder zich druk te maken over hoe de rest van jullie je voelen.

Moet ik zelfs zeggen wat een grote rode vlag dit is?

Dan vond hij je in de eerste plaats nooit ECHT leuk!

En als hij vrouwen op deze manier behandelt, verdient hij sowieso geen plaats in je leven. Laat hem niet met je spelen – vertrek voordat het te laat is…

5. Hij weet niet zeker hoe jij je voelt

15 Redenen Waarom Hij Zich Terugtrekt Nadat Hij Interesse Toont

In plaats van je af te vragen wat het betekent als een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt, kun je jezelf deze vraag stellen:

Heb je duidelijk gemaakt dat je hem leuk vindt?

Niet iedere man is hetzelfde. Sommigen zullen voor je vechten, zelfs als je ze honderd keer afwijst. Anderen zullen je ghosten als er ook maar de minste twijfel bestaat dat je zijn gevoelens niet beantwoordt.

Je man kan bang zijn voor afwijzing, dus begint hij zich terug te trekken om zichzelf te beschermen. Het is gemakkelijker om je in de steek te laten dan het risico te lopen gekwetst te worden.

Als je het gevoel hebt dat deze man je leuk vindt, stuur hem dan geen gemengde signalen. Laat hem weten dat jij hetzelfde voelt.

Een beetje flirten. Maak langdurig oogcontact. Complimenteer hem. Je hoeft niet direct te zijn, maar er zijn zoveel andere manieren om hem te laten zien dat je hem leuk vindt.

Doen alsof je een ontwijkende IJskoningin bent, zal je relatie alleen maar saboteren. Alleen door echt tijd met hem door te brengen, kun je dingen naar een hoger niveau tillen.

6. Hij is te verlegen om de eerste stap te zetten

Aw, zijn verlegen jongens niet schattig? De manier waarop ze hun hoofd naar beneden houden in jouw aanwezigheid omdat ze bang zijn dat ze iets verkeerds zullen zeggen of doen.

Ze vinden het zo belangrijk om een goede indruk te maken dat ze helemaal ongemakkelijk worden en de hele situatie een puinhoop blijkt te zijn.

Liever verbergen ze hun gevoelens voor jou, omdat ze het gevoel hebben dat ze niet bij je passen. Ze kunnen dolgraag bij je zijn, maar te bang om je te benaderen.

Beëindig het lijden van de arme man. Wees degene die een gesprek begint. Het is de 21e eeuw, in godsnaam!

Bovendien vinden mannen het aantrekkelijk als een vrouw zelfverzekerd genoeg is om hen als eerste te benaderen, zowel persoonlijk als via sociale media.

Luister niet naar mensen die je vertellen: “Oh, maar jongens houden van een uitdaging!” Ik heb hetzelfde advies gekregen, maar ik deed nog steeds wat goed voelde voor MIJ en sms’te eerst de man die ik leuk vond.

En raad eens? Hij was ERG geïnteresseerd!

Als hij een aardige vent is, zal hij blij zijn als je hem eerst een sms stuurt, omdat hij JOU leuk vindt en niet de uitdaging!

7. Hij denkt dat hij niet goed genoeg voor je is

Deze man kan zich ook terugtrekken omdat hij wordt geïntimideerd door wat een hoogwaardige vrouw je bent. Maar dat is ook wat hem in jou aantrekt, dus hij blijft waarschijnlijk terugkomen.

Als je merkt dat hij problemen heeft met een laag zelfbeeld die hem ervan weerhouden een toegewijde relatie met jou aan te gaan, neem dan het heft in eigen handen!

Overlaad hem met complimenten en vertel hem hoeveel je hem respecteert. Zoek een manier om hem te laten zien dat hij de juiste man voor je is en hoeveel je van de kleine dingen aan hem houdt die niemand anders opmerkt.

Dit type man heeft duidelijk jouw bevestiging nodig, dus als hij die eenmaal heeft, zal hij zich meteen tot je aangetrokken voelen!

