Skip to Content

Het Beste Grote Zus-Advies Dat Je Ooit Zal Horen

Het Beste Grote Zus-Advies Dat Je Ooit Zal Horen

Als je de oudste zus bent, heb je de neiging om alles te doen om je broers en zussen veilig te houden. Je wilt niet dat je jongere zussen door dezelfde problemen gaan als jij. Simpelweg omdat je geen grote zus had om jou een grote zus-advies te geven.

Dat is precies waarom ik hier vandaag ben om enkele van mijn “grote zus”-advies tips met je te delen. Ik geloof dat er een paar dingen zijn die je niet in het leven moet doormaken om een ​​lesje te leren. Je kunt de les leren zonder de pijn van de situatie zelf te ervaren.

Dus voor die meisjes die geen grote zus hebben; voor degenen die de grote zussen zijn en nooit iemand hebben gehad om hun hand vast te houden. Ook voor degenen wiens grote zus er nooit aan heeft gedacht om hen deze dingen te leren – dit is voor jou!

1. Grote zus advies: Stop met jezelf te saboteren

Het Beste Grote Zus-Advies Dat Je Ooit Zal Horen

Kun je je voorstellen hoe je je leven zou leiden als je niet constant over je eigen voeten zou struikelen? Zou je zelfs een leven kunnen doorgronden waarin je je prestaties niet minimaliseerde. Waarin je jezelf eigenlijk toestond om gelukkig te zijn?

Ik kan je beloven dat dit een mogelijkheid is; het enige wat je hoeft te doen is stoppen met jezelf te saboteren. Stop met jezelf in de weg te staan ​​wanneer je dat volgende doel probeert te bereiken.

Pak die baan bijvoorbeeld aan, zelfs als je je er niet geschikt voor voelt. Ga naar die les waarvan je denkt dat je te oud bent om bij te wonen. Ga op die date, ook al heb je het gevoel dat je niet genoeg bent voor iemand om van je te houden.

Saboteer jezelf niet, ook al heb je het gevoel dat dit de enige manier is om te voorkomen dat je faalt. Maar als je niet faalt, hoe kun je dan je succes vieren?

2. Stop met ‘beslissingen nemen’ voor andere mensen

Dat doen we allemaal, nietwaar? Een grote zus-advies dat ik je kan geven, is om te stoppen met proberen de gedachten van anderen te lezen en te stoppen met het nemen van beslissingen voor andere mensen.

Waar ik het over heb zijn al die keren dat je niet uit wilde gaan omdat je dacht dat je niets anders was dan een last voor je vrienden. Of al die keren dat je een man geen kans wilde geven omdat je dacht dat je niet interessant genoeg voor hem was.

Waarom zou je die beslissingen voor andere mensen nemen? Je bent niet in staat om hun gedachten te lezen en jouw perspectief op jezelf is ook niet geldig, omdat je niet weet wat ze zien als ze naar je kijken.

Als iemand met je wil omgaan, ga dan niet automatisch van het ergste uit. Stop met geloven dat die mensen gewoon in je leven zijn uit medelijden met je.

Je bent een geweldig persoon. Je bent slim, interessant, grappig, je hebt geweldige verhalen te vertellen en je hebt altijd een unieke kijk op dingen. Mensen moeten blij zijn om met je te praten en tijd met je door te brengen. Onderschat dat nooit.

3. Grote zus-advies: Zussen boven alles

Vriendjes komen en gaan. Je mag nooit, onder geen enkele omstandigheid, je vriendschappen weggooien voor een man.

Ik heb me hier ook schuldig aan gemaakt. Ik werd verliefd op een man, dus ik was er altijd als hij belde. Dit omvatte zelfs momenten waarop ik al plannen had met mijn vriendinnen.

Laat me je vertellen dat dit je later in je leven zal achtervolgen. Je zult je al die mooie vriendschappen herinneren die je hebt losgelaten vanwege een domme kerel die daar een vluchtig moment van je leven was. Stop er gewoon mee.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel. Sommige vrienden zullen hun ware aard laten zien wanneer je niet altijd voor hen beschikbaar bent, omdat je een balans probeert te vinden tussen van je vriend houden en van hen houden.

Je moet echter geen waanvoorstellingen hebben. Denk niet alleen dat je vriendin jaloers op je is omdat ze je heeft verteld dat je bent veranderd. Ze zal je vertellen dat je haar hebt vermeden sinds je een vriendje hebt gevonden en dat is wanneer je extreem defensief wordt.

Wees niet dom. Het is altijd ‘zussen voor alles’.

4. Neem de dingen niet te serieus

Als je één grote zus-advies uit deze lijst aanneemt, laat het dan deze zijn. Het leven is te kort om de zaken serieus te nemen. Als je voortdurend probeert te begrijpen wat er om je heen gebeurt en waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn, word je gewoon gek.

Er zullen mensen zijn die zullen proberen je neer te halen – lach erom. Wat van jou is, zal altijd zijn weg naar je vinden, ook al lijkt het soms niet zo.

Je angst zal je doen geloven dat alles fout gaat en dat er geen licht aan het einde van de tunnel is, maar stop met ernaar te luisteren. Stop met naar je brein te luisteren als het gemeen tegen je is. Zijn je gedachten realistisch of verzin je slechts scenario’s?

Ik weet dat het niet altijd zo gemakkelijk is om die ideeën te laten verdwijnen, maar ik kan je beloven dat het leven niet zo serieus is. We geloven graag dat onze problemen de oorzaak van alles zijn, maar dat is niet zo. De wortels die je plant, zijn de plek waar je groeit.

Eet die chocolade. Koop die jas. Ga op die reis. Doe het.

5. Grote zus-advies: Laat jezelf boos worden op mensen

Het Beste Grote Zus-Advies Dat Je Ooit Zal Horen

We vermijden woede omdat ons is verteld dat het respectloos is of dat woede de relaties die we met andere mensen hebben opgebouwd zal verpesten. Soms zijn we niet eens in staat om woede correct te verwerken, dus huilen we er altijd over.

Maar laat me je iets vragen: zou je nog steeds zo denken als je woede als je beschermer zou beschouwen?

Je woede is er om je grenzen te stellen en ervoor te zorgen dat mensen je respecteren. Wanneer je je niet gerespecteerd voelt, komt je woede naar buiten om je te beschermen. Stop met het als je vijand te beschouwen als het je grootste bondgenoot is.

Het kan moeilijk voor je zijn om je woede te uiten wanneer je jezelf deze emoties voor het eerst laat voelen, maar ik kan je beloven dat het met de tijd beter zal worden.

Wat je moet doen, is proberen deze gevoelens met je vrienden, familie of je partner te communiceren. Vertel ze wat deze emoties heeft veroorzaakt en laat ze je laten zien hoeveel je voor hen betekent.

Als ze van je houden en je respecteren, zullen ze er alles aan doen om hun gedrag te veranderen en je weer een goed gevoel over je relatie te geven. Als dat niet gebeurt, dan zijn die mensen niet de juiste voor jou.

Je woede is eigenlijk je beste vriend. Bijna net zo’n goede vriend als je grote zus.