Skip to Content

Heeft Hij Ruimte Nodig Of Is Het Voorbij? (10 Manieren Om Dat Te Vertellen)

Heeft Hij Ruimte Nodig Of Is Het Voorbij? (10 Manieren Om Dat Te Vertellen)

Laatst hoorde ik een gezegde dat zo gaat: het is beter om te proberen de zon te begrijpen dan een vrouw. Nou, laat me je iets vertellen, mannen begrijpen is ook geen gemakkelijke taak.

Soms trekken mannen zich terug en het maakt niet uit wat je probeert, je kunt gewoon niet achterhalen waarom. Een vraag blijft door je hoofd gaan en het houdt je in het ongewisse… Heeft hij ruimte nodig of is het voorbij?

Hoe dan ook, je moet in gedachten houden dat een kleine relatiebreuk je relatie kan redden van helemaal uit elkaar gaan.

Zoals Jacqueline Shlain, de relatie-expert, zegt: “Het is zo gemakkelijk om in paniek te raken en te denken dat je iets verkeerd hebt gedaan, maar de waarheid is dat een beetje ruimte in een relatie gezond is.”

In dit artikel help ik je het antwoord op deze vraag te vinden. En de rest is echt aan jou.

Het is aan jou om te beslissen of je voor je liefde gaat vechten of dat je hem laat gaan als deze kleine breuk het breekpunt van je relatie blijkt te zijn.

Betekent ruimte nodig hebben dat het voorbij is?

Er is geen vrouw op deze planeet die haar partner wil horen zeggen dat hij ruimte nodig heeft, vooral als ze een lange-afstandsrelatie hebben. Het klinkt verschrikkelijk en in de vrouwelijke geest betekent dat dat de dingen voorgoed voorbij zijn.

Toch werkt een mannelijk brein op een compleet andere manier en betekent ‘ruimte’ niet noodzakelijkerwijs dat dingen eindigen.

Maar we kunnen het niet helpen om ons af te vragen wat ‘ruimte’ echt betekent – heeft hij ruimte nodig of is het voorbij? En die vragen zijn niet gemakkelijk te beantwoorden.

In de meeste gevallen betekent het gewoon dat een man een beetje ruimte nodig heeft om zijn gedachten en zijn eigen gevoelens op een rijtje te krijgen.

Die behoefte aan ruimte hoeft niet eens met jou of jullie relatie geassocieerd te worden. Soms trekken mannen zich alleen terug, omdat ze momenteel moeilijke tijden doormaken en een beetje tijd nodig hebben om dingen uit te zoeken en over hun eigen leven na te denken.

Aan de andere kant kan die ruimte een mogelijk hartzeer voor jou betekenen. Het kan je man doen beseffen dat hij niet meer zo van je houdt als vroeger en dat het beste voor jullie beiden zou zijn om uit elkaar te gaan.

Zoals je kunt zien, kan het begrijpen van mannen ook een zeer moeilijke klus zijn.

Echter, ongeacht de uitkomst van jullie kleine relatiebreuk, het enige wat je kunt doen, is je man de ruimte geven die hij nodig heeft.

Het zal de ultieme test van jullie relatie zijn. Als jullie echt van elkaar houden, zal die kleine afstand jullie niet scheiden, het zal jullie dichter bij elkaar brengen.

Verliest hij interesse of heeft hij ruimte nodig? 10 manieren om dat te vertellen

De vraag is, hoe maken we onderscheid tussen de twee? Heeft hij ruimte nodig of is het voorbij?

De beste manier om die vragen te beantwoorden is door een stap terug te doen en vanuit een mannelijk perspectief naar dingen te kijken en zijn mogelijke redenen om ruimte te willen.

Hieronder vind je een lijst die je zal helpen om tot een definitieve conclusie te komen, de lijst van de meest voorkomende redenen waarom mannen wat ruimte nodig hebben in langdurige relaties.

1. Het gaat te snel voor hem

Heeft Hij Ruimte Nodig Of Is Het Voorbij (10 Manieren Om Dat Te Vertellen)

Zoals ik al zei, werken mannen en vrouwen op verschillende niveaus. Als we daar rekening mee houden, moeten we ons ervan bewust zijn dat vrouwen diepere gevoelens kunnen hebben of klaar kunnen zijn om dingen naar een hoger niveau te tillen dan mannen.

Het betekent niet dat je man minder om je geeft dan jij om hem, het betekent gewoon dat hij meer tijd nodig heeft om naar de plek in jullie relatie te gaan waar jij al bent.

Dus trek geen overhaaste conclusies. Mannen hebben de neiging om duidelijk te zijn met hun woorden. Als hij zegt dat hij ruimte nodig heeft, omdat de dingen te snel gaan, betekent dat alleen dat de dingen uit zijn comfortzone gaan en dat hij wat ruimte nodig heeft om de snelheid te verlagen.