8. Hij heeft op dit moment andere prioriteiten

Ik weet dat deze moeilijk te geloven is, maar mannen zijn niet altijd klaar voor een toegewijde relatie. Zelfs als hij gevoelens voor je heeft opgevangen, kunnen andere dingen hem ervan weerhouden om bij je te zijn.

Het is niet dat hij je niet serieus neemt. Juist omdat hij weet dat hij op dit moment geen goed vriendje voor je kan zijn, begint hij je ineens te negeren.

Toch IS het een beetje egoïstisch, ook al is hij zich er waarschijnlijk niet van bewust. Als hij andere prioriteiten heeft, mag hij GEEN tijd verspillen.

Het is echt aan jou om te beslissen of hij het wachten waard is. Als je besluit dat hij dat is, zorg er dan voor dat je hem een tijdslimiet geeft. Het leven is te kort om het op iemand te wachten.

9. Hij weet niet wat hij moet zeggen

15 Redenen Waarom Hij Zich Terugtrekt Nadat Hij Interesse Toont

Ah, nog een schattige reden! Ik hou er gewoon van als een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt omdat hij te onhandig is om nog een gesprek te beginnen.

Wanneer mij dat overkomt, besluit ik hem te helpen! Immers, als er wederzijdse aantrekkingskracht is, waarom moet hij dan de enige zijn die het probeert?

Vroeger voelde ik me ook ongemakkelijk bij het hof maken van een man, maar hoe meer ik het deed, hoe gemakkelijker het voelde.

Nog maar twee maanden geleden zou ik je hebben verteld hoe dwaas dat is. Maar nu is het voor mij net zo natuurlijk geworden als ademen.

Natuurlijk zorg ik er nog steeds voor dat er evenveel moeite wordt gedaan. Maar ik weerhoud mezelf er nooit van hem aan te moedigen door hem eerst te sms’en.

Je zou verbaasd zijn wat voor wonderen het aanmoedigen van een man doet! Probeer het. Ik daag je uit…. Ik daag je dubbel uit!

10. Hij weet nog niet zo goed wat zijn gevoelens voor jou zijn

Waarom doen jongens afstandelijk en trekken ze zich dan terug?

Nou, als je een relatie met iemand begint, verandert je leven aanzienlijk. Je partner, die een tijdje geleden niets voor je was, wordt een prioriteit. Dat is nogal wat.

Dus als een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt, kan dat betekenen dat hij niet weet wat hij wil.

Hij heeft wat ruimte nodig om erachter te komen hoeveel hij van je houdt en wat dat voor hem betekent.

Hoe volwassen van hem, niet?!

Ik weet dat het ook erg vermoeiend is om te wachten tot iemand een beslissing neemt, maar denk er eens over na. Deze man zal je alleen tot zijn vriendin maken als hij je ECHT leuk vindt.

Dus als hij jou kiest, weet je dat zijn gevoelens echt zijn. Wat een zegen is hij, eerlijk gezegd!

11. Hij ziet in dat jij toch niet de ware bent

Het is ontzettend triest, maar heel goed mogelijk. Hij had je in de vroege stadia leuk kunnen vinden, maar hoe meer hij met je praatte, hoe meer hij besefte dat hij geen relatie met je wil.

Hij wilde je niet kwetsen door het je rechtstreeks te vertellen, dus stopte hij gewoon met het beginnen van een gesprek in de hoop dat je er zelf wel achter zou komen.

Je zult weten dat dit zijn echte reden is als hij erg koel doet wanneer je praat. Accepteer in dat geval de situatie zoals die is en probeer verder te gaan.

Alleen omdat je niet ‘het’ voor hem bent, wil nog niet zeggen dat je niet goed genoeg bent voor iemand anders. Het betekent gewoon dat jullie twee niet compatibel zijn.

