Skip to Content

Dit Is Waarom Ik Verder Ben Gegaan, Zelfs Als Een Deel Van Mij Nog Steeds Van Je Houdt

Dit Is Waarom Ik Verder Ben Gegaan, Zelfs Als Een Deel Van Mij Nog Steeds Van Je Houdt

Je begint nooit een relatie met iemand met de intentie om hem op een gegeven moment te verlaten. Dat is gewoon niet hoe liefde werkt. Maar er komt een moment dat je met jezelf moet gaan zitten en eerlijk moet zijn over hoe je je voelt. Is het tijd om verder te gaan ook al hou ik nog steeds van je?

Als je verliefd wordt op iemand, dan begin je je leven met die persoon voor te stellen. Je hebt deze visie op wat de toekomst je gaat brengen. En hoe meer tijd jullie samen doorbrengen, hoe hechter de band tussen jullie wordt.

Maar wat gebeurt er als je je realiseert dat je niet het leven leidt dat je wilde? Wat gebeurt er als je je ogen opent en de harde realiteit onder ogen ziet?

Hoewel het moeilijk is om de waarheid te accepteren, is liefde soms niet het enige dat een relatie laat werken. Ik zeg niet dat liefde niet belangrijk is. Ik probeer er alleen op te wijzen dat dingen niet zullen werken als er al deze andere aspecten in jullie relatie ontbreken. En dat is precies wat er met ons is gebeurd…

Dit Is Waarom Ik Verder Ben Gegaan, Zelfs Als Een Deel Van Mij Nog Steeds Van Je Houdt

We hielden van elkaar, dat is een feit. Ik hou om eerlijk te zijn nog steeds van je. Waarschijnlijk meer dan ik ooit van iemand anders zal kunnen houden.

Mijn gedachten dwalen nog steeds naar de kleur van je ogen. En de manier waarop je elke keer dat je op het punt staat iets belangrijks te zeggen even wegkijkt. Ik herinner me nog steeds het geluid van je stem in de ochtend en de manier waarop je me omhelsde zoals niemand anders dat ooit zou kunnen doen.

Ik ben je niet vergeten en eerlijk gezegd zal ik dat waarschijnlijk nooit kunnen doen. Maar aan het eind van de dag moest ik bij je weggaan. Ik moest één ding goed doen en het stoppen, ook al had mijn hart vanwege die beslissing heel veel pijn.

Een deel van me zal tot de laatste dag van mijn leven van je blijven houden, maar ik denk dat ik zal moeten leren om zonder jou te leven. Ik zal proberen mezelf uit te leggen waarom ik weg moest gaan en verder moest gaan, omdat er geen andere keuze was. Dat was het enige wat ik kon doen als ik echt gelukkig wilde zijn.

Ook al klinkt het raar, ik heb altijd geweten dat we niet goed voor elkaar waren. Ik wist dat wat we hadden uitsluitend op passie gebaseerd was. Of misschien leken we te veel op elkaar, daarom dachten we dat we als een stel konden werken.

Maar wat we niet wilden accepteren, was het feit dat we elkaars leven alleen maar ingewikkelder maakten. Je was slecht voor me, net zoals ik slecht voor jou was. Het is gewoon dat we die problemen probeerden te negeren, denkend dat de liefde die we voelden genoeg zou zijn om ons door alles heen te helpen.

Helaas was het niet genoeg en ik geloof dat we dat vanaf het begin wisten. We deden net alsof we niet alle problemen zagen. We probeerden in een bubbel te leven waar we niet aan de echte wereld hoefden te denken die aan de buitenkant op ons wachtte.

Je wist heel goed dat ik je niet het leven kon geven dat je wilde, net zoals ik wist dat je giftig voor me was. Toch probeerden we het te laten werken, denkend dat liefde genoeg zou zijn.

Maar de waarheid is dat je een relatie niet alleen op liefde kunt baseren als er een gebrek aan vertrouwen, communicatie en toewijding is. We waren gewoon te naïef om te denken dat we anders zouden zijn.

Toch moesten we de waarheid onder ogen zien en beseffen dat onze gevoelens het feit dat we niet wisten hoe we een goed gesprek met elkaar moesten voeren, niet konden compenseren. Liefde is geen excuus voor een relatie die niet vooruitgaat. En dat is wat we ons moesten realiseren.

Eerlijk gezegd voelde ik me in onze relatie vastzitten. Terwijl ik mijn vrienden en hun partners observeerde, realiseerde ik me hoezeer ze samen groeiden. Ze hadden al deze plannen voor de toekomst en ze werkten eraan om ze te bereiken.

