Skip to Content

Word Je Door Iemand Van Wie Je Houdt Voor De Gek Gehouden? 12 Stappen Om NU Te Nemen

Word Je Door Iemand Van Wie Je Houdt Voor De Gek Gehouden? 12 Stappen Om NU Te Nemen

Wat als degenen waar we om geven ons opzettelijk pijn willen doen? Dit is een enge gedachte, ongeacht of we het over onze romantische partner, vrienden of andere dierbaren hebben.

Ik heb het zelfs niet alleen over verschillende liefdestalen. Ik heb het over totaal verschillende doelen van een relatie. Door iemand van wie je houdt voor de gek gehouden worden, is niet iets wat ik iemand toewens.

Ik kan me alleen maar de gebroken hart en emotionele littekens voorstellen die dit kan veroorzaken. Daarom geef ik je hier een lijst met dingen die je moet doen als je voor de gek wordt gehouden, en hoe je kunt zien of je door de liefde verblind wordt.

Lees verder om erachter te komen of je een gezonde relatie hebt of dat je een onwetende dwaas bent en iemand tegen je laat liegen.

Hoe te zien of je door iemand van wie je houdt voor de gek wordt gehouden

Voor de gek gehouden worden door iemand van wie je houdt, is geen veel voorkomend verschijnsel. Het gaat er niet alleen om dat je wordt misleid om te geloven dat iemand van je houdt als ze dat niet doen. Het gaat er ook om te denken dat de persoon is wie hij zegt dat hij is, terwijl hij in werkelijkheid zijn ware gezicht verbergt.

Het eerste wat je moet ophelderen is wat voor soort relatie je met de persoon hebt die je mogelijk voor de gek probeert te houden. Vrienden en geliefden zijn zelfs meer geneigd om je voor de gek te houden.

Wat betekent het in dit geval om voor de gek gehouden te worden? Het kan betekenen dat ze iets van je willen, zoals je geld, status of andere dingen.

Daarom kunnen we concluderen dat er in romantische en vriendschappelijke relaties meer kans is om misleid te worden vanwege je financiën, reputatie of om seksuele gunsten te verkrijgen.

Hier zijn enkele voorbeelden van mensen die voor de gek worden gehouden door iemand van wie ze houden:

Je partner is alleen bij je voor je geld

• Vrienden die met je omgaan vanwege je reputatie

Geliefde die je aan het lijntje houdt en die wraak wil nemen voor hoe jullie uit elkaar zijn gegaan

• Familieleden die met je uit eten gaan, omdat jij voor het eten betaalt

Geliefde die alleen geïnteresseerd is in seks of om vrienden met voordelen met je te zijn

Liefde is niet altijd wat het lijkt te zijn.

Jij en veel mensen worden door iemand van wie je houdt voor de gek gehouden. Nu zullen we enkele van de rode vlaggen onderzoeken waarbij mensen voor de gek worden gehouden door degenen die ze liefhebben:

• VERTROUW OP JE INTUÏTIE: als iets niet goed voelt, dan is het dat waarschijnlijk ook zo. Als je het gevoel hebt dat iemand alleen op je geld uit is, dan zal hun houding het weggeven.

Word Je Door Iemand Van Wie Je Houdt Voor De Gek Gehouden 12 Stappen Om NU Te Nemen

• ER IS EEN EMOTIONELE AFSTAND: je partner vertelt je altijd: “Ik hou van je”, maar het is moeilijk voor je om het te geloven, omdat er iets ontbreekt.

• ER IS IETS VERANDERD: jullie zijn uit elkaar gegaan, hadden ruzie of je hebt iets met hen gedeeld, en dat was het moment dat je sinistere energie van hen begon te voelen.

• OVERDRIJVEN: ze bombarderen je met liefde of geven je alle aandacht in de wereld, maar het klopt gewoon niet.

 LIEGEN EN DOEN ALSOF: ze vertellen je niet waar ze waren, wat ze deden en met wie ze waren, ook niet om je te plezieren.

• JOU DE SCHULD GEVEN: als je ze confronteert, zullen ze je gaslighten of je overal de schuld van geven.

Er zijn vele manieren waarop mensen door degenen van wie ze houden voor de gek gehouden kunnen worden, en het belangrijkste wat je nu kunt doen is proberen uit te zoeken of je geliefde een geheime intentie heeft.

Probeer het probleem realistisch te bekijken. Veel dingen kunnen goed gaan, maar zijn er tekenen dat je voor de gek wordt gehouden? Hoe groot is de kans dat je partner je aan het lijntje houdt en heeft hij een geschiedenis met dit gedrag?

