Skip to Content

De Persoon Die Je Wordt Na Het Met De Verkeerde Persoon Zijn

De Persoon Die Je Wordt Na Het Met De Verkeerde Persoon Zijn

Ik geloof dat het vrij eenvoudig is om te bepalen wanneer iemand met wie je een relatie hebt eigenlijk de verkeerde persoon voor je is. Hoewel we de wereld vaak door een roze bril zien als we verliefd zijn en onwetend zijn over veel rode vlaggen, weten we op de een of andere manier toch diep van binnen dat er iets niet klopt.

We hebben een onderbuikgevoel dat ons vertelt dat we niet in die relatie horen te zijn. Dat gevoel houdt ons onrustig, nerveus en ontevreden. Totdat we uiteindelijk besluiten alle banden te verbreken en uit elkaar te gaan.

Maar wat gebeurt er daarna? Heb je je ooit afgevraagd wat er met je gebeurt als je verliefd wordt op de verkeerde persoon?

Of beter gezegd, wat voor soort persoon word je nadat je met de verkeerde iemand bent geweest? Dat zoeken we uit.

Na de verkeerde persoon ben je emotioneel uitgeput

De Persoon Die Je Wordt Na Het Met De Verkeerde Persoon Zijn

Bij de verkeerde persoon zijn is emotioneel vermoeiend. We gaan voortdurend door cycli van tijdelijke liefde, dan jaloezie, woede, beledigingen, beschuldigingen, verontschuldigingen, passieve agressiviteit, emotionele manipulaties en andere giftige gedragspatronen.

Je weet dat een gezonde relatie ervoor zou moeten zorgen dat je je beter voelt en je geest opbeurt. Maar je kunt er niets aan doen en de cyclus van emotioneel misbruik doorbreken.

Totdat het kan. Op een dag verzamel je gewoon je krachten, bijt je door de kogel en maak je het uit met iemand met wie je in de eerste plaats niet had moeten zijn.

En dan betreed je het tijdperk van over hem heen komen. Er gaan dagen voorbij dat je zo hard probeert om de overblijfselen van hem van je af te wassen.

Alle lelijke woorden die hij ooit tegen je heeft gezegd en de vreselijke dingen die hij je heeft aangedaan, echoën in je hoofd, en elke dag herbeleef je de marteling die hij je keer op keer heeft aangedaan.

En ook al ben je vrijgezel en eindelijk vrij van de verkeerde persoon, je voelt je emotioneel uitgeput. Uitgeput. En levenloos.

Het is ongelooflijk moeilijk om zonder verwondingen uit een relatie met de verkeerde man te komen. Zonder gevolgen.

Je hart zal alle last van deze wereld voelen en moe zijn om een nieuw iemand hartelijk te verwelkomen. Iemand die deze keer misschien wel geschikt voor je is.

Je zult je constant slecht voelen over jezelf

Van de verkeerde persoon houden kan je zelfbeeld ernstig ruïneren. Het kan schadelijk zijn voor je gevoel van eigenwaarde en het tijdelijke einde van je zelfrespect betekenen.

Dat gold tenminste voor mij. Toen ik eindelijk mijn tweejarige relatie beëindigde, was ik behalve emotioneel uitgeput ook in gevecht met mezelf.

Ik haatte mezelf omdat ik bij die man was. Ik verachtte het feit dat ik mezelf toestond zo laag te bukken en vrijwillig in te stemmen met de dingen die hij me had aangedaan.

Destijds keek ik naar mijn spiegelbeeld en zei ik de meest vreselijke dingen.

‘Hoe kun je zo dom zijn? Zo dwaas? Te denken dat die man ooit van je zou kunnen houden zoals hij dacht dat je verdiende? Haha, misschien verdien je toch niets beters.’

Ik zou de ergste dingen over mezelf denken. Dat ik dom, ongeschoold, onervaren, lelijk, dik en ongezond ben. Ik zou geloven dat ik niet goed genoeg ben omdat ik niet kan autorijden of koken, of omdat ik niet veel werkervaring heb.

Ik betrapte mezelf erop dat ik alles geloofde wat hij me altijd vertelde. Dat ik geen echtgenote ben, dat ik nooit een goede moeder zal zijn en dat ik dat nooit zal doen.

Al zo lang had ik deze woorden (waarvan ik me later realiseerde dat het leugens waren) uit zijn mond horen komen, dat ze mijn eigen kleine waarheid werden toen we uiteindelijk uit elkaar gingen.

Ook al was ik niet meer bij hem, ik geloofde nog steeds elk woord dat hij zei. Ik voelde me constant slecht over mezelf, en ik dacht dat dat gevoel nooit zou verdwijnen.

Je zal na de verkeerde persoon het meisje zijn dat meer huilt dan lacht

Wanneer je je relatie met de verkeerde persoon beëindigt, word je een meisje wiens dagelijkse routine is om te huilen.

In het begin zul je huilen omdat je je de goede dagen herinnerde. Je gaat door met je dag, doet de dingen die je gewoonlijk doet, en plotseling komt er een prettige herinnering.

Je zult je herinneren hoe je films keek met je ex, of hoe je elke donderdagavond een ijsje ging halen. Hoe graag jullie samen pubquizzen bijwoonden.

Ook zul je je al die momenten herinneren waarop het in een fractie van een seconde leek alsof alles in orde was en hoe jullie voor elkaar bestemd waren.

Je zult huilen als je aan die dagen denkt, en je zult geloven dat het uit elkaar gaan een grote vergissing was.

Ook zul je huilen omdat je merkt dat je niet geliefd bent. Je zult honderden tranen vergieten omdat je echt zult geloven dat er niemand is die echt van je zou kunnen houden.

Je zult huilen omdat alles een herinnering zal zijn aan alle gemiste kansen. Alle bruggen die je hebt afgebrand vanwege hem. Alle treinen die je niet hebt gepakt.

Uiteindelijk zul je een vreemde voor glimlachen worden. Je zult bekend staan als het meisje dat meer huilt dan lacht.

Je wordt de verkeerde persoon voor iemand anders

De Persoon Die Je Wordt Na Het Met De Verkeerde Persoon Zijn

En tot slot, als je klaar bent met huilen en je gevoel van eigenwaarde terugkrijgt, begin je weer te daten.

Die emotionele uitputting is er echter nog steeds en beheerst je hele wezen.

Je zult moe zijn om je best te doen voor iemand die nieuw is. Onwetend over alle dingen die hij voor je zal doen, en afstandelijk van al zijn pogingen om dichterbij te komen.

Je wordt emotioneel beschikbaar. Mijl verwijderd van daadwerkelijk verliefd worden. Ijskoud. En je zou zelfs gemeen kunnen zeggen.

Zoals met de meeste dingen in het leven, zal de cirkel rond zijn – je zult uiteindelijk de verkeerde persoon voor iemand anders worden.

Vriendelijk advies

Laat jezelf niet dezelfde fouten maken als ik. Er is een uitweg uit deze gemene fase die onvermijdelijk komt. Het kost geduld en tijd.

Er is een snellere weg. En dat is het verbreken van de giftige relatie en het beëindigen van alles met die verkeerde persoon voordat die relatie je overweldigt en verteert.