Pas je tempo aan, ontmoet hem halverwege en geef hem die ruimte zodat hij je in kan halen.

2. Hij is bang om zich volledig aan je te binden

Of met andere woorden, hij is bang voor zijn gevoelens. Niet alle mannen staan in contact met hun gevoelens en ze kunnen het moeilijk vinden om ze uit te drukken of er zelfs mee om te gaan.

Dus ze krijgen de behoefte om zich terug te trekken wanneer ze het gevoel hebben dat de dingen serieuzer worden.

Als jij de eerste vrouw bent die hij ooit als serieuzer heeft beschouwd, dan zal hij doodsbang zijn. Het zal hem bang maken.

Aan de andere kant, als je met een echte commitment-fobe te maken hebt dan zal hij voor zijn leven rennen en er is dan niets wat je eraan kunt doen.

In beide gevallen is hem de ruimte geven het juiste om te doen. Dingen forceren en hem vastbinden zal je nergens brengen.

Hij heeft wat afstand nodig om de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Als hij de man voor je is, dan zal een tijdje apart hem doen beseffen dat hij gewoon dom is en dat hij al die tijd zal besteden om je als een gek te missen.

Als het op een andere manier gaat, zul je in ieder geval voorkomen dat je aan het lijntje wordt gehouden door iemand die überhaupt al niet goed voor je was.

3. Hij is al een ‘low investment’ partner

Hij brengt al lang niet genoeg tijd met je door en hij komt niet overeen met jouw inspanningen.

Jij bent de enige die geeft en die in de relatie investeert en hij is er nooit als je hem nodig hebt.

Dit zijn allemaal tekenen dat hij al met een voet buiten de deur staat. Als hij je bovendien vertelt dat hij ruimte nodig heeft, dan is het afgelopen.

Waarschijnlijk gebruikt hij de ruimte om de intensiteit van de breuk te verminderen. Hij is niet zeker over jou en de kans is groot dat hij dat nooit zal zijn.

Als je vindt dat hij al meer dan genoeg ruimte heeft voor zichzelf, zijn interesses en zijn vrienden en als je aan jezelf toegeeft dat hij je de hele tijd heeft verwaarloosd, dan zul je zien dat deze ruimte eigenlijk de ruimte is die je nodig hebt om te zien dat deze relatie niet werkt.

Probeer je niet aan iemand vast te houden die je duidelijk onwaardig is. Laat hem gaan als hij er niet klaar voor is.

4. Hij voelt zich onder druk gezet om jullie relatie naar een hoger niveau te tillen

Dit is met het eerste item op deze lijst verbonden, maar het bestaat uit zijn familie, vrienden of zelfs jij die hem onder druk zet om dingen naar een hoger niveau te tillen – om meer betrokken te raken, samen te gaan wonen of te trouwen.

Hoe meer druk je op hem legt, hoe meer hij wil vluchten.

Als je hem onder druk blijft zetten, dan zal je relatie eindigen. Als je ontspant en de dingen hun eigen beloop laat hebben, dan komt hij waar je hem wil hebben. Omgekeerde psychologie is het enige wat je nodig hebt.

Als zijn vrienden en familie degenen zijn die druk uitoefenen, zorg er dan voor dat hij weet dat niets van dit alles van jou komt.

Geef hem de ruimte die hij nodig heeft door openlijk te praten en hem gerust te stellen dat je niets wilt forceren en dat je dingen in hun eigen tijd op hun plaats laat vallen.

5. Jullie hebben te veel ruzie

Heeft Hij Ruimte Nodig Of Is Het Voorbij (10 Manieren Om Dat Te Vertellen)

Als hij ruimte nodig heeft, omdat jullie de hele tijd ruzie hebben, dan moet je je hele relatie heroverwegen.

Alleen omdat je sterke gevoelens deelt, betekent niet dat je compatibel bent. Je constante geruzie geeft aan dat jullie niet in staat zijn om normaal te functioneren.

Een tijdje apart zal jullie goed doen. Denk aan alle voor- en nadelen van jullie relatie.

Kijk of jij en je partner in staat zijn om een gemeenschappelijke basis te vinden en een manier om jullie verschillen te overwinnen.

Zo niet, dan moet er hoeveel pijn het ook doet, er een eind aan komen.

Als je niet in staat bent om als een team in jullie relatie te werken en op sommige punten het eens zijn om het oneens te zijn, dan zal het naarmate de relatie vordert alleen maar erger worden.

6. Je bent te aanhankelijk geworden

Soms als een vrouw hals over kop verliefd wordt op een man, wordt die man het middelpunt van haar universum. Ze wordt afhankelijk van hem, van die liefde.

