Skip to Content

Geef Je Vanwege Je Flirterige Persoonlijkheid De Verkeerde Signalen Af? 6 Subtiele Tekenen Dat Je Dat Doet!

Geef Je Vanwege Je Flirterige Persoonlijkheid De Verkeerde Signalen Af? 6 Subtiele Tekenen Dat Je Dat Doet!

Hoe vaak heb je je partner of je vrienden je als ‘verwarrend’ of ‘moeilijk te begrijpen’ horen beschrijven? Hoe vaak heb je gedacht “wauw, ik begrijp niet waarom hij zo over me zou denken” of “ik weet niet waarom hij dacht dat ik dat meende?”

We willen geen veronderstellingen maken, maar er is een kans dat je de verkeerde signalen naar mensen om je heen stuurt zonder er zelfs maar twee keer over na te denken.

Naar aandacht hunkeren en verwachten dat de wereld om jou draait, getuigt van het feit dat je misschien met mensen flirt zonder je zelfs maar te realiseren dat je dat doet.

Flirten ziet er niet altijd uit als “Hoe gaat het, knapperd?”. Het knipperen met je wimpers, het eens zijn met alles wat ze zeggen, lachen om elke beweging die ze maken, en wegtrekken wanneer ze het aas nemen, kan de definitie zijn van het verzenden van de verkeerde signalen.

6 tekenen dat je de verkeerde signalen geeft

Geef Je Vanwege Je Flirterige Persoonlijkheid De Verkeerde Signalen Af? 6 Subtiele Tekenen Dat Je Dat Doet!

1. Je stuurt ze de hele tijd berichtjes, maar je maakt nooit plannen om iets te gaan doen

We zeggen niet dat je iemand met wie je niet samen wilt zijn (romantisch) geen berichten mag sturen. Er is echter een lijn die niet mag worden overschreden.

Wanneer iemand je aan de bar benadert en bijvoorbeeld met je begint te flirten, dan is de kans groot dat hij je berichten gaat zien als een groen licht om je het hof te maken.

Maar wanneer je heen en weer blijft appen zonder zelfs maar de gedachte te noemen om met hem uit te gaan, dan zal hij gegarandeerd aan jou en aan je motieven gaan twijfelen.

We begrijpen dat je graag flirt met vreemden,. Je moet echter weten waar je de grens moet trekken om ervoor te zorgen dat niemand gekwetst raakt. Wat je ook doet, stuur geen bericht naar de man die vanaf het begin niets anders dan open en eerlijk tegen je is geweest, tenzij je van plan bent hem buiten je telefoon te zien.

2. Je flirt met ze als er niemand in de buurt is, maar je flirt ook met andere mensen

Hoewel er niets mis is met het krijgen van een kick van het feit dat er een heleboel jongens met je flirten omdat je zo schattig bent. Er is echter niets erger dan ze aan het lijntje te houden, omdat je wilt dat ze met je blijven flirten (hoewel je niet van plan bent om met een van hen op date te gaan).

We weten dat je waarschijnlijk die ene persoon hebt waar je het meest van houdt om mee te flirten.

Maar je moet begrijpen dat jij degene bent die deze verkeerde signalen uitzendt. Jij ben namelijk degene die met iedereen flirt die naar je durft te kijken.

3. Je bent bezitterig, ook al zijn jullie twee officieel geen ding 

“Wie, ik?! Dat is onmogelijk!” Vaak liegen we tegen onszelf omdat we ons schamen om toe te geven dat we iets verkeerd hebben gedaan.

Misschien denk je de hele tijd aan die ene persoon. Misschien stuur je ze een bericht of praat je met ze wanneer je de kans krijgt. Maar je bent niet echt met hen samen.

En als je ze met iemand anders ziet, raak je geïrriteerd en boos. Je veroorzaakt zelfs een scène omdat je niet kunt geloven dat ze dat hebben gedaan. Maar je stuurt alleen de verkeerde signalen naar hen (en naar de wereld) omdat jullie niet samen zijn.

Van tijd tot tijd met iemand flirten betekent niet dat je mag beslissen met wie ze uitgaan, toch? En je flirterige persoonlijkheid verontschuldigt niet het feit dat je uiteindelijk de mensen kwetst met wie je werkt, omgaat of zelfs uitgaat.

4. Je wendt je tot hen wanneer je iets nodig hebt, maar je geeft de gunst nooit terug

Geef Je Vanwege Je Flirterige Persoonlijkheid De Verkeerde Signalen Af? 6 Subtiele Tekenen Dat Je Dat Doet!

Nu zijn er verschillende lagen van flirten. Flirten hoeft niet altijd romantisch, gepassioneerd of verleidelijk te zijn. Je flirt met iemand, zelfs als je opzettelijk de rol speelt die ze willen dat je speelt om iets van hen gedaan te krijgen.

Wanneer je ervoor zorgt dat je je op de juiste manier gedraagt of de juiste dingen zegt wanneer je bijvoorbeeld tegen de broer van je vriend praat, dan doe je dat omdat je wilt dat de broer je opmerkt.

En wanneer hij het aas vangt en je op een date vraagt, bedenk je een excuus om mysterieus te lijken (en om gehechtheid te vermijden). Maar als je eenzaam bent en iemand nodig hebt om mee te praten, dan aarzel je niet om hem een bericht te sturen omdat je weet dat hij zal antwoorden.

Maar wat betekent dat? Nou, dat betekent dat je iemand in de buurt houdt omdat je iemand nodig hebt waar je terecht kunt als er niemand is. Maar je houdt ook afstand omdat je niet de toewijding wilt die gepaard gaat met het daadwerkelijk accepteren van de avances die hij laat zien.

5. Je bent de ene dag geobsedeerd door hen, maar je trekt de andere dag heel erg terug

We begrijpen dat je flirterig bent en floreert. Maar er is altijd een maar als je met iemands emoties speelt. Je weet namelijk nooit hoe ze zullen reageren als ze erachter komen dat je ze de hele tijd hebt bespeeld.

Wanneer je ze elk moment van de dag een bericht stuurt, naar ze lacht wanneer je ze ziet staren, of plannen met ze maakt wetende dat je dat allemaal niet serieus neemt, dan stuur je ze gemengde signalen.

En wanneer je plotseling je gedrag verandert, laat je ze denken dat ze iets hebben gedaan om het te verdienen om genegeerd te worden. Eigenlijk manipuleer je ze en dat is iets waar je een einde aan moet maken.

6. Je bent bang om etiketten te plakken op wat jullie twee hebben

We zijn er vrij zeker van dat je bang bent om je te binden of labels te plakken op wat jullie twee ook hebben, omdat je nooit van plan was om zo ver te gaan. Misschien flirtte je vanwege je flirterige persoonlijkheid en begreep je niet eens dat je dat aan het doen was.

Misschien flirtte je omdat je hunkerde naar aandacht en je door zoveel mogelijk mensen opgemerkt wilt worden. Wat het geval ook is, stop met het sturen van gemengde signalen, tenzij je van plan bent een relatie met hen na te streven.