Skip to Content

Een Geheugensteuntje Dat Liefde Niet Moeilijk Moet Zijn

Een Geheugensteuntje Dat Liefde Niet Moeilijk Moet Zijn

Gefeliciteerd, je bent net je geheugensteuntje tegengekomen dat liefde niet moeilijk moet zijn.

Al sinds we kinderen waren, werden we door liedjes, films en boeken over liefde omringd. Ze vertelden ons meestal verhalen dat je hard moet vechten om de persoon te krijgen die we willen. Of om de liefde terug te krijgen die we jaren geleden zijn verloren. Alles is altijd zo ingewikkeld, maar liefde betekent gekwetst worden, toch?

Liefde betekent dat je hart meerdere keren gebroken wordt, omdat de persoon van wie je houdt het waard is, toch? En het betekent ook nachtenlang huilen in je bed. Als het zoveel pijn doet dan moet het echt zijn, toch?

Als je worstelt om je ex terug te krijgen die je voor iemand anders verliet, dan moet het ware liefde zijn, toch? Ik bedoel, al die boeken en films bewijzen dat als je je best doet, je altijd de persoon krijgt die je wilt.

Ja, misschien breekt het je nog meer, maar aan het eind van de dag slaap je naast degene van wie je houdt. En al die nachten dat je in je bed lag na te denken en al die dagen dat je zo gebroken was dat je het bed nauwelijks kon verlaten, zal eindelijk zin hebben.

Maar is dat echt ware liefde?

Is elke dag pijn hebben hoe ware liefde eruitziet? Is je hart in miljoenen stukjes laten breken een teken dat de juiste persoon in de buurt is? Of is de definitie van liefde misschien je fysiek ziek voelen als je zijn naam hoort?

Denk je dat alle liedjes, boeken en films die je hebt gezien de waarheid vertelden? Zou het kunnen dat ze gewoon een interessant verhaal maakten zodat je zou luisteren, lezen of kijken?

Liefde zou niet de belangrijkste complicatie in het leven moeten zijn. Nee, het feit dat hij je maandenlang liet zitten, omdat hij niet zeker van je was, en toen weer terug kwam, bewijst niet zijn grote liefde voor jou. Het bewijst alleen dat je liefdesleven ingewikkeld is.

Maar is het iets dat je gelukkig maakt? Ik denk het niet. Ik denk dat je liever een vreedzame relatie hebt waarin je partner geen 3 maanden nodig heeft om erachter te komen of hij je echt leuk vindt of dat hij iemand anders wil.

Liefde zou niet moeilijk en je belangrijkste bron van pijn moeten zijn. Nee, elke dag ruzie maken bewijst niet dat jullie om elkaar geven. Het benadrukt alleen het feit dat jullie communicatie niet goed is, of dat jullie gewoon niet eens de moeite nemen om elkaar te begrijpen.

Is dat iets dat je dag beter maakt? Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat al dat drama je alleen maar gestrest maakt. En ik ben er vrij zeker van dat je liever een relatie hebt waarin jij en je partner niet elke avond ruzie zouden maken over elke klein ongemakje.

Door alles wat ons omringt, hebben we geleerd om ruziemaken of zelfs dingen op te offeren voor elkaar te romantiseren. Maar zo ziet echte liefde er niet uit. Het is gewoon een fantasie waar we in al die romantische boeken over gelezen hebben.

De waarheid is dat als je de juiste persoon vindt om van te houden, het de makkelijkste baan ooit zal zijn. Het zal zo natuurlijk gaan, dat je niet eens het gevoel hebt dat je iets doet. Jullie zullen gewoon liefhebben en van jullie leven samen genieten.

Nee, liefde zou niet moeilijk moeten zijn!

Liefde is als je naast je partner ligt en je je koude voeten op zijn rug legt. En in plaats van boos op je te worden, hij lacht en je voorhoofd kust. En dan breng je de hele nacht door in een warme deken gewikkeld.

Liefde is het samen plannen van de toekomst. Het maken van jullie eigen lijst met doelen die jullie willen bereiken. Het gaat erom te beslissen wat je wilt doen, waar je heen wilt, en wat jullie allebei ongelooflijk gelukkig maakt.

Liefde is ook op een road trip gaan met de persoon die je het meest aanbidt op deze wereld. Het zingen van jullie favoriete nummers tijdens het rijden in de regen. Dan de auto te stoppen, te dansen en van de mooie herinneringen te genieten die jullie samen maken.

Liefde is wakker worden met de geur van je favoriete thee. En dan je ogen openen en degene te zien die het voor je heeft gemaakt, omdat hij wil dat je elke dag begint met te weten dat je geliefd en gekoesterd wordt.

Liefde is van tijd tot tijd ruziemaken, omdat het prima is om het soms niet met elkaar eens te zijn. Maar ook proberen om de beste oplossing te vinden voor elk probleem dat je tegen elkaar hebt genoemd. Het gaat om hard werken. Om elk probleem op te lossen dat op je pad komt voordat het de kans krijgt om groter en sterker te worden.

Liefde is elkaar motiveren. Het is wanneer je wakker wordt en je partner er is om je te vertellen dat hoe moeilijk de dag ook mag lijken, je in staat bent om alle doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gesteld.

Liefde moet net zo natuurlijk voelen als ademen. Natuurlijk kunnen er van tijd tot tijd een paar problemen optreden. Ja, ze kunnen pijn doen. En ja, je kunt je een dag of twee teleurgesteld voelen. Maar als het zo snel verdwijnt, dan is het volkomen normaal.

Als je echter dagenlang het gevoel hebt dat liefde het moeilijkste deel van je leven is, dan heb je nog steeds geen echte liefde gevoeld. In dat geval moet je jezelf er echt aan herinneren dat echte liefde nooit moeilijk moet zijn.

Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt dat het je verplettert, adviseer ik je om na te denken om naar iemand te zoeken die je eindelijk zal kunnen laten zien dat van iemand houden een van de mooiste en gemakkelijkste banen in de hele wereld is.

Maar alleen als het de juiste persoon is!