In de toekomst zijn er ook vele manieren waarop je kunt voorkomen dat je voor de gek wordt gehouden. Een manier om niet voor de gek te worden gehouden is om te onthouden dat de persoon van wie je houdt je misschien niet altijd de waarheid vertelt.

Het is het beste als je dat nu gaat geloven. Op deze manier zal het makkelijker voor je zijn om erachter te komen of je voor de gek wordt gehouden.

Door iemand van wie je houdt voor de gek gehouden worden is een vorm van emotionele mishandeling. Het kan moeilijk te herkennen zijn en het kan in elk type relatie voorkomen.

12 stappen die je moet nemen als je door iemand van wie je houdt voor de gek wordt gehouden

Zodra je weet dat je door iemand van wie je houdt voor de gek wordt gehouden, neem je deze stappen voor de ultieme wraak:

1. Vertrouw op jezelf

Heb je dat onderbuikgevoel dat je het gevoel geeft dat je iets weet zonder daarvoor enige logische verklaring te hebben, zelfs als je iemand voor het eerst ontmoet?

Als je bijvoorbeeld een onderbuikgevoel hebt dat iemand liegt, dan kun je dit testen door vragen te stellen en te zien hoe ze reageren. Als ze de waarheid vertellen, dan zullen hun antwoorden overeenkomen met wat ze hebben gezegd.

Als ze liegen, zullen ze gaan friemelen en wegkijken en proberen zo snel mogelijk van onderwerp te veranderen. Als dit gebeurt, dan kun je er zeker van zijn dat je op je gevoel kunt vertrouwen en dat je zo snel mogelijk uit die situatie weg moet gaan.

2. Wees eerlijk

In dit geval moet je eerlijk tegen jezelf zijn. En, ik bedoel helemaal eerlijk. Geloof je echt dat je voor de gek wordt gehouden, of houdt je geest je voor de gek?

Als je echt gelooft dat je door iemand van wie je houdt voor de gek wordt gehouden, probeer dan de situatie objectief aan te pakken. Helaas weet je nu hoe het voelt om verraden te worden.

Vraag jezelf af of ze een gegronde reden en motief hebben om je voor de gek te houden, en wat ze eruit zouden kunnen halen. Gedurende dit hele proces is het belangrijkste om volledig eerlijk tegen jezelf te zijn over wat er gebeurt en hoe je je voelt.

3. Pak je situatie aan

Word Je Door Iemand Van Wie Je Houdt Voor De Gek Gehouden 12 Stappen Om NU Te Nemen

Als alle antwoorden op deze vragen mogelijk zijn, dan heb je misschien echt met fraude te maken. Je bent verblind door de liefde, en hij is de wijze man die je leven ruïneert en levenslange emotionele littekens op je mentale gezondheid achterlaat.

Wat je nu moet doen, is je situatie aanpakken. Met andere woorden, je moet beoordelen wat er in je leven gebeurt en of je geliefde echt de middelen en het motief had om je voor de gek te houden.

Het is tijd om erachter te komen of je uit de situatie kunt komen en je autonoom bent en zonder hem kunt leven. Laat je niet misleiden. Ze kunnen je sowieso al in hun macht hebben.

4. Verzamel meer bewijs

Als het nodig is, probeer dan zo lang mogelijk bij degene te blijven die je voor de gek houdt om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Op deze manier zul je kunnen bewijzen dat je vermoedens waar zijn.

Het kan bewijs zijn dat je partner vreemdgaat, dat je vriend liegt over met wie hij of zij omgaat of dat een familielid informatie voor je verbergt. Het belangrijkste is dat het bewijs keihard is. Foto’s en berichten zijn de beste opties.

Ongeacht het bewijs, het belangrijkste is dat je solide bewijs hebt dat de andere kant niet zal toestaan om je te manipuleren. Je zult dit later kunnen gebruiken om ze te laten zien dat je de waarheid weet en om aan jezelf te laten zien dat je gelijk had.

5. Confronteer ze

Het komt allemaal neer op deze stap. Denk niet aan alle liefdescitaten die er zijn gestuurd of hoeveel jaar jullie samen op de middelbare school hebben doorgebracht.

Zodra je zeker weet dat je geliefde je voor de gek houdt en je bewijs hebt dat ze liegen, is het tijd om ze te confronteren.

Je bent door je vriend, vriendin of geliefde voor de gek gehouden, en je moet ze laten weten wat ze je hebben aangedaan. Hetzelfde geldt als je met een vreemdganger te maken hebt.

Pik het alsjeblieft niet langer. Het is tijd om ze te laten weten wat je te zeggen hebt.

