Skip to Content

Micro-Vreemdgaan: 8 Kleine Tekenen Dat Hij Op Het Punt Staat Om Ontrouw Te Zijn

Micro-Vreemdgaan: 8 Kleine Tekenen Dat Hij Op Het Punt Staat Om Ontrouw Te Zijn

Bijna elke dag duiken er nieuwe relatietermen op, het is bijna onmogelijk om ze allemaal te onthouden. Of klaagt er maar één millennial over, omdat ik deze nieuwe trends niet bij kan houden? Misschien. Ik heb vandaag iets ontdekt is dat micro-vreemdgaan wordt genoemd.

Nou, niet dat ik er niet bekend mee ben, het is gewoon dat ik niet wist dat daar een term voor was. Kun je je mijn geluk voorstellen toen ik me realiseerde dat ik niet een paar zinnen hoefde te gebruiken om uit te leggen wat ik bedoelde?

Nadat ik mijn gelukzalige staat van onwetendheid had verlaten, kwam ik erachter dat micro-vreemdgaan betekent dat je partner een aantal dingen doet die op het randje zijn. Nou, het is een dunne lijn tussen vreemdgaan en micro-vreemdgaan als ik eerlijk ben.

Het grote verschil is dat dit laatste niet direct schadelijk is voor je relatie en voor sommige stellen wordt het niet eens als het overschrijden van grenzen beschouwd. Dit micro-vreemdgaan is voor elk paar uniek en wat voor een stel vreemdgaan en een goede reden om uit elkaar te gaan is, kunnen anderen kunnen met gemak van zich af zetten als geen groot probleem.

Dus als je deze mogelijke tekenen leest dat je partner bijna vreemdgaat, onthoud dan die relatiegrenzen waar jullie het over eens zijn geworden voordat je een serieuze relatie met elkaar begon. Zorg ervoor dat ze duidelijk worden gecommuniceerd en houd die band gezond.

Mogelijke tekenen van micro-vreemdgaan

Micro-Vreemdgaan: 8 Kleine Tekenen Dat Hij Op Het Punt Staat Om Ontrouw Te Zijn

Zoals ik al heb gezegd, zijn sommige hiervan misschien voor jou geen rode vlag, zelfs geen kleintje. Dus neem alles met een korreltje zout, maar wees voorzichtig en besteed meer aandacht aan je geliefde als je de meeste van hen opmerkt. Als je op tijd reageert, dan voorkom je misschien iets dat schadelijker is voor je relatie.

1. Hij controleert zijn telefoon te vaak

Controleert hij constant zijn telefoon als hij bij je is? Legt hij hem ondersteboven en naast hem op tafel als jullie aan het eten zijn? Heeft hij je wel het wachtwoord van zijn laptop verteld, of je het patroon laten zien dat hij gebruikt om zijn telefoon te ontgrendelen?

Als je na het lezen van deze vragen zijn motieven in twijfel trekt, dan kan er iets mis zijn. Hij kan een andere vrouw appen of geheimen voor je verbergen. Je hebt misschien ook toegang tot al zijn apparaten, maar de app waar hij de voorkeur aan geeft, is mogelijk vergrendeld.

2. Hij erkent je gevoelens niet

Ben je kwetsbaar bij hem, maar krijg je er niets voor terug? Heb je geprobeerd om met hem te praten, maar wuift hij het elke keer op de een of andere manier weg? Je begint je waarschijnlijk neerslachtig en verwaarloosd te voelen, omdat de persoon die er vroeger voor je was geen aandacht meer aan je besteedt.

Je kunt beginnen na te denken over alles wat je hebt gedaan of gezegd. Dit kan een aantal milde psychische problemen veroorzaken, maar je moet weten dat het niet jouw schuld hoeft te zijn. Je deelt niet te veel; hij moet altijd aan je zijde staan en actief luisteren naar wat je te zeggen hebt.

3. Micro-vreemdgaan en via de app met vrouwen flirten

Misschien is flirten in zijn hoofd niet vreemdgaan, maar hoe zit het met die van jou? Heb je dit besproken toen je in het begin die relatiegrenzen stelde? Natuurlijk word je niet boos als hij beleefd naar een aantrekkelijke vreemdeling glimlacht, of wel?

Is hij gewoon een extravert persoon en is wat over het algemeen als flirten wordt beschouwd, zijn normale gedrag? Of probeert hij actief de aandacht van een andere vrouw te trekken? Voordat je reageert, moet je als het om je man gaat het verschil tussen deze twee weten.

