Skip to Content

7 Tekenen Dat Je Man Een Emotionele Affaire Heeft

7 Tekenen Dat Je Man Een Emotionele Affaire Heeft

Een emotionele affaire is iets wat tegenwoordig vaak voorkomt. We leven in een wereld waar het heel gemakkelijk is om iemand te bereiken, zelfs als je niet fysiek naast hem of haar staat.

Feit is dat het heel moeilijk is om te zien of je partner een emotionele affaire heeft of niet. Als je wat meer aandacht schenkt aan zijn lichaamstaal en de woorden die uit zijn mond komen, kun je er gemakkelijk achter komen of je man je trouw is of dat hij denkt aan iemand anders als hij bij je is.

1. Hij neemt zijn telefoon overal mee naartoe

7 Tekenen Dat Je Man Een Emotionele Affaire Heeft

Voorheen liet hij zijn telefoon altijd overal liggen, maar de laatste tijd neemt hij hem ook mee als hij naar het toilet gaat.

Misschien wil hij niet dat je sms’jes ziet die hij kan ontvangen terwijl hij er niet is. Of wil hij niet dat de andere persoon lang op een reactie wacht.

Wat de reden ook is, dat is geen goed teken. Voordat je hem ergens van beschuldigt, moet je ervoor zorgen dat je het echte bewijs hebt dat hij je ontrouw was.

2. Hij heeft een emotionele affaire als hij haar naam niet noemt

Als je met je man over zijn baan praat en hij begint je een verhaal te vertellen over zijn collega (die trouwens een mooie, jonge dame is), zegt hij tijdens het hele verhaal haar naam niet.

In plaats daarvan hij spreekt over haar met ‘zij’. Dat is een teken dat er iets niet klopt, want hij noemt elke andere vrouw bij haar naam.

Zie je meer signalen dan alleen deze? Dan kun je er zeker van zijn dat je man een emotionele affaire heeft.

3. Jullie zijn minder vaak intiem met elkaar

7 Tekenen Dat Je Man Een Emotionele Affaire Heeft

Je ziet dat je partner afstand tussen jullie twee houdt. Hij gaat niet meer tegelijk met jou naar bed om intimiteit met jou te kunnen vermijden.

Hij zegt dat hij moe is, dus hij brengt meer tijd door met op zijn telefoon of naar de televisie kijken. Dit kunnen allemaal tekenen zijn van een emotionele affaire. Zorg er dus voor dat je daar openlijk met je partner over praat.

Misschien kun je je relatie nog redden als je op tijd reageert.

4. Hij heeft een emotionele affaire als hij zich heimelijk gedraagt

Als je man sommige dingen voor je verborgen houdt, terwijl zijn vrienden er wel van weten, is dit een teken dat er iets niet meer klopt.

Hij wil niet dat je belangrijke dingen in zijn leven weet. Daarbij brengt hij liever tijd door met anderen dan met jou.

Ook het verbergen van zijn telefoon of het wijzigen van zijn wachtwoorden op zijn apparaten is een duidelijk teken van een emotionele affaire.

5. Hij bekritiseert je

7 Tekenen Dat Je Man Een Emotionele Affaire Heeft

Hij doet dat omdat hij je vergelijkt met de persoon met wie hij een emotionele affaire heeft. En als je iets zegt dat die persoon enigszins kan beledigen, zal hij extreem defensief tegenover haar zijn.

Je bent niet zoals de persoon waarmee hij een emotionele affaire heeft en daarom haalt hij je naar beneden.

6. Hij doet afstandelijk

Als je tijd met hem doorbrengt, maar je voelt dat hij er alleen fysiek is, kun je er zeker van zijn dat er iets niet in orde is.

Het hoeft geen teken te zijn van een emotionele affaire, maar er is een probleem. Probeer met hem te praten en zorg ervoor dat hij zich voor je openstelt. Misschien is de situatie daarna niet zo slecht.

7. Hij heeft een emotionele affaire als je dat voelt

7 Tekenen Dat Je Man Een Emotionele Affaire Heeft

Vrouwen zijn gezegend met een zesde zintuig en als je voelt dat er iets mis is, is dat waarschijnlijk ook zo.

Je kunt aan je man toegeven dat je je niet meer zo dicht bij hem voelt en dat je je niet zo wilt voelen omdat het je bang maakt.

Let op zijn reactie om erachter te komen of hij een affaire heeft. Als hij er boos over wordt, is dat een duidelijk teken dat hij iets verbergt. Aan de andere kant, als hij je rustig uitlegt dat alles in orde is, wees dan geduldig en luister naar alles wat hij te zeggen heeft.

PinFlight Image