6. Zeg wat je denkt

Repeteer wat je tegen de andere kant gaat zeggen. Het moet beknopt, overtuigend en eenvoudig zijn. Zeg gewoon wat je gelooft dat waar is.

Als je praat, ga dan niet onderuit gezakt zitten… wees zelfverzekerd en spreek vrijuit. Laat je niet weer door de liefde voor de gek houden. Het is tijd om voor jezelf op te komen.

7. Geloof ze niet

Word Je Door Iemand Van Wie Je Houdt Voor De Gek Gehouden 12 Stappen Om NU Te Nemen

Je partner, vriend of familielid zal je proberen te gaslighten en het laten lijken dat jij gek bent. Ze zullen proberen het te bagatelliseren en zich dominant gedragen als je ze bewijs geeft. Uiteindelijk zullen ze zeker proberen om alles op jou af te schuiven en dit als tijdverspilling aan te merken.

Geloof hun leugens niet meer en wees niet blind als al het bewijs recht voor je ligt. Je hebt ze precies waar je ze wilt… laat ze de kaarten niet omdraaien.

8. Tolereer het niet

Zodra je je mening hebt gegeven, vertel je ze wat je plannen voor de toekomst zijn. Het kan zijn om de relatie die je hebt te verbreken, wat ik ten zeerste aanbeveel. Maar het kan ook bij elkaar blijven zijn als ze bereid zijn om hun gedrag te veranderen.

Ik moet zeggen dat je nog steeds hun gedrag op tekenen van mishandeling moet controleren. Als ze doorgaan met hun vorige levensstijl, tolereer het dan niet zoals voorheen.

9. Verlaat ze

Word Je Door Iemand Van Wie Je Houdt Voor De Gek Gehouden 12 Stappen Om NU Te Nemen

Verwijder ze van social media, neem een nieuw appartement en telefoonnummer en probeer door de hel te leven. Als je het slachtoffer bent van mishandeling, dan is dit de moeilijkste stap.

Je zult je zelfs snel opgelucht voelen en nooit meer aan hen denken, zelfs niet aan hun sterrenbeeld. Verliefd worden en verwachten dat ze genoeg van je zouden houden was een vergissing, en je zult spoedig van het hele proces genezen.

10. Laat hen met de gevolgen omgaan

Als jullie samen plannen hadden of als je na je vertrek samen betalingen hebt gedaan, neem dan nooit meer contact met hen op.

Laat ze leven met wat ze jou hebben aangedaan en laat ze de gevolgen van hun eigen daden voelen.

Het kan zijn dat je ze achterlaat om met liefdesverdriet om te gaan, om hun financiële stabiliteit te vinden of om nieuwe vrienden te vinden. Hoe dan ook, het heeft nu niks meer met jou te maken.

11. Praat met iemand die je vertrouwt

Zodra alles voorbij is, zoek dan een vriend of familielid die je vertrouwt. Laat hen precies weten wat er is gebeurd en vertel ze wat je hebt gedaan. Deze persoon moet een vertrouweling zijn die geen leugens over je verspreidt.

Als er emotionele of fysieke mishandeling plaats heeft gevonden, zoals de persoon die geld van je heeft gestolen, of als er iets illegaals is gebeurd, meld dit dan aan de autoriteiten.

12. Wees voorzichtig met jezelf

Als je eenmaal uit het spel bent, dan ben je eindelijk vrij. Dit is een tijd van beproeving waarin je jezelf moet begrijpen. Wees lief en laat je liefdesverdriet genezen.

Deze dagen zijn de zwaarste, omdat je nooit weet hoe je je zult voelen als je wakker wordt.

Laat jezelf in ieder geval genezen en wees niet bang om weer betekenisvolle banden te vormen, want dat is wat het leven beter maakt.

Aan het eind

Ten eerste, als je mijn artikel hebt gelezen en je je realiseert dat je door iemand van wie je houdt voor de gek wordt gehouden, en dat ze in feite tegen je liegen… Dan moet ik zeggen dat het me spijt wat je doormaakt.

Ten tweede, vergeet niet om jezelf tijd te geven om je zelfvertrouwen en eigenwaarde terug te krijgen. Dit keer is het beste relatieadvies om je gedeisd te houden en te proberen meer aanwijzingen te vinden over of ze liegen of je voor de gek houden.

Tot slot, geef jezelf de ruimte. Dit is een moeilijke situatie en het is niet aan te raden om meteen verder te gaan. Je kunt je wonden herstellen en voor de volgende keer vertrouw op je onderbuikgevoel als je verliefd wordt.

PinFlight Image