4. Hij wordt defensief als je hem met zijn gedrag confronteert

Dit is een ander teken van micro-vreemdgaan. Wanneer je hem met zijn verdachte gedrag probeert te confronteren, dan zet hij zijn verdediging op en is er niets dat je kunt doen om het naar beneden te krijgen. Hij kan je ervan beschuldigen hem niet te vertrouwen of jaloers te zijn.

Trap hier niet in als je gevoel je vertelt dat er iets mis is. Volg het op, want uit mijn ervaring verdedigt hij zichzelf niet, omdat hij niets heeft gedaan. Misschien denkt hij gewoon dat hij met een van zijn vriendinnen de grens is overgegaan en denkt hij er nu over na.

5. Hij vertrouwt een andere vrouw dingen toe

Als je het gevoel hebt dat hij geen belangrijke informatie meer met je deelt en dat hij een andere vrouw in vertrouwen neemt, dan kan dit een teken zijn dat hij zich schuldig maakt aan micro-vreemdgaan. Wanneer er iets goeds of slechts in ons leven gebeurt, dan is de eerste persoon met wie we het willen delen natuurlijk onze partner.

Als een van zijn vriendinnen echter enkele dingen weet die alleen bij jou bekend zouden moeten zijn, of nog erger – als zij iets weet wat jij niet weet – dan is dat een duidelijk teken dat hij openlijk met haar over zijn leven praat. En dat is een grote rode vlag, want hij is misschien begonnen om gevoelens voor haar begonnen te krijgen.

6. Hij heeft een Tinder-account aangemaakt om te zien hoeveel matches hij zou krijgen

Deze kan triggerend zijn, vooral als je iets soortgelijks hebt meegemaakt. Als je vriend of man een profiel heeft aangemaakt op een dating-app, inclusief Tinder, gewoon om te zien hoeveel potentiële matches hij zou krijgen, dan is het alarmerend.

Hij is ofwel al ontrouw of hij denkt erover om een affaire met iemand te hebben. Ik weet dat dit misschien een moeilijke pil is om door te slikken, maar reflecteer op je relatie en probeer erachter te komen wat er ontbreekt. Het is nog steeds mogelijk om het te redden, omdat het vreemdgaan zelf nog niet is gebeurd.

7. Hij kleedt zich netjes aan als hij naar iemand gaat die “gewoon een vriendin” is

Micro-Vreemdgaan: 8 Kleine Tekenen Dat Hij Op Het Punt Staat Om Ontrouw Te Zijn

Hij heeft je verteld dat hij later vandaag een vriendin uit zijn kindertijd gaat ontmoeten. Je vermoedt helemaal niets, omdat je van deze “Harper” weet en dat ze gewoon een vriendin is. Maar deze keer is er iets vreemds. Hij heeft de tijd genomen om een mooi shirt te vinden en hij heeft zijn broek gestreken.

Waarom kleedt hij zich alsof hij op een date gaat? Dit is zeker geen zakelijke bijeenkomst, omdat ze niet in hetzelfde vakgebied werken. Probeer daar geen jaloerse scène te maken, maar houd hem een tijdje in de gaten. Als je meer tekenen opmerkt dat hij mogelijk vreemdgaat, confronteer hem dan.

8. Micro-vreemdgaan en hij vindt posts van andere vrouwen op social media leuk en geeft er commentaar op

Oké, je partner zit meestal niet veel op social media. Onlangs zegt je nieuwsfeedpagina echter dat hij op veel berichten reageert en foto’s van andere vrouwen leuk vindt. Moet dat verontrustend zijn? Waarschijnlijk niet.

Ik bedoel, we scrollen allemaal eindeloos en we liken de berichten van andere mensen de hele dag en elke dag. Maar als je hebt gemerkt dat hij vaak naar een bepaald profiel terugkeert en zijn opmerkingen steeds flirteriger worden, aarzel dan niet om daar met hem over te praten.

Ik wil nog een keer benadrukken dat dit voor jullie relatie normaal kan zijn. De definitie van micro-vreemdgaan is voor ieder van ons uniek. Zolang hij je grenzen respecteert en ervoor zorgt dat jullie relatie gezond blijft, is dat alles wat belangrijk is.

Maar als je je realiseert dat hij iets doet wat hij nooit heeft gedaan of als je begint te voelen dat zijn gedrag je ongemakkelijk maakt, dan is het tijd om te gaan reageren. Het is beter om voordat het te laat is een eerlijk gesprek met je partner te hebben.

Micro-Vreemdgaan: 8 Kleine Tekenen Dat Hij Op Het Punt Staat Om Ontrouw Te Zijn