Geloof me, alles zal veel duidelijker zijn als je iemand ontmoet wiens energie zo perfect bij die van jou past, zonder dat een van jullie er moeite voor hoeft te doen.

Dus, in plaats van te wanhopen dat hij je niet wil, probeer een nieuw iemand te ontmoeten! Als je het te ongemakkelijk vindt om het persoonlijk te doen, bekijk dan enkele online datingsites.

Hoe dan ook, het wordt tijd dat je je aandacht op iemand anders richt.

12. Hij is nog niet klaar om zijn vrijheid te verliezen

Veel mannen associëren relaties vaak met het verliezen van hun vrijheid. Ze zien vrouwen als dictators die elk aspect van hun leven proberen te beheersen.

Als je man een gekke ex-vriendin had, is het geen wonder dat hij het moeilijk vindt om een langdurige relatie te beginnen! Hij gelooft gewoon niet meer in de goedheid van vrouwen!

Hij was zo getraumatiseerd door zijn relaties uit het verleden dat hij de dingen gewoon niet duidelijk kan zien.

Je zou de belichaming van vriendelijkheid en bedachtzaamheid kunnen zijn, maar zijn angst kan hem er nog steeds van weerhouden je te achtervolgen.

Maar maak je geen zorgen! Het enige wat je hoeft te doen is hem te begrijpen en hem de ruimte te geven. Behoeftigheid is sowieso nooit de juiste weg.

Wees niet boos als hij weer bij je terugkomt. Het is niet dat hij je niet leuk vindt. Hij is gewoon bang.

Trouwens, een man is sowieso niet verplicht om jou zijn prioriteit te maken aan het begin van een relatie (en jij ook niet!). Dus doe het rustig aan, en als je eenmaal officieel bij elkaar bent, zal het des te bevredigender zijn!

13. Hij wil het rustig aan doen

15 Redenen Waarom Hij Zich Terugtrekt Nadat Hij Interesse Toont

Hij is misschien een goede man die zijn tijd neemt omdat hij niet met IEDEREEN te maken wil hebben. Hij wil een relatie die hem echt gelukkig zal maken. Heet, nietwaar?

Ik bedoel, zou je echt graag bij een man willen zijn die je zijn vriendin wil maken na je allereerste gesprek?

Ik geef toe, soms heb je gewoon een klik met iemand en weet je meteen dat je perfect voor elkaar bent. Maar het is nog steeds beter om de persoon eerst te leren kennen.

Dus als je net bent begonnen met praten, lees er dan niet te veel over als een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt.

Maar als hij je de hele tijd tot een minimum beperkt, en je hebt een eeuwigheid gewacht tot hij een daadwerkelijke zet zou doen, wacht dan niet langer.

14. Hij moet zijn mannelijke energie nog activeren

Ja, je houdt misschien van de gevoelige kant van je man, maar waarschijnlijk niet. Mannen voelen zich graag mannelijk, en door hun emotionele kwetsbaarheid voelen ze zich zwak.

De ene dag zal hij helemaal over je heen zijn, en de volgende dag zal hij zich terugtrekken om zijn mannelijkheid weer te omarmen.

Je zult hem waarschijnlijk zien spelen met zijn mannelijke vrienden of soortgelijke ‘mannelijke’ dingen doen, haha!

Jouw taak hier is om hem de problemen van giftige mannelijkheid te laten zien. Overdrijf het echter niet. De druk van de samenleving is reëel, dus als hij de behoefte voelt om wat tijd voor zichzelf te hebben, laat hem dan.

Maar als hij je vaak verwaarloost, spreekt het vanzelf dat hij je aandacht helemaal niet verdient.

15. Je schrikt hem af met jouw gevoelens

We praten de hele tijd over liefde, maar het ervaren ervan is iets heel anders.

Misschien heeft je man niet veel ervaring. Of misschien is hij uitgegaan met vrouwen voor wie hij geen echte gevoelens had.

Je hebt hem emotioneel aangetrokken. Hij heeft zich nog nooit zo gevoeld, dus nu is hij doodsbang.