Veel mensen hebben een onzekere hechtingsstijl en het is niets waar een persoon zich voor moet schamen. Ze moeten echter aan het oplossen van dat probleem werken als ze hun relatie gezond willen houden en behouden.

Als dit het geval is, als je man je heeft verteld dat hij ruimte nodig heeft, omdat hij denkt dat je te behoeftig bent geworden, dan is het het beste om jullie beiden wat tijd te geven om jullie relatie te heroverwegen.

Om eerlijk te zijn, ben jij degene die wat tijd alleen nodig heeft. Ik begrijp dat je graag tijd met hem doorbrengt, maar je moet ook begrijpen dat er grenzen zijn die gerespecteerd moeten worden om een goede relatie te hebben.

7. Hij voelt zich opgesloten

Dit gebeurde met mij. Mijn vriend voelde zich gevangen in de relatie, omdat hij het gevoel verloor wie hij was zonder mij. Hij had gewoon wat ademruimte nodig.

Onze relatie werd sterker, omdat ik hem ruimte gaf. Als liefde echt is, dan is er geen hoeveelheid ruimte in deze wereld die jullie uit elkaar kan drijven.

Dus als je vriend wat tijd voor zichzelf nodig heeft, of als hij wanhopig behoefte heeft aan privacy en vrijheid om zijn andere belangen na te streven, dan is dat niets om je zorgen over te maken.

Dat is gewoon een teken voor je om de teugels te laten vieren. Het is een teken dat je te aanhankelijk bent en dat je uiteindelijk de relatie verstikt als je hem niet wat ruimte geeft.

8. Hij voelt zich niet genoeg gewaardeerd

Een andere reden waarom je man misschien om wat ruimte vraagt, is als hij zich niet gerespecteerd en gewaardeerd genoeg voelt.

Misschien had je de laatste tijd met je eigen dingen te maken en heb je hem een beetje verwaarloosd. En als hij veel moeite doet om jullie relatie te laten werken terwijl jij helemaal geen moeite doet, dan is het volkomen normaal dat hij zich daardoor niet goed over jou of jullie relatie voelt.

Hoewel het voor lief genomen worden door iemand van wie je houdt het meest vreselijke gevoel in de wereld is, zal het je man niet dwingen om het met je uit te maken.

Hij wil je laten beseffen dat als je je zo blijft gedragen, je hem uiteindelijk kwijtraakt. Dat is de enige reden waarom hij je vertelde dat hij ruimte nodig heeft.

Als je van hem houdt, doe je er natuurlijk alles aan om hem zich weer gewaardeerd te laten voelen en hem te laten zien dat het prioriteit geven aan die andere dingen boven hem een grote fout was waar je heel erg spijt van hebt.

9. Hij heeft wat problemen die niets met jou te maken hebben

Heeft Hij Ruimte Nodig Of Is Het Voorbij (10 Manieren Om Dat Te Vertellen)

Mannen zijn niet zo goed in multitasken als vrouwen; ze concentreren zich liever op één ding tegelijk.

Dus als hij te gestrest is op het werk of als hij zijn eigen dingen heeft buiten de relatie die hij moet regelen, dan zal hij een stap terug moeten doen om deze problemen aan te pakken.

Laat hem weten dat je er voor hem bent en dat je het niet als een goede oplossing voor zijn problemen beschouwt om bij je weg te stappen.

Jullie zouden een team moeten zijn dat elkaar ondersteunt in moeilijke situaties, jullie moeten niet proberen te ontsnappen als het moeilijk wordt.

Je kunt hem voldoende ruimte geven door te accepteren dat je minder van elkaar zult zien en dat je zult begrijpen dat zijn aandacht voorlopig naar elders wordt verlegd.

10. Hij doet het alleen om je te testen

Wist je dat relatie-experts zeggen dat een lange-afstandsrelatie de ultieme test van de liefde is? Nou, dit kan de test van je liefde zijn.

Het is mogelijk dat je man niet echt een pauze wil nemen, maar dat hij alleen dingen wil testen en zien hoe sterk jullie relatie echt is. Hij wil testen of je liefde voor hem zo sterk is als je zegt.

Daarom is het erg belangrijk hoe je je tijdens die kleine pauze gedraagt. Ik ben niet echt een fan van dit soort tests en ik denk dat het volkomen oneerlijk is, maar als je je man niet wilt verliezen, zul je zijn test moeten doorstaan.

Dit betekent ook niet dat je alleen in je huis moet zitten en wachten tot hij belt of naar je terugkomt.

Je mag met je beste vriendinnen uitgaan en alle andere dingen doen die je normaal zou doen, maar andere mannen zien is strikt verboden terrein.

PinFlight Image