Jij en ik stonden daarentegen op dezelfde plek, niet in staat om vooruit te komen. We gingen eigenlijk alleen maar achteruit.

Voor elk probleem dat we hebben opgelost, moesten we er nog twee onder ogen zien. En dat is wat er gebeurt als je dingen onder het tapijt blijft vegen. Op een gegeven moment struikel je over je eigen problemen, omdat niemand een leven kan leiden alsof alles in orde is als dat verre van de waarheid is.

Ik denk dat ik daarom het gevoel had dat ik vastzat. Ik wist dat we zoveel onder ogen moesten zien en af  moesten handelen, maar we negeerden ze allemaal. We concentreerden ons alleen op het feit dat we van elkaar hielden, omdat we dachten dat dat de zaken gemakkelijker zou maken.

Dat is precies waarom we geen plannen voor de toekomst hadden. We bestonden gewoon in het heden, in de hoop dat het universum ons naar een betere plek zou brengen. Die dag zou natuurlijk nooit komen, want als we iets wilden veranderen, dan moesten we actie ondernemen. Maar we waren niet in staat om dat te doen, daarom zijn we hier nu.

Ik verloor mezelf in onze relatie en hoewel ik me ervan bewust was, wist ik nog steeds niet wat ik met dat besef moest doen. Ik wist niet hoe ik moest reageren en hoe ik het probleem moest oplossen.

Daarom deed ik iets waar we allebei goed in waren. Ik negeerde mijn eigen gevoelens en deed alsof ik gelukkig was. Diep van binnen voelde ik me kapot, maar ik wilde niet dat iemand dat zag.

Nu realiseer ik me dat je hoofd in het zand steken nooit een oplossing is. Het voelt misschien als een gemakkelijke uitweg, maar uiteindelijk veroorzaakt het je meer schade dan je je kunt voorstellen. Het haalt je naar beneden en maakt het nog moeilijker om jezelf op te pakken en te genezen.

Maar ik kan het mezelf alleen kwalijk nemen dat ik me zo voel, omdat ik me bewust was van mijn acties. Ik wilde het gewoon niet hardop zeggen, want dan zou de hele situatie echt aanvoelen.

Dit Is Waarom Ik Verder Ben Gegaan, Zelfs Als Een Deel Van Mij Nog Steeds Van Je Houdt

Na alle slapeloze nachten moest ik echter eerlijk tegen mezelf zijn. Ik moest accepteren dat de liefde die we voor elkaar voelen niet genoeg is. Onze relatie kon nooit gedijen, omdat we nooit moeite hebben gedaan.

We deden gewoon alsof we ervoor vochten terwijl we het te druk hadden met het achternazitten van onze eigen demonen en onszelf probeerden te herstellen. In die situatie was het te veel voor ons om ook de problemen op te lossen die we als koppel hadden.

Ik weet dat je nooit had verwacht dat ik zou vertrekken. Je dacht echt dat we voor altijd bij elkaar zouden blijven, ook al wist je dat we nooit echt gelukkig zouden zijn. Maar ik denk dat je hoopte dat we aan elkaar gewend waren geraakt en we weten allemaal hoe moeilijk het is om een gewoonte te doorbreken.

Maar ik moest voor mezelf vertrekken. Ik moest weggaan, ook al hield ik nog steeds van je. Diep van binnen wist ik dat dit de enige juiste beslissing voor me was.

Ik wilde niet dat we elkaar gingen haten of beschuldigen voor de problemen waarmee we werden geconfronteerd. Ik wilde niet dat we in aparte kamers gingen slapen, omdat we het niet konden uitstaan om naar elkaar te kijken.

Zelfs als dat zou gebeuren, wist ik dat we daar niets aan konden veranderen. We waren te zwak en we vertrouwden alleen op liefde. Maar liefde is niet genoeg als je de basis mist. Liefde is als een dak voor het huis. Het bedekt alles en het houdt je veilig en warm. Maar het kan niet bestaan als al deze andere onderdelen ontbreken.

Dus als je nog steeds van tijd tot tijd aan me denkt, weet dan dat je ook in mijn gedachten zit. Weet dat een deel van me waarschijnlijk altijd van je zal houden, en misschien is dat de belangrijkste reden waarom ik verder moest gaan. Ik wilde ons lijden gewoon niet verlengen, omdat ik om je gaf. (Dat doe ik nog steeds, maar het zal nooit genoeg zijn.)