Maar maak je geen zorgen. Hij zal niet lang wegblijven. Als het je is gelukt om hem hals over kop verliefd op je te laten worden, zal hij terugkomen.

Geef hem gewoon de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe wereld die hij net heeft ontdekt.

Wat je moet doen als hij eerst geïnteresseerd is maar zich daarna toch terugtrekt

Er zijn zoveel redenen waarom jongens zich terugtrekken nadat ze in jou geïnteresseerd zijn. Maar … hoe reageer JIJ op zijn acties? Als je in de war bent over dat deel, bekijk dan dit datingadvies:

1. Geef hem de ruimte

Misschien heeft je man gewoon wat tijd nodig om erachter te komen of je relatie ergens heen gaat. Als we afstand nemen van iemand, realiseren we ons tenslotte hoe we echt over hem of haar denken.

Zijn gevoelens in twijfel trekken is niet per se een slechte zaak. Spring niet meteen naar de slechtst mogelijke conclusie. Laat de dingen zijn zoals ze zijn.

Als hij terugkomt, weet je dat hij echt is. En als hij dat niet doet, dan verdien je veel beter dan hij.

2. Zorg goed voor jezelf

15 Redenen Waarom Hij Zich Terugtrekt Nadat Hij Interesse Toont

Als een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt, is het belangrijkste dat je kunt doen, je concentreren op je eigen leven. Laat hem met zijn eigen gevoelens en geniet van activiteiten voor zelfzorg.

Het is niet nodig om je dagen verloren te laten gaan omdat hij zich terugtrok. Laat je geluk en eigenwaarde niet afhangen van je liefdesleven. Er zijn zoveel andere dingen te doen dan wachten tot hij terugkomt!

Zorg voor je mentale en fysieke gezondheid. Vind nieuwe hobby’s. Hang rond met je vrienden. Je relatie met hem is slechts één aspect van je leven, en het verdient niet AL je aandacht.

3. Spreek openlijk met hem als hij zich terugtrekt

Dit is het belangrijkste relatieadvies dat ik je kan geven: als hij warm en koud met je blijft spelen, dan wordt het misschien tijd dat je hem vraagt waar het allemaal om draait.

Spelletjes zijn vermoeiend. We willen allemaal weten waar we aan toe zijn. Wees dus niet bang om eerlijkheid van hem te eisen. Het is het minste wat hij kan doen.

Je bent niet vervelend of aanhankelijk. Je verdient het eigenlijk om te weten of je relatie zal uitgroeien tot iets meer. Sta niet toe dat hij je tijd verspilt.

4. Verbreek alle banden met hem

Elke relatie-expert zal je hetzelfde vertellen. Als je man zelfs maanden later nog niet weet wat hij wil, dan wordt het misschien tijd dat je stopt met op hem te wachten. Hij neemt je duidelijk als vanzelfsprekend aan. Laat hem niet.

Hoe graag je hem ook mag, je verdient het niet om behandeld te worden alsof je ‘gewoon een vrouw’ bent met wie hij zo nu en dan praat.

Ik weet dat je een serieuze relatie wilt, dus durf geen genoegen te nemen met minder!

Tot slot

Dus ja, het is niet noodzakelijkerwijs het einde van de wereld als een man geïnteresseerd is en zich vervolgens terugtrekt. Het is niet altijd omdat hij je niet meer mag.

Zoals we hebben gezien, trekken jongens zich om de meest verrassende redenen terug! Het is aan jou om te bepalen wat de deal van je man is, zodat je dienovereenkomstig kunt handelen.

Kwel jezelf niet met vragen als “Vindt hij me leuk?” en “Komt hij terug?”

Ik ben geen relatiecoach, maar het is het beste om het rustig aan te doen. Goede dingen hebben tijd en moeite nodig. Je zult het nog meer waarderen als je eindelijk krijgt